Druiven

Druiven worden over het algemeen beschouwd als vrij winterhard en gemakkelijk te kweken in een plant. Er zijn echter insecten en ziektes die erg gevaarlijk voor hem zijn. Daarom is het noodzakelijk om zich van tevoren voor te bereiden op mogelijke problemen, bekend met de meest bekende plaagorganismen. Weet je dat? Statistische studies uitgevoerd door wetenschappers tonen aan dat de druivenoogst van plagen jaarlijks met ten minste een derde wordt verminderd, en in het geval dat er geen passende maatregelen worden genomen om ziekten te voorkomen, kunnen verliezen de helft van het gewas bereiken.

Lees Verder

Ziekten van druiven - een grote bedreiging voor deze plant. De meest zoete en grote variëteiten blijven het meest vatbaar voor hen, ondanks het werk van fokkers. Daarom moet je, om een ​​goede oogst te krijgen, weten hoe je druiven moet behandelen tegen ziekten. Weet je dat? Druiven - de enige plant ter wereld die een afzonderlijke wetenschap bestudeert - ampelografie.

Lees Verder

Veel tuinders houden ervan druiven te laten groeien in hun percelen. Het wordt gewaardeerd om zijn heilzame eigenschappen en zijn ongeëvenaarde smaak. Het gewas van dit gewas kan echter in gevaar komen als de plant wordt aangetast door ongedierte. Meestal worden de druiven aangevallen door jeuk, beter bekend als de druivenmijt. Bij infectie kunt u tot 30% van het gewas verliezen en als u niet tijdig een behandeling uitvoert, kunt u tot 50% verliezen.

Lees Verder

Bessengewassen zoals druiven worden steeds meer verbreid in particuliere zomerhuisjes. Velen streven naar het telen van tafel- en technische variëteiten voor zelfproductie van zelfgemaakte wijnen. Maar dit artikel gaat hier niet over. We zullen praten over hoe we druiven kunnen planten op ons eigen perceel zaailingen zonder enige hulp in het voorjaar.

Lees Verder

Druiven zijn een tuin gewas, groeiend vooral in warme klimaten. Maar sommige druivensoorten nemen met succes wortel op de middelbare en zelfs in het noorden. Het succes van het telen van druiven is afhankelijk van vele factoren, waarvan er een tijdig snoeien is. Graanoogst in het voorjaar: voor- en nadelen Het volstaat om in elke internetzoekmachine de vraag "snoeien van druiven in het voorjaar voor beginners" in te voeren en u krijgt veel instructies in afbeeldingen, in videoformaat enzovoort.

Lees Verder

Nu wordt gemiddeld 100 centers druiven geoogst van een hectare wijngaard. Zelfs vóór de onafhankelijkheid van Oekraïne was dit cijfer 3 keer minder - in het bereik van 30 c / g. Dit werd verklaard door Viktor Kostenko, het hoofd van de afdeling voor de ontwikkeling van de tuinbouw, wijnbouw en wijnbouw van het ministerie van Landbouw van het ministerie van agrarisch beleid en politiek, tijdens een interview op een van de tv-kanalen.

Lees Verder

Een van de gevaarlijkste vijanden van druiven is schimmelziekte. Veel tuiniers proberen deze ziekte al meer dan twaalf jaar te bestrijden, maar niet iedereen slaagt. Laten we eens kijken naar de oorzaken van het uiterlijk van de ziekte en kijken hoe we ermee kunnen omgaan. Beschrijving en gevaar voor ziekten Schimmel (of valse meeldauw) - een van de gevaarlijkste schimmelpathologieën van Europese druivensoorten.

Lees Verder

De witte Chardonnay-druivensoort is universeel, omdat hij in elke klimaatzone kan worden gekweekt en overvloedige gewassen kan produceren. Bovendien maakt de wijn geproduceerd in "Chardonnay" in verschillende landen indruk met zijn unieke, unieke smaak. Homeland en de oorsprong van de druivensoort "Chardonnay" Op dit moment konden wetenschappers de geschiedenis van de variëteit niet definitief bepalen.

