Aardappelen

De coloradokever is een plaag van vele zomerhuisjes. Soms is het ongelooflijk moeilijk om aardappelen van deze plaag te redden. Het insect past zich aan pesticiden aan, vermenigvuldigt zich zeer snel en binnen een paar dagen vernietigt het de greens van de aardappel, waardoor de opbrengst wordt verminderd. Daarom zullen we in dit artikel het hebben over de coloradokever en de bestrijding ervan door volksremedies.

Lees Verder

De coloradokever is een insectensoort uit de familie van bladkevers, een onderfamilie van echte bladkevers. Ontdekt in 1824 door de entomoloog Thomas Sayem, een van de meest gevaarlijke plagen van de zomerachtigen. Momenteel hebben niet alleen chemische insecticiden om de kever te bestrijden, maar ook folk remedies voor de coloradokever een grote populariteit verworven.

Lees Verder

Kiwi-aardappelrassen zijn een van de zeldzaamste, wat zich onderscheidt door de ongewone vorm van wortelgewassen en de netstructuur van de schil. Deze variëteit wordt niet vaak gevonden in winkels en in de schappen van de GOS-landen, dus de meeste tuiniers met hem kennen weinig bekendheid. Niettemin houden veel landbouwkundigen van Kiwi-aardappelen vanwege de robuustheid in landbouwtechnologie en de uitzonderlijke opbrengst.

Lees Verder

Siloing is een complex microbiologisch en biochemisch proces voor het behoud van een sappige massa. Kuilvoer kan worden verkregen door gisting, dat wil zeggen, het is inblikken zonder zuurstof. Dit is de meest populaire methode van aanbesteding. Gebruik een groene massa van kruidachtige planten die geschikt zijn voor het maken van voer voor vee en pluimvee.

Lees Verder

De belangrijkste plaag van aardappelen is nog steeds de coloradokever. Jarenlang proberen tuinders een effectief hulpmiddel te vinden in de strijd tegen het. Van alle vandaag bekende is een van de besten het prestige kever medicijn. Wat is deze tool en wat zijn de functies, we zullen het verder vertellen. "Prestige": beschrijving, samenstelling en afgiftevorm Het geneesmiddel is een geconcentreerde suspensie, die in verschillende verhoudingen wordt verdund, afhankelijk van de wijze van toediening.

Lees Verder

Elke tuinman wordt geconfronteerd met een dergelijk probleem als het eten van aardappelen door de Coloradokever, en probeert zijn ideale remedie te vinden om dit insect te bestrijden. De ervaring leert dat het gif van de Coloradokever, gekookt volgens "zelfgemaakte" recepten, niet het gewenste effect heeft. Daarom gebruiken aardappelliefhebbers steeds vaker Taboo, dat goed bestand is tegen kevers.

Lees Verder

Aardappelen zijn een favoriete delicatesse van veel mensen. Maar weinig mensen weten precies hoe ze het goed moeten laten groeien om het maximale rendement te halen. Ervaren tuiniers begrijpen het belang van dergelijk werk, en beginners zijn geïnteresseerd in de reden waarom aardappelen worden gepudperd en hoe het correct moet worden gedaan. In feite is het belang van deze procedure enorm, omdat je er pas daarna een goed resultaat van kunt krijgen.

Lees Verder

Bij het kiezen van een aardappelras voor het planten op uw perceel, is het belangrijk om aandacht te besteden aan voorrang, opbrengst, eigenaardigheden van zorg, weerstand tegen ziekten, evenals de smaakkwaliteiten van deze populaire plant. Aardappelras "Gala" ontmoet hoge kenmerken, daarom wordt het vaak gekozen voor uw moestuin.

Lees Verder

Siberië is een enorme regio die wordt gedomineerd door een sterk continentaal klimaat. Voor de landbouw is het een gebied met een hoog risico. Een goede oogst in ruwe omstandigheden laten groeien is zeer problematisch. Desondanks neemt het planten en telen van aardappelen in Siberië een belangrijke plaats in bij de ontwikkeling van de landbouw.

Lees Verder

Aardappelen zijn de meest populaire en meest gevraagde groente in ons land. In vrijwel geen enkel dieet is deze cultuur niet inbegrepen. Er zijn veel variëteiten van deze cultuur, maar de "Rosara" aardappel won populariteit. Het combineert op harmonieuze wijze smaak en voedingswaarde. Deze variëteit is pretentieloos en groeit in alle klimatologische omstandigheden.

