Tuinieren

Mulberry (Moraceae) - een plant die behoort tot het geslacht Mulberry (in de volksmond "mulberry" genoemd, een boom in de hoogte van 20 meter). Dit geslacht omvat meer dan 17 ondersoorten van planten waarvan het kleine huis Perzië is. Het is vrij eenvoudig om een ​​moerbeiboom te herkennen: het heeft getande bladeren, lijkt op messen en bessen die op braambessen lijken.

Lees Verder

Te koop zijn vaak grote geurige harde vruchten, zoals appels of peren, genaamd "kweepeer". Het heeft veel gunstige eigenschappen, maar voor het maximale positieve effect van de plant is het noodzakelijk om goede omstandigheden te bieden voor groei en ontwikkeling. Laten we proberen uit te zoeken wat een kweepeer is en hoe je er goed voor zorgt.

Lees Verder

Het gebeurt vaak dat wispelturige planten die constante zorg en zorg nodig hebben, meer aandacht krijgen, en pretentieloos worden nogal achteloos behandeld. Het is zo'n cultuur en is irga. Meestal is het ergens aan de rand van de achtertuin te zien. Maar niet iedereen weet dat irga een unieke sierplant is, die in veel landen wordt gewaardeerd.

Lees Verder

Zeker, veel mensen moesten minstens een keer in de lente stoppen voor iemands tuin of tuin en onbewust een ongewoon beeld bewonderen - luxe roze, witte of paarse bloemen op een mooie en tedere boom zonder bladeren. Het bloeit magnolia. Op het eerste gezicht lijkt het misschien dat een dergelijk wonder alleen kan worden gecultiveerd door ervaren tuinders, die aanzienlijke bedragen hebben geïnvesteerd en er veel moeite voor hebben gedaan.

Lees Verder

Genus Magnolia (uit het Latijn, Magnolia) - het oudste geslacht van bloeiende planten. Het behoort tot de talrijke (meer dan 120 soorten) Magnolia-familie, waarvan sommige vorstbestendig zijn en groeien in gebieden met een gematigd klimaat. Weet je dat? Dit soort geslacht was te danken aan Charles Plumier, die het ter ere van de Franse botanicus Pierre Magnol noemde.

Lees Verder

Armenië wordt beschouwd als de geboorteplaats van zoete abrikoos. Het is al lang gekweekt in India en China. Dankzij de globalisering heeft deze geweldige vrucht zich over de hele wereld verspreid. Abrikoos is een ziekte-resistente boom, maar in onze klimatologische omstandigheden kan het worden beïnvloed door verschillende schimmelziekten. Daarom, als je een abrikozenboom in je tuin laat groeien, moet je je voorbereiden op de strijd tegen ziekten van deze cultuur.

Lees Verder

Iedereen begroef minstens één keer in zijn leven, vooral in de kindertijd, stenen in de grond. In de loop waren citroenen, sinaasappels, appels. Ze groeiden spruiten, die zelfs een paar bladeren gaven. Maar na een paar maanden groeide het verwelkende struikgewas in volle gebladerte, dat helemaal geen vruchten afwierp. Weet jij hoe je thuis een abrikoos van een steen moet laten groeien?

Lees Verder

De mens eet al duizenden jaren abrikozen. Geurige vruchten hebben hoge smaakkwaliteiten en kunnen het hongergevoel snel doven, het lichaam verrijken met de nodige vitamines en sporenelementen en daarom zijn ze geïndiceerd voor gebruik bij een aantal ziekten. Abrikozen hebben een laag caloriegehalte (100 gram van het product bevat slechts 41 kcal), waardoor ze kunnen worden gegeten door diegenen die proberen af ​​te scheiden met extra kilo's.

Lees Verder

Soms wordt onze aandacht getrokken door een struik met donkergroene getande glanzende bladeren en helder fruit. Ze zien er zo aantrekkelijk uit dat ik ze wil proberen. Dit is een euonymus. Zijn de eetbare vruchten van euonymus en waar moeten ze worden toegeschreven aan giftige of medicinale planten? Euonymus heeft meer dan 200 soorten en wordt veel gebruikt in tuinontwerp.

Lees Verder

Het is onmogelijk om gezonde en mooie tuinplanten te bedenken zonder extra water, dat kunstmatig wordt uitgevoerd met behulp van slangen. Er zijn veel verschillende soorten slangen die niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua kwaliteit van elkaar verschillen. In dit artikel zullen we praten over wat beter is om een ​​slang te kiezen voor irrigatie, hoe deze op de juiste manier op te slaan en te bedienen.