Lees Verder

Kishmish is een verzamelnaam voor een groot aantal verschillende druivensoorten, te onderscheiden door hun kleine formaat en zoete smaak van bessen, evenals de afwezigheid van zaden erin. Dit moment moet in aanmerking worden genomen bij het kiezen van druiven van rozijnen voor het planten op het terrein, aangezien de agrotechnische kweek van rozijnen, de smaakkwaliteiten van de bessen en de kenmerken van de verzorging van de plant sterk kunnen variëren afhankelijk van de specifieke variëteit.

Lees Verder

Bij het kweken van druiven thuis, moet eraan worden herinnerd dat het veel kwetsbaarder is voor ziekten en plagen in vergelijking met wilde variëteiten. Om de kwaliteit en kwantiteit van het geteelde product te verminderen, wordt het aanbevolen om de druiven te behandelen met fungiciden, die kunstmatige bescherming tegen dergelijke problemen bieden.

Lees Verder

Cabernetwijn is bekend en geliefd bij alle kenners van droge rode wijnen. Bijna alle landen waar sprake is van eigen wijnbereiding, van koud Canada tot Libanon, kweken dezelfde soort druivenras met niet erg grote donkerblauwe bessen met een ronde vorm. Merkwijnen Cabernet produceert Italië en Spanje, Oekraïne en Moldavië, Chili en Argentinië, evenals Zuid-Afrika, Australië en de Verenigde Staten van Amerika.

Lees Verder

Vandaag zullen we het hebben over hoe we de druiven water kunnen geven en voeden in het voorjaar. Veel eigenaren die al tientallen jaren bezig zijn met de teelt van druiven, zijn gewend aan een zekere zorg voor de wijnstok. Het klimaat verandert echter en de weersomstandigheden samen met het gebrek aan de vereiste hoeveelheid voedingsstoffen verminderen de oogstopbrengst en "award" -druiven met verschillende ziekten.

Lees Verder

Snoeien in de zomer van druiven is een belangrijk onderdeel van de zorg voor deze plant. Het is vooral belangrijk voor die regio's waar de zomer relatief kort is en de druiven onvoldoende zonlicht krijgen voor een optimale rijping. Is het mogelijk om druiven in de zomer te snoeien? Het onmiskenbare voordeel van het snoeien van druiven in de zomer is dat dit proces helpt om de hoeveelheid aanzienlijk te verhogen en de kwaliteit van het gewas te verbeteren.

Lees Verder

Druiven, zoals andere gekweekte planten, kunnen verschillende ziekten hebben. Ze infecteren bladeren, bloeiwijzen en beschadigen daarmee de plant. Oidium (een andere naam is echte meeldauw) is een dergelijke veel voorkomende ziekte. In dit artikel zullen we het oidium op druiven bespreken: denk aan de behandeling van deze ziekte en bespreek de beste manier om met de plant om te gaan.

Lees Verder

Tegenwoordig zijn er veel soorten wijnen van verschillende soorten bessen. Maar de meest populaire is nog steeds druivenwijn. We zullen in dit artikel vertellen over wat voor soort druiven we moeten kiezen en hoe we er een lekker drankje van kunnen maken. Welke druivensoort om te kiezen Voor het maken van wijn uit druiven thuis, kunt u absoluut elke variëteit van deze plant kiezen.

Lees Verder

Onlangs is de druif "Julian" enorm populair geworden vanwege zijn kwaliteiten, en de zelfgroeiende struik van dit ras is de trots van elke teler. In dit artikel zullen we kennis maken met de druiven "Julian" - de beschrijving en regels van zorg voor het ras, foto. Geschiedenis Deze variëteit is gefokt door een amateurkweker V.

Lees Verder

Druiven - een geslacht van planten uit de familie Vinogradovye, die meer dan 70 soorten heeft en voor het grootste deel groeit in gematigde klimaten. Verscheidenheid "Memory Dombkovskoy" verschillende aangename smaak van fruit en rijke kleuren van bessen. De geschiedenis van de selectie van druiven "Ter herinnering aan Dombkovskaya" werd ongeveer dertig jaar geleden door een liefhebber van Orenburg Shatilov Fjodor Iljitsj gefokt.

Lees Verder