Wijnbouw

Tot op heden zijn er een groot aantal druivensoorten gefokt en ze hebben allemaal bepaalde voordelen, waarvoor ze de liefde van tuiniers ontvangen. Van de nieuwe rassen die momenteel nog niet zijn opgenomen in het staatregister van druivensoorten, is "Transformatie" bijzonder opmerkelijk. Het grote voordeel is het vermogen om goede en hoge opbrengsten te brengen, niet alleen in de zuidelijke regio, maar ook in gebieden met een gematigd klimaat.

Lees Verder

Het is heel moeilijk om iemand te ontmoeten die onverschillig staat tegenover druiven. Zelfs de bewoners van het Zuiden, schijnbaar verwend door de immense overvloed aan variëteiten van deze heerlijke bessen, zijn er nog steeds niet onverschillig voor. Maar, ondanks alle verwennerij van de zuiderlingen, waarderen zowel zij als de bewoners van andere klimatologische regio's dit soort druif zoals Kesha.

Lees Verder

De variëteit van druiven genaamd "Laura" is al lang de favoriet van veel liefhebbers van wijnbouw. Zijn buitengewoon mooie trossen en wordt gevraagd om te worden verwijderd uit de takken van de struik en onmiddellijk geprobeerd. "Laura" is een van de meest voorkomende soorten barnsteendruiven, die meestal op de markten en zomerhuisjes te vinden zijn.

Lees Verder

De druivensoort "Arcadia" is al lang een echte decoratie van zowel percelen als grote wijngaarden. Deze variëteit verdiende zoveel universele liefde voor wijnbouwers, niet alleen vanwege de hoge kwaliteit van het gewas, maar ook vanwege de ongebruikelijk hoge weerstand tegen verschillende weersomstandigheden en gemakkelijke overleving in verschillende klimaatregio's.

Lees Verder

Alle druivensoorten hebben hun eigen onderscheidende eigenschappen, waarvoor tuinders er dol op zijn. Dit betreft niet alleen de smaakkarakteristieken en -grootte van de clusters, maar ook zonering, groei, rijping en verwijderingstijden en regels voor aanplant en verzorging. Het gaat over deze kenmerken van de druivensoort "Codreanca", die wordt beschouwd als de vroegste variëteit, en zal u hieronder vertellen.

Lees Verder

Onder de bewonderaars van heerlijke druiven, zullen waarschijnlijk geen mensen zijn die niet hebben gehoord van de variëteit Moldova. Deze druif is simpelweg universeel, waarvoor hij zo dol is op amateurkwekers. Het heeft een zeer hoge weerstand en pretentieloze zorg. Ondanks het feit dat de variëteit niet over enorme trossen en bessen beschikt, trekt deze toch de aandacht naar zijn ongewoon smakelijke gewassen.

Lees Verder

Er zijn veel variëteiten van druiven die grote trossen en bessen hebben. Zelfs met gemiddelde variëteiten kunnen sommige bijzonder toegewijde wijnbouwers ongekend succes behalen. Maar in het geval van de druivensoort van Monarch zijn speciale inspanningen niet nodig. Immers, ondanks de gemiddelde grootte van een tros druiven, bereiken de bessen van deze druif eenvoudig recordgroottes.

Lees Verder

Soms lijkt het erop dat het verbouwen van een wijngaard geen probleem is, omdat het een nogal bescheiden cultuur is. Maar als je sterke, gezonde druivenstruiken wilt maken, moet je kennis maken met een aantal voorwaarden voor het planten en verzorgen van hen. De druiven van "Isabella" zijn niet alleen smakelijk, maar ook buitengewoon mooi.

Lees Verder

De druif is een zeer nuttige en smakelijke bes. Bovendien kunt u onder de variëteiten een breed scala aan niet alleen smaken vinden, maar ook maten, vormen en kleuren. Maar voor veel wijnbouwers is de rijpingstijd van de druiven de belangrijkste factor. Deze factor is vooral belangrijk voor regio's met een koel klimaat, waar latere rassen mogelijk geen tijd hebben om te rijpen.

Lees Verder

Teelt en veredeling van nieuwe druivensoorten wordt al duizenden jaren beoefend als professionals, als eenvoudige amateurs. Dankzij hun enthousiasme en jarenlange inspanningen zijn er al een groot aantal druivensoorten gemaakt die elke fijnproever kunnen voldoen. Een van de resultaten van amateurexperimenten, die tegenwoordig bijzonder populair is, is de Novucherkassk-jubileumdruif.

