Moestuin

Hoe mooi groenten en fruit er ook uitzien in de schappen van winkels, de producten die met hun eigen handen worden gekweekt, zullen het aantrekkelijkst zijn. Inderdaad, u weet dat de vruchten niet zijn onderworpen aan enige vorm van chemische behandeling en niet zijn gevuld met chemicaliën. Dus als je wilt groeien, bijvoorbeeld tomaten in je tuin, dan zal het niet iets tijdrovends zijn.

Lees Verder

Als je ooit komkommers hebt behandeld, namelijk op zoek naar geschikte variëteiten voor je percelen, kom je waarschijnlijk een dergelijke uitdrukking tegen als "Chinese komkommer". Dit is niet een specifieke variëteit, het is een hele ondersoort, waarvan de vruchten twee kenmerken hebben, namelijk een mooie vorm en een indrukwekkende lengte van 50 - 80 cm.

Lees Verder

Voordat je een ander pakket met de geliefde zaden van komkommers koopt, moet je de eigenschappen van een bepaalde variëteit zorgvuldig bestuderen. Immers, niet elke struik kan een onaangenaam Siberisch klimaat weerstaan. Wat komkommers betreft, houdt deze cultuur erg veel van licht en warmte. Maar de moderne fokkerij is zo snel vooruitgegaan dat er al een groot aantal variëteiten van deze vertegenwoordiger van de pompoenfamilie zijn gemaakt, die bestand zijn tegen eventuele veranderingen in weersomstandigheden, zelfs in zo'n gebied als Siberië.

Lees Verder

Vroeg of laat wordt elke tuinier geconfronteerd met het probleem van ruimtegebrek. Deze situatie doet zich voor wanneer u meer en meer nieuwe variëteiten of variëteiten groenten of fruit op uw site wilt laten groeien en alle struiken of bomen gewoon niet voldoende ruimte hebben. En dit geldt vooral voor een dergelijke cultuur als komkommers, die veel ruimte nodig heeft voor de groei ervan.

Lees Verder

Ervaren tuiniers en tuinders die al enkele jaren komkommers verbouwen, zijn zich zeker bewust van bundelkomkommers. De naam van deze groep variëteiten verscheen als gevolg van het belangrijkste kenmerk van deze komkommers. En dit kenmerk is het vermogen van planten om tegelijkertijd in één knoop meer dan één of twee eierstokken te vormen.

Lees Verder

Op dit moment zijn een groot aantal verschillende soorten komkommer, een vertegenwoordiger van de pompoenfamilie, gefokt uit verschillende landen. Zelfs een tuinman met vele jaren ervaring in het telen van dit gewas kan verstrikt raken in deze overvloed aan zaden. Wat kunnen we zeggen over amateurs of degenen die net begonnen zijn met het veredelen van deze groente.

Lees Verder

Het is nu moeilijk om een ​​huis te vinden waar er geen raambloemen op de vensterbanken zouden zijn. Ze voegen comfort toe aan het appartement en creëren ook een gunstige creatieve sfeer. Maar om thuis te groeien, kun je niet alleen draak, viooltjes of dieffenbachia. Voor een dergelijke fokkerij passen zelfs komkommers. Dit is geen ingewikkelde procedure, vooral als u al jaren sierplanten plant.

Lees Verder

Elke tuinman heeft gehoord over de procedure van het plukken van komkommers en de voordelen ervan. Laten we het hebben over hoe we komkommers in het open veld en in de kas kunnen knijpen en waarom komkommers zo'n procedure nodig hebben. Hoe insecten geïnfecteerde komkommers knijpen Insecten genaamd komkommers, waarop vruchten alleen groeien in het geval van bestuiving door insecten of mensen.

Lees Verder

Elke moestuinman kreeg te maken met ziekten en plagen van groentegewassen. Het is één ding als het gebeurt vanwege slechte zorg, en een heel ander geval als de plant zonder duidelijke reden ziek is. Dit artikel gaat in op het opslaan van komkommers tegen ziekten en plagen. Heel vaak worden komkommerziekten veroorzaakt door onjuiste verzorging.

Lees Verder

Tegenwoordig worden tomaten geliefd en erkend door alle keukens van de wereld. In welke gerechten het alleen niet wordt gebruikt, zodra het niet is geoogst. Deze marinades en augurken, tomaten, kwas en vyalyat. Maar niet iedereen proefde de jam van deze prachtige vruchten. Cherry Tomato Jam Ingrediënten: Cherry Tomaat - 1 kg Suiker - 450 g Citroen - 1 st.

Lees Verder

Gemarineerde tomaten zijn een integraal onderdeel van ons dieet. Ze zijn blij om te eten en tijdens de vakantie en aan het dagelijkse tafeltje. En elke ijverige meesteres heeft zijn favoriete recepten voor tomatendraaien voor de winter. De smaak van ingeblikte tomaten kan anders zijn: scherp, zoet, zuur. Het hangt allemaal af van de specerijen en smaakmakers toegevoegd aan de marinade.

Lees Verder

Nadat ze tekenen van phytophtoras op hun site hebben gevonden, begint elke tuinman alarm te slaan. In het artikel zullen we vertellen over alles wat met de ziekte te maken heeft en hoe je de bacterievuur op tomaten in de kas en in het open veld moet bestrijden. Wat is phytophtora: oorzaken en tekenen van ziekte Als je phytophtora nog niet bent tegengekomen en niet weet wat het is, dan heb je hoogstwaarschijnlijk niet geprobeerd tomaten in je tuin te laten groeien.

Lees Verder

Tomaten zijn een van de meest populaire groenten. Zonder hen, misschien, kan niet doen op een tuin plot. Groenten zijn erg smakelijk, geweldig voor het oogsten voor de winter en hebben veel nuttige stoffen. Vaak zijn gekochte zaailingen zwak of komen ze niet overeen met de variëteit die u zou willen kopen.

Lees Verder

Kersentomaten behoren tot een lange, vroegrijpe variëteit aan tomaten, meestal rood, hoewel er variëteiten met geel, groen en zelfs zwart te vinden zijn. De vruchten zijn meestal klein (10-30 g), maar ze worden ook gevonden als de grootte van een golfbal. De vorm varieert van iets langwerpig tot bolvormig. Tomaten worden gebruikt als snack, decoratie voor gerechten, toegevoegd aan salades, ingeblikt en zelfs gedroogd.

Lees Verder

Veel beginnende tuiniers vragen zich vaak af hoe ze bessen, fruitbomen en groenten in een klein gebied kunnen planten en tegelijkertijd genoeg van het gewas oogsten. Wij bieden u een aantal interessante manieren om komkommers te planten. Weet je dat? Het geboorteland van de komkommer is tropisch en subtropisch in India, de voet van de Himalaya, waar het nog steeds groeit in natuurlijke omstandigheden.

Lees Verder

U kunt heerlijke zelfgemaakte komkommers proeven, zelfs als de accommodatie geen landplot of dacha heeft. In een dergelijke situatie is de enige redding de komkommerrassen voor het balkon, een beschrijving van de meest populaire die we hierna zullen doen. April Deze variëteit is vroegrijp, wat het mogelijk maakt om op de struiken van deze plant de eerste eierstokken van vruchten te zien binnen 1,5 maand na het verschijnen van scheuten.

Lees Verder

Hydroponics is een technologie waarbij planten worden gekweekt zonder bodem te gebruiken. Voeding van de wortels vindt plaats in een kunstmatige omgeving. Het kan zowel vochtige lucht, sterk belucht water en vast (poreus, vocht en lucht verbruiken) zijn. Met deze methode is regelmatige of constante druppelirrigatie vereist met behulp van een werkende oplossing van minerale zouten, waarvan de samenstelling afhangt van de behoeften van een bepaalde plant.

Lees Verder

Metotria is een plant oorspronkelijk uit Afrika, het heeft eetbare vruchten en wordt steeds populairder in onze streken onder liefhebbers van exotische culturen. Miniatuurvleeskomkommer: beschrijving van de plant Melodia-ruw behoort tot de pompoenfamilie, met eetbare vruchten en wortelgroenten. De plant heeft liaanachtige stengels van meer dan drie meter lang, de bladeren zien eruit als komkommer, driehoekig van vorm met scherpe randen, maar zonder komkommerruwheid.

Lees Verder

Komkommers op de vensterbank in de winter - dit is niet langer een mythe, maar de realiteit, die thuis wordt georganiseerd door de enthousiaste tuiniers. Maar dit is alleen mogelijk als je speciale variëteiten van komkommers gebruikt om in de winter in een appartement te laten groeien en alle regels voor de verzorging ervan volgt. Rassen van komkommers voor de vensterbank Dankzij het intensieve werk van fokkers van vandaag, kan elke moestuinman komkommerzaden kopen die in staat zijn om te groeien en vrucht te dragen, zelfs in binnenomstandigheden.

Lees Verder