Lees Verder

Het aantal plagen en ziekten van de aardappel is evenredig aan zijn populariteit. Elke tuinman moest meer dan eens nadenken over verschillende soorten schade bij wortelgewassen en daardoor aanzienlijke verliezen in de oogst ontvangen. Dus wie aardappelen eet, hoe om te gaan met schadelijke insecten en hun aanvallen blijft voorkomen - lees erover verder in het artikel.

Lees Verder

Sommige tuiniers, om verlies van gewassen door aardappelziekten te voorkomen, worden aangeplant met wortelgewassen op innovatieve technologieën in vaten, zakken en onder hooi. Maar al snel zijn ze ervan overtuigd dat het knollen niet van bacteriën, schimmels en virussen kan redden die een verscheidenheid aan kwalen veroorzaken. Ze slaan meedogenloze gezonde planten en hun vruchten in het open veld, de kas en zelfs in de kelder.

Lees Verder

Wat de aardappelen ook zijn en waar je ook woont, het is een welkom gerecht op tafel. Als je echter in Siberië woont, is de situatie een beetje ingewikkelder. In dit artikel zullen we praten over wat voor soort aardappelen, hoe en wanneer te planten, leven in dit gebied. Ondanks het feit dat de meeste soorten vroeg zijn, vindt hun landing nog steeds plaats midden mei - dit is het moment waarop u aardappelen in Siberië moet planten.

Lees Verder

Phytophthora (of bruinrot) is de meest voorkomende ziekte bij groentegewassen, waaronder aardappelen. De veroorzaker van de ziekte is schimmel. In dit artikel leert u de oorzaken van aardappelziekte van de aardappel en de bestaande controlemaatregelen die bij deze ziekte zijn gebruikt. Oorzaken van aardappelziekte van de aardappel De hoofdoorzaak van de ontwikkeling van aardappelziekte in de late namiddag is geassocieerd met een ziekteverwekker genaamd oomyceet, dat behoort tot lagere schimmels.

Lees Verder

Naast ongedierte worden aardappelplantages ook geplaagd door verschillende ziekten. Sommige pathogenen zijn de afgelopen jaren veel stabieler geworden, en dit veroorzaakt bezorgdheid bij tuinders. Ondertussen is er geen reden voor paniek - als je weet hoe de phytophthora zich manifesteert in aardappelen en hoe je het kunt bestrijden, kun je de oogst redden.

Lees Verder

Wat is de "Irbitsky" aardappel, wat zijn de eigenschappen, beschrijving en kenmerken van het ras, evenals foto's en beoordelingen - dit zijn nuttige informatie die nuttig zal zijn voor amateur-tuinders die deze groente in hun eigen percelen willen laten groeien. Kenmerken en beschrijving van de variëteit Aardappelen "Irbitsky" is een veelbelovende variëteit voor het kweken in moestuinen.

Lees Verder

Dit aardappelras wordt met trots "Good Luck" genoemd omdat het het succes van de langdurige en moeizame pogingen van wetenschappers van het All-Russian Research Institute of Potato Farming benoemde. A. G. Lorkha om de ideale variëteit van deze groente te brengen. De aardappel "Geluk" is wat veel landbouwkundigen, zomerbewoners en eenvoudig aardappelliefhebbers voor zichzelf kiezen, en het is aan hem dat we ons artikel zullen wijden aan een gedetailleerde beschrijving van het ras met foto's, kenmerken en recensies van consumenten.

Lees Verder

Tegenwoordig zijn er veel methoden om deze groente te laten groeien. Zodra het niet is gegroeid: op de traditionele manier, en loopgraaf en bergkam. Maar er is nog een andere ongewone manier: aardappelen in zakken telen. Voor- en nadelen van de methode Het meest voor de hand liggende voordeel is om ruimte in de tuin te sparen.

Lees Verder

Elke groenteteler wil een verscheidenheid aan vroege aardappelen aanschaffen, die op genetisch niveau worden beschermd tegen virussen en microbiële ziekteverwekkers, maar ook gemakkelijk worden gekweekt op onze breedtegraden en universele smakelijke wortelgroenten leveren. Deze wensen werden werkelijkheid door Duitse fokkers, die na lange inspanningen en experimenten de wereld een nieuwe variëteit aan aardappelen presenteerden, koningin Anne.

Lees Verder