Oekraïne

Oekraïne is van plan de toegang van landproducten tot de markt van de Europese Unie uit te breiden, evenals de uitbreiding van de export van zuivelproducten en dierlijke producten. Taras Kutovoy, minister van Landbouwbeleid en Voedselvoorziening van Oekraïne, had een ontmoeting met EU-commissaris voor Gezondheid en Veiligheid, Vytenis Andriukaytis, met wie hij de plannen van Oekraïne en het verloop van hun uitvoering besprak.

Lees Verder

Volgens de informatie van NASU "Ukrtsukor" steeg de wholesale-verkoopprijs voor de eerste maand van het lopende jaar met gemiddeld 5,5% en varieert momenteel tussen 14,10-14,50 UAH / kg. Volgens het hoofd van de analytische afdeling Ruslana Butylo wordt deze situatie gerechtvaardigd door de groei van de tarieven op de wereldmarkt: "Voor de periode vanaf 29 december 2016 stegen de suikerkosten van de London Stock Exchange met bijna 4% ($ 20,1 / t) Ruwe suikerriet op de New York Stock Exchange steeg met 6% ($ 25,3 / t), "legt ze uit.

Lees Verder

Het laatste beeld van de satelliet naar Oekraïne laat zien dat het smeltgebied momenteel centrale gebieden omvat, samen met de zuidelijke. Het laatste satellietbeeld is niet helemaal onbewolkt, dus het is moeilijk om een ​​volledig beeld te zien van hoe de dooi zich verspreidt. De temperatuur in de afgelopen twee dagen was redelijk goed, maar voorspellingen wijzen op lichte sneeuwval en een daling van de temperatuur tot -22 ° C tot donderdagavond.

Lees Verder

Vandaag neemt Oekraïne de plaats in van een van de grootste exporteurs van zonnebloemolie. Volgens de vereniging "Ukroliyaprom", heeft Oekraïne in 2016 4.800.000 ton producten kunnen exporteren, wat 23% meer is dan in 2015 en een absoluut record voor het land. De totale export maakte meer winst dan het jaar daarvoor (48 miljard dollar.

Lees Verder

Volgens de State Statistics Service hebben Oekraïense bedrijven in 2016 de productie van groente- en fruitsappen ten opzichte van 2015 met 8,1% tot 232 duizend ton teruggebracht. Ondanks het feit dat in december 2016 19,3 duizend ton sap werd geproduceerd, wat 0,4% meer is dan in december 2015, in november vorig jaar werd het geproduceerd met 9,5% minder producten.

Lees Verder

Oekraïne exporteert pasta naar veel Europese landen, goed voor 69% van de export. Voor januari-november 2016 in de EU werd dit product geleverd op $ 17.600.000, wat 4,2 keer meer is dan in een vergelijkbare periode in 2010 ($ 4.200.000). Een van de toonaangevende landen bij het importeren van producten uit de EU in 2016 was Duitsland, dat erin slaagde om 13,6% van alle pastaproducten te brengen, de tweede plaats werd ingenomen door Engeland, dat daalde tot 12,6% en de derde plaats werd ingenomen door Spanje, dat bijna hetzelfde bedrag kocht zoals Engeland - 12,3%.

Lees Verder

Als Oekraïne investeerders toestemming geeft om grond en ondernemingen te leasen, zullen investeerders uit Hongarije zich bezig houden met het herstellen van Bobovischsky-wijnkelders in Transcarpathië, bekend om de productie van kwaliteitswijnen buiten het land. Voor samenwerking moeten zakenlieden garanties krijgen om alle noodzakelijke factoren aan de Oekraïense kant te leveren.

Lees Verder

Volgens de persdienst van de ASTP werd de export van Oekraïense honing vorig jaar een record. 56,9 duizend ton honing werd geëxporteerd, 21 duizend ton meer dan vorig jaar en 5,8 keer meer dan in 2011. De grootste Oekraïense honing werd gekocht door Europese landen. In het bijzonder importeerde Duitsland vorig jaar ons product op $ 32.600.000 (33% van alle honinguitvoer vanuit Oekraïne), Polen - op 18.1 miljoen dollar (18.6%) en de Verenigde Staten - $ 17.7 miljoen (18.1%).

Lees Verder

Volgens FAO-expert Andrei Pankratov hebben de Oekraïense vleesproducenten het afgelopen jaar te maken gehad met veel moeilijkheden in verband met een stijging van de groothandelsprijzen voor verschillende soorten vlees als gevolg van goedkopere hryvnia, terwijl de prijzen in dollar niet meer optimistisch waren. De kosten van rundvlees, in vergelijking met andere soorten vlees, zijn niet zo overstuur producenten.

Lees Verder

Oekraïne en de Europese Commissie hebben overeenstemming bereikt over de hervatting van de export van Oekraïens pluimvee naar de EU-landen. Volgens de persdienst van het ministerie van Landbouw en Industrie wordt tegenwoordig kippenvlees geleverd aan de Europese markt. "De kwestie van regionalisering was een van de gevoeligste in de communicatie met de Europese Commissie.

Lees Verder

Volgens de directeur van de Oekraïense vereniging van leveranciers van retailnetwerken, Aleksey Doroshenko, zal de prijsstijging voor zuivelproducten in Oekraïne eind februari met 3% stijgen. "Vandaag zijn we getuige van het" slingeren "van prijzen voor zuivelproducten.verwerkingsinstallaties proberen met alle middelen de aankoopprijs voor melk te verlagen en als gevolg hiervan, om de stijging van de prijzen voor zuivelproducten in Oekraïne te stoppen, zijn boerderijen echter in alle opzichten tegen een dergelijk initiatief.

Lees Verder

Transparency International - een niet-gouvernementele internationale organisatie voor de bestrijding van corruptie en de studie van het niveau van corruptie over de hele wereld, heeft haar jaarlijkse ranglijst van corruptie gepubliceerd, waarbij Oekraïne 29 van de 100 mogelijke punten heeft gescoord. Het goede nieuws is dat deze tweepuntsverbetering ten opzichte van vorig jaar, die de anticorruptiehervormingen die Oekraïne heeft geïmplementeerd, een zekere impact heeft.

Lees Verder

Het Moscow Institute for Agricultural Market Studies (ICAR) meldt dat een afkoeling wordt verwacht van 27 januari tot 4 februari en vormt een bedreiging voor wintertarwe in sommige gebieden van de zuidelijke regio's Rostov en Krasnodar in Rusland. Volgens het hoofd van IKAR Dmitry Rylko zal de temperatuur naar verwachting dalen in de regio Rostov en Krasnodar tot -17 ° C, waar het gebied momenteel niet wordt beschermd door sneeuw.

Lees Verder

Sinds het begin van deze week beginnen de kosten van glasgroenten die uit andere landen in Polen worden ingevoerd, te dalen na een snelle prijsstijging. Alleen al vanwege de hoge tarieven is de vraag naar komkommers en tomaten die uit andere landen zijn geïmporteerd de afgelopen dagen verzwakt. Groothandelaars proberen momenteel de vraag opnieuw op te wekken door de prijzen te verlagen.

Lees Verder

De Verenigde Staten zijn bereid om te onderhandelen over de levering van biologische tarwe uit Oekraïne, volgens de minister van Oekraïne voor agrarisch beleid en voedsel. Tijdens een televisiegesprek merkte de minister op dat het Amerikaanse voedsel strikt gereguleerd is en dat het moeilijk is om met nieuwe producten op de markt te komen, maar de VS is bereid om te onderhandelen over biologische tarwe.

Lees Verder

Reeds deze maand zouden we een prijsverhoging voor groenten van de "borsch set" moeten verwachten. Hiervan zal de hoogste prijs stijgen voor aardappelen en uien. "Alle aardappelen zijn besmet met de ziekte. Door het te snijden, kun je donkere vlekken binnen zien", zegt een boer van Nikolaev. "Groenten begonnen massaal te rotten, het gewas verslechterde en boeren verloren hun inkomen, dus de kosten van aardappelen namen snel toe.

Lees Verder