Volksgeneeskunde

Velen hebben van een dergelijke cultuur als physalis gehoord. Ongebruikelijke rode dozen, lantaarns, waarin de vruchten van de plant zich verbergen - het eerste dat u zich herinnert. wanneer ze over Physalis praten, het behoort tot de familie van de nachtschade. Deze vaste plant reikt tot 50-100 cm in hoogte, produceert enkele klokvormige bloemen met crème of witte kleur, die groeien uit de oksels van de bladeren en bloeien in augustus.

Lees Verder

Digitalis (Digitális) is een grassoort van de weegbreesterfamilie. Verdeeld in de Middellandse Zee, is te vinden in Azië en Noord-Afrika. De chemische samenstelling van digitalis De samenstelling van digitalis is vol met residuen van organische verbindingen, die samen met koolhydraten glycosiden vormen. De plant bevat vijf van dergelijke verbindingen: digitoxigenin, gitoksigenin, gitloksigenin, digoxigenin en diginigenin.

Lees Verder

De meesten van ons kennen kruidnagels als geurige pittige kruiden. Weinig mensen weten echter van de geneeskrachtige eigenschappen van de specerij, de gedroogde ongeopende knoppen van de kruidnagelboom, die in vorm lijken op kleine anjers met doppen. Het blijkt dat medicijnen in veel landen al lang geleden het gebruik van kruidnagel voor medicinale doeleinden hebben aangenomen.

Lees Verder

Oregano is een vaste plant met vaste planten die over de hele wereld voorkomt. De popularisering ervan bestrijkt de vlakten van open plekken, bosranden, bossen en grasvelden. In een aantal staten wordt oregano gekweekt met het oog op verdere toepassing in verschillende kwaliteiten. Samen met de vraag naar deze plant, zijn pretentieloosheid, verschilt deze van een aantal kruiden in een ongelooflijke symbiose van nuttige eigenschappen.

Lees Verder

Mierikswortel - overblijvende plant met een krachtige wortel, die wordt gegeten als een pittige smaakmaker. Mierikswortel is een populaire tuinplant, de bladeren worden gebruikt voor conserverings- en beitsen voor de winter. Een plant aanbrengen en voor medicinale doeleinden. De chemische samenstelling en calorie mierikswortel Welke vitaminen zitten niet alleen in mierikswortel!

Lees Verder

Ceps is misschien wel de meest wenselijke prooi voor veel paddenstoelenplukkers. Het kan met recht de koning van paddestoelen worden genoemd, omdat het niet alleen wordt gekenmerkt door zijn aantrekkelijke uiterlijk, maar ook door zijn zeer hoge smaakkwaliteiten, waardoor het een ideaal ingrediënt is voor veel gerechten. Bovendien wordt witte schimmel gekenmerkt door een aantal bruikbare eigenschappen, die hieronder zullen worden besproken.

Lees Verder

Naaldbossen worden ons aangeboden tijdens het zomer-herfst champignonseizoen als een geschenk in de vorm van prachtige champignons - boter. Ze zijn terecht populair bij liefhebbers van "rustige jacht" vanwege hun uitstekende smaak en goede opbrengst. Paddestoelen Maslyata-paddenstoelen kregen hun naam vanwege de kleverige, olieachtige dop.

Lees Verder

Kervel was sinds de oudheid bekend in onze breedtegraden en zij noemden het snacks, karbel, kupyr. Het werd gebruikt in voedsel en als een remedie. Tegenwoordig wordt de plant nog steeds gebruikt in de traditionele geneeskunde en de keuken, maar zijn gunstige eigenschappen zijn ook in andere delen van het menselijk leven toegepast. Kervel (kupyr): de chemische samenstelling en voedingswaarde van een plant Kervel is altijd merkbaar bij andere planten.

Lees Verder

Salie is een kruid dat al sinds de oudheid bekend staat om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Hippocrates vermeldde zijn nuttige eigenschappen in zijn geschriften. Niet gespaard salie-nootmuskaat en moderne geneeskunde. Extracten van dit kruid genezen ontstekingsprocessen van de huid en de luchtwegen. In cosmetologie wordt het veel gebruikt als een ontstekingsremmend en verstevigend middel.

Lees Verder

Aronia heeft een zwarte vrucht, het is ook zwarte bergzaad - het is een struik of boom met geurige zoetzure bessen, uiterst nuttig in zijn eigenschappen. De brede populariteit van de Chernoplodka, ondanks zijn verbazingwekkende gunstige eigenschappen, was relