Groenteteelt

Gekookte maïs. Uit deze woorden in mijn hart wordt het warm en vreugdevol, zoals in de kindertijd, toen velen in de zomer in het dorp bleven en met verrukking de zorgvuldig bereide grootmoeders traktatie aten. En nog steeds bestrooid met zout, weet je nog? De tijd van grootmoeders is verstreken, en niet elke huisvrouw weet hoe ze goed moet koken, met behoud van nuttige eigenschappen, zachtheid en sappigheid.

Lees Verder

Maïs is een graansoort oorspronkelijk afkomstig uit Mexico. Sommige stammen aanbaden haar en vierden haar oogst prachtig. We hebben maïs, de koningin van de velden. In de keuken is het een van de meest populaire producten vanwege de gunstige eigenschappen, de goede compatibiliteit met andere ingrediënten, voedingswaarde en hoge verteerbaarheid.

Lees Verder

In het koude seizoen wilt u uzelf verwennen met verse en smakelijke groenten. Sappige zoete wortel is geliefd bij zowel volwassenen als kinderen. Deze heldere wortelgroente is rijk aan vitamines en mineralen en in de winter, wanneer ons lichaam voedingsstoffen tekort komt, is het eten van verse wortelen niet alleen lekker, maar ook gezond. Lees meer over het opslaan van wortelen in ons artikel.

Lees Verder

Gekookte maïs is een van de favoriete delicatessen van kinderen en zelfs volwassenen. Maar het is vooral smakelijk in het stadium van de melkachtige rijpheid. Dit geurige en smakelijke product is niet alleen gemakkelijk te bereiden, maar bevat ook veel nuttige stoffen die nodig zijn voor het lichaam. En om ervoor te zorgen dat de kolven al hun eigenschappen behouden, is het noodzakelijk om te weten hoe ze correct moeten worden gekozen en hoeveel ze in een pan moeten koken.

Lees Verder

Een snelkookpan is een van de handigste keukenapparatuur die elke huisvrouw nodig heeft. Vanwege de hermetische dekking ontstaat er een verhoogde druk en is de temperatuur binnenin hoog. Zo kunt u een verscheidenheid aan gerechten vele malen sneller bereiden. Heel vaak is het in een snelkookpan dat maïs wordt gekookt.

Lees Verder

Wortelen - is een van de meest populaire groenten, die een universeel doel heeft. Je kunt het in verse en ingeblikte vorm gebruiken, maar ook in de lente bewaren. Meestal worden wortelgroenten opgeslagen in de kelder, maar niet alle huizen zorgen ervoor. Dit is geen reden om de oogst in de steek te laten, omdat je het uiterlijk en de smaak kunt besparen met behulp van andere even effectieve manieren.

Lees Verder

Wortelen zijn een grillig groentegewas en het is niet zo moeilijk om een ​​gewas te laten groeien als het is om het te bewaren tot de lente. De beproefde methode om wortelgroenten in de tuin op te slaan heeft een aantal onderscheidende kenmerken. Wat zijn de details van deze technologie? We leren meer in ons artikel. Kenmerken van de wortel, belangrijk voor bewaring in de winter Wortelen behoren tot de groep van wortelgewassen met een dun oppervlak peridermaal weefsel (schil).

Lees Verder

Wortel is een plantaardig gewas dat een van de weinige is dat geschikt is voor langdurige opslag. Hiertoe kunt u verschillende methoden toepassen, waarbij de keuze wordt bepaald aan de hand van de persoonlijke wensen van de tuinman, de beschikbare lokalen en de verscheidenheid aan wortelgewassen. Daarnaast is het van belang om volwaardige condities te creëren voor het behoud van de presentatie van wortels, waarvan het juiste temperatuurregime belangrijk is.

Lees Verder

Wortelen zijn een van de meest gezonde groenten op onze tafel. Het bevat veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Om te profiteren van wortels, niet alleen in de zomer, maar ook in de winter, wordt het opgeslagen voor opslag. Het opslaan van wortels in de winter is veel moeilijker dan andere wortelgroenten. Denk daarom vooraf aan het tabblad, in het voorjaar, bij het kiezen van de juiste zaden voor het planten.

Lees Verder

Met de komst van het slowcooker - een onmisbaar hulpmiddel voor veel huisvrouwen - ontstonden er verschillende recepten voor de bereiding van bekende en ongewone gerechten. Zelfs maïs kan nu worden gekookt in een wonderpot - het is zacht en geurig. In dit artikel zullen we het hebben over het koken van maïs in een slow cooker en in detail het hele kookproces beschrijven.

Lees Verder

Onder andere tuingewassen onderscheiden wortels zich als een groente die het moeilijkst te bewaren is voor een lange tijd. Er kunnen vele redenen zijn voor een slechte overwintering van een knolgewas: van ongepaste landbouwtechnieken van cultivatie tot hoge vochtigheid in de kelder. Verplicht onderdeel voor elke technologie van het opslaan van wortels - voorgesnoeid fruit.

Lees Verder

Wortelen zijn een van de meest voorkomende ingrediënten in gerechten. Het wordt toegevoegd aan de eerste en tweede gerechten, gebak, salades en sappen. Maar de worteloogst is vrij wispelturig op het gebied van opslag. Om van zijn smaak te genieten en lang bewaard te zijn, is het noodzakelijk om een ​​aantal voorwaarden in acht te nemen - van de keuze van variëteiten die geschikt zijn voor een lang "bed" tot de bereiding van de kamer waarin de groente zal "overwinteren".

Lees Verder

Er staat altijd verse wortel in de schappen in de winter. Zij was het die het schamele wintermenu voorziet van een aantal nuttige sporenelementen. Het wordt in soepen, salades, bijgerechten en zelfs toegevoegd aan zoete desserts. Als u een eigen perceel hebt of u koopt grote hoeveelheden wortelen van te voren voor de winter, terwijl het nog steeds goedkoop is, moet u leren hoe u het op de juiste manier opslaat.

Lees Verder

Favoriet door veel plantaardige delicatesse - maïs - niet zonder reden de "koningin der velden" genoemd. De samenstelling van vitamines en mineralen en de uitstekende smaak maken maïsschotels (ook wel mais genoemd) niet alleen een welkome afwisseling op onze tafels, maar ook een opslagplaats van voordelen voor het menselijk lichaam. In dit artikel zullen we praten over de basiseigenschappen van een prachtig graan, methoden voor de bereiding en opslag.

Lees Verder