Lees Verder

In de zuidelijke landen van modern Oekraïne en Rusland wordt wijnbouw beschouwd als een van de oudste landbouwgewassen. Waarschijnlijk dankzij deze, vandaag is deze plant van de Goden zo betaalbaar geworden in het groeien voor iedereen. Inderdaad, het is moeilijk om een ​​privéperceel te vinden, niet versierd met een druivenstruik.

Lees Verder

Druiven zijn lang het eigendom geworden van niet alleen de zuidelijke wijngaarden, maar ook de privé-sites van de zeer koude noordelijke regio's van Rusland. Maar velen zijn verbaasd dat er variëteiten van natuurlijke oorsprong zijn die door wetenschappers zijn ontdekt en nu actief worden gebruikt in de fokkerij als donors van hoge weerstand.

Lees Verder

De bekendste technische druivensoorten die worden gebruikt voor het maken van wijn zijn "Isabella" en "Lydia". Tegelijkertijd blijft de tweede klas vaak in de schaduw, omdat deze veel overeenkomsten vertoont met Isabella en ze vaak 'roze' of 'rode Isabella' noemen. Maar toch, de druiven "Lydia" heeft zijn eigen speciale kenmerken, waarvoor hij als een liefhebber van vele wijnboeren dol was als een amateur en als druiven voor tafelgebruik, en als een sierplant.

Lees Verder

Druiven zijn tegenwoordig niet meer exotisch of ontoegankelijk. Er zijn veel soorten van deze plant, die qua uiterlijk en smaak van elkaar verschillen. Een van hen is Ataman. Laten we er in meer detail over praten. Beschrijving Ataman-druiven Dit is het resultaat van amateurfokkerij, een hybride verkregen door het kruisen van de rassen Rizamat en Talisman.

Lees Verder

Degenen die thuis of in het land willen groeien, besteden vaak veel tijd aan het vinden van de beste variëteit voor zichzelf. En ze doen het met een reden: het is beter om een ​​paar dagen te besteden aan het analyseren van de internetruimte dan om de eerste struik te planten en na een paar jaar het op te geven. Hieronder willen we u in detail laten kennismaken met een van de meest veelbelovende en productieve druivensoorten, die ideaal is voor het kweken op eigen grond - Veles-druiven.

Lees Verder

De tafeldruifrassen onderscheiden zich door een voortreffelijke smaak en een prachtige uitstraling. Het is onmogelijk om voorbij rijpe rijpe clusters te passeren zonder een bes in je mond te stoppen. En de barnsteenkleur en de verbazingwekkende smaak van grote bessen van "Alyosha" zullen niemand onverschillig laten. Rasbeschrijving Druiven "Aleshenkin" zijn ook te vinden onder de naam "Alyosha" of "No. 328".

Lees Verder

Druivencultuur is al lang bekend om zijn helende en heilzame eigenschappen. Bovendien geeft haar prachtige wijnstok in de zomer een koele, gezellige schaduw en helpt het om vrede en comfort te creëren in de buurt van het huis. Om een ​​fatsoenlijke en mooie plant van druiven te laten groeien, is het noodzakelijk om de variëteit te bepalen, die de meest geschikte plaats is.

Lees Verder

De meest populaire druivensoort, tussen de variëteiten van de middelste rijpingstijd, kan veilig de Negrul-geheugendruiven worden genoemd. Het werd gefokt door een selectiemethode, in Moldavië, door twee variëteiten te kruisen: Moldavische en hybride variëteit Pieppel. Ras Beschrijving Druiven ter nagedachtenis van Negrul is een zeer smakelijke tafel variëteit.

Lees Verder

Het maakt niet uit hoe gevarieerd de overvloed aan druivensoorten die in de omstandigheden van ons land kunnen worden verbouwd, hoe dan ook, ieder van ons heeft onze huisdieren. Als je een fan bent van een rijke druivensmaak, de voorkeur geeft aan de variëteiten van roze druiven en grote clusters wilt laten groeien, voel je dan vrij om Victoria-druiven te kiezen.

Lees Verder

Ongeacht hoeveel druivenrassen, elk van hen heeft zijn eigen individualiteit. Dit heeft ook betrekking op de kenmerken van de groei van de wijnstok, en zijn weerstand tegen verschillende plagen en, natuurlijk, de kenmerken van vruchtlichamen. Vanwege de enorme variëteit aan druivensoorten, kan iedereen precies kiezen wat aantrekkelijk voor hem is.

Lees Verder