Peer

Mooie, rossige of groene, zeer rijke, suikerachtige textuurvruchten worden al lang beschouwd als een van de meest favoriete vruchten. Peer brengt een gevoel van verzadiging en de suikerpulp smelt gewoon in je mond. Er is een groot aantal perenrassen bekend, maar een van de favoriete variëteiten is de Lada-perenvariëteit. Vandaag zullen we het hebben over de eigenaardigheden van het kweken van deze variëteit, over alles wat met de verzorging van de Lada-variëteit te maken heeft.

Lees Verder

Alle fruitgewassen lijden aan plagen en peren vormen hierop geen uitzondering. Neem geen enkele manier om de bomen minstens roekeloos te beschermen, omdat dit niet alleen kan leiden tot de dood van het gewas, maar ook van de hele boom. In dit opzicht zijn beginnende tuiniers erg bezorgd over de vraag: "Welke insecten zijn gevaarlijk en welke middelen moeten worden gebruikt zodat het ongedierte van de peer voor altijd de boom verlaat?"

Lees Verder

Prachtige perenvruchten geven een gevoel van snelle verzadiging en verrukking met hun aangename smaak en uitgesproken aroma. Een van de meest populaire is de variëteit van peren "Nika", waarover we meer in dit artikel zullen bespreken. De beschrijving van een peer van een klasse "Nika" De hoogte van een boom met een variëteit "Nika" is gemiddeld en de groeisnelheid zelf is gemiddeld.

Lees Verder

Rijpende peren in de tuin markeren het einde van de zomer. U kunt een deel ervan besparen door dit zonnige fruit voor de winter te bereiden. Jam, jam, marmelade, compote, siropen en gebeitst fruit, evenals desserts die met deze zijn gemaakt, zullen koude winterdagen en -avonden opfleuren. Perenjamrecepten Recepten voor perenblanks voor de winter zijn gevarieerd en bijna allemaal worden zonder een vervelde sterilisatieprocedure bereid.

Lees Verder

Peren is een zeer smakelijke en gezonde vrucht die niet alleen in zijn natuurlijke vorm of in de vorm van jam, jam, marmelade, gestoofd fruit, enz. Kan worden gebruikt, maar ook als een ingrediënt dat een volledig nieuwe smaak geeft aan zowel desserts als salades, soepen en basisproducten. vlees- en visgerechten. Sommige perenrassen kunnen tot de kou goed worden bewaard, maar de vraag hoe peren voor de winter goed te oogsten, blijft voor veel huisvrouwen relevant.

Lees Verder

De peer is al meer dan drieduizend jaar gekweekt. In het wild groeit het in heel Eurazië tot 60 graden noorderbreedte. Wetenschappers hebben twee oude centra van domesticatie van wilde peren geïdentificeerd - het oude China en Klein-Azië, maar de plaats waar het voor het eerst werd gekweekt was niet zeker. Aangename smaak en gezonde eigenschappen maakten peer een van de meest favoriete vruchten (er zijn meer dan 5000 geteelde variëteiten).

Lees Verder

Perenbomen zijn populair bij tuinders vanwege de smakelijke en sappige vruchtvlees, onpretentieuze teelt en een verscheidenheid aan variëteiten. Tegenwoordig is er een grote selectie van variëteiten van verschillende rijpingsperiodes die bestand zijn tegen ziekten en weersomstandigheden - vorstbestendigheid, droge periodes. Op een van de variëteiten van peren - Kokinskoy praten in dit artikel.

Lees Verder

Peren zijn voor het grootste deel niet-pretentieuze planten die geen speciale verzorging of groeiomstandigheden vereisen. Dankzij de fokkers hebben moderne tuinders de mogelijkheid om hun fruitbomencollectie aan te vullen met de beste variëteiten die geschikt zijn voor kweek onder verschillende klimatologische omstandigheden. Geschiedenis van kweekvariëteiten van peren "Rogneda" Variatieperen "Rogneda" - de vrucht van de arbeid van Russische fokkers.

Lees Verder

Tegenwoordig zijn er een groot aantal variëteiten peren gefokt, waarvan de dauw in augustus een eervolle plaats inneemt. Ze werd verliefd op tuinders voor pretentie en een genereuze oogst. Wat anders is opmerkelijke peer Augustus dauw, evenals wat is de beschrijving en de basisregels van de zorg, we hieronder beschrijven. Peer Avgustovskaya dauw: beschrijving van de variëteit Avgustovskaya dauw werd in 2002 gefokt door de variëteiten van Tenderness en Triumph Pakgam te kruisen door de beroemde fokster S.

Lees Verder

Onder de zomerse variëteiten van peren, wordt de kwekerij peer beschouwd als de vroegste, die ook opmerkelijk is voor zijn bijzonder zoete smaak en goede opbrengst. Om deze reden zullen we hieronder in detail de kenmerken van het kweken van de kwekerijpeer bekijken, zodat elke tuinman haar eigen plot kan versieren. De geschiedenis van de creatie van het perenras Children's

Lees Verder

Heel vaak worden tuinders geconfronteerd met verschillende boomziekten en ongedierte. Een ervan is een perengalmiet en hoe hiermee om te gaan, zullen we in dit artikel vertellen. Hoe ziet de "vijand" eruit? Het ongedierte heeft zeer kleine afmetingen - de lengte van een volwassen persoon is slechts 0,18 mm. Insecten hebben een witte kleur, die bij de komst van de herfst wordt vervangen door roze of lichtbruin.

Lees Verder

Schimmelroest schade is bekend bij alle tuinders in wier tuinen een peer van welke aard groeit. Deze ziekte bederft niet alleen het uiterlijk van de boom, maar beschadigt ook de plant. Vandaag zullen we het hebben over hoe we roest op een peer kunnen onderscheiden van andere ziekten, hoe gevaarlijk het is en hoe het te behandelen.

Lees Verder

Een van de gevaarlijkste plagen die tuinders tegenkomen bij het kweken van perenbomen is de insectmot. Deze plaag is in staat om vrijwel het gehele oppervlak van de plant in een zeer korte tijd te raken. Pearsheet vereist efficiënte, directe en vooral gewasveilige methoden om ermee om te gaan.

Lees Verder

Het enten van een perensteel is een interessante tuintechniek, met behulp waarvan u uw tuin en uw dieet kunt diversifiëren, de mogelijkheid krijgt om variëteitvruchten van een gewone peer of andere boom te verwijderen. Uiteindelijk is het misschien wel nieuwsgierig om iets nieuws te proberen. De redenen kunnen verschillen, maar het is niet erg om de theorie te bestuderen voordat je begint aan de spannende bezigheid van fokkers - vaccinatie.

Lees Verder

"Krasulya" is een zomerperenvariëteit, populair en geliefd bij tuinders voor de smaak van fruit en bescheidenheid bij de teelt. Dankzij de winterhardheid kan de peer worden gekweekt in streken met een koud klimaat. Geschiedenis van kweekvariëteiten van peren "Krasulya" Peren "Krasulya" - het product van het fokwerk van de wetenschapper van het Zuid-Oeral Wetenschappelijk-Onderzoeksinstituut voor Tuinbouw en Aardappel,

Lees Verder

Een peer is een prachtige boom die het hoogtepunt van elke tuin kan worden. Maar wat te doen als iedereen zijn geliefde boom plotseling door een korst wordt getroffen? Wat is gevaarlijk en waar komt de korst vandaan - een veel voorkomende schimmelziekte die vaak voorkomt in bomen met een gematigd klimaat. De veroorzaker van de ziekte is de buideldragende paddestoel Venturia pirina.

Lees Verder