Lees Verder

Amandel is een boom of een struik van het geslacht van de pruimen. Het thuisland van de plant wordt beschouwd als de Middellandse Zee en Centraal-Azië. Tegenwoordig wordt het geteeld in China, de VS, in de Krim en de Kaukasus, in Rusland, Slowakije en de Tsjechische Republiek, in Moravië. Amandel gewone Almond gewone is verdeeld in twee ondersoorten: wilde (bittere) amandelen en zoete amandelen.

Lees Verder

Van het grote aantal gereedschappen dat is bedoeld voor de verzorging van tuinplanten, is de snoeischaar een van de beroemdste in die zin dat zelfs maar weinig mensen die geïnteresseerd zijn in tuinieren de naam van het gereedschap begrijpen voor wat het is bedoeld. Weet je dat? De eerste snoeischaar die aan het begin van de 19e eeuw verscheen, was vergelijkbaar met de huidige schaar en werd gebruikt voor het snijden van de wijnstok.

Lees Verder

Elke tuinman heeft zijn favoriete planten. Vaak wordt de hoofdattractie en lieveling een smakelijke zoete pruim die in de tuin groeit. Pruim is goed, niet alleen vanwege de smaak, het heeft veel helende eigenschappen. Deze vrucht is rijk aan magnesium, ijzer, zink, vitamine C en accumuleert tijdens het groeiproces vitamine B2, wat het metabolisme van koolhydraten bevordert.

Lees Verder

In gebieden met moderne zomerbewoners is het steeds beter mogelijk om exotische en ongewone planten te zien die niet alleen een decoratieve functie vervullen, maar ook een nuttige oogst kunnen opleveren. Daarom zullen we in dit artikel het hebben over een van deze planten, die onmiddellijk bekend is onder verschillende "namen": zizifus, unabi en Chinese dadels.

Lees Verder

Boorzuur is onmisbaar voor alle groenten-, fruit-, bessen- en siergewassen. Het beschermt ze niet alleen tegen pathogene microben, maar verhoogt ook de opbrengst, draagt ​​bij tot een toename van het suikergehalte. Het resultaat is een heerlijk, kwalitatief hoogstaand fruit. Bovendien worden de behandelde planten niet blootgesteld aan rot, hun vruchten barsten niet uit overmatig vocht.

Lees Verder

Tunbergia gaat de familie acanthaceae binnen. Het thuisland wordt beschouwd als de tropen van Afrika. Er zijn ongeveer 200 soorten. De naam van de plant was ter ere van de Zweedse natuuronderzoeker Karl Peter Thunberg. De bloem heeft nog een andere naam - "black-eyed suzane". Ik noem het zo vanwege de kleur van het midden van de bloem - donker paars.

Lees Verder

Maple is een zeer populaire boom. Het is overal te vinden: in stadsparken en pleinen, in het bos, in zomerhuisjes. Het trekt de aandacht vanwege het prachtige opengewerkte gebladerte en de kroon, ongewone vruchten. Vooral mooi in de herfst, wanneer de bladeren zijn geverfd in heldere herfstkleuren: geel, oranje, paars.

Lees Verder

Kersenpruim, die veel mensen beschouwen als een pruim, wordt consequent geassocieerd in bewustzijn met het warme zuiden. En ik wilde dat de pruim geboren was voor de regio Moskou, bovendien werd hij vertegenwoordigd door zijn beste variëteiten. Deze variëteiten werden gefokt enkel vanwege de pruim, waarmee pruim en gekruist. Nu is pruim in de buitenwijken even relevant als in de subtropen.

Lees Verder

Voor veel mensen is de vogelkers altijd geassocieerd met het begin van de lente, omdat het haar geur is die de frisse lentelucht vult, en hoe de vogelkers bloesems inspireren. Dit type plant is uiterst pretentieloos voor de geselecteerde bodem, de kwaliteit, organische samenstelling, evenals water en verlichting.

Lees Verder

Voor een goede oogst van pruimen, moet je de juiste variëteit kiezen. Er zijn veel variëteiten van interessante en populaire variëteiten. Een van hen is de Stanley-pruim ("Stanley") - een gedetailleerde beschrijving van deze variëteit, evenals de beginselen van de teelt, zijn te vinden in dit materiaal. Geschiedenis van het fokken van pruimenrassen "Stanley" Variety "Stanley" komt uit de VS.

Lees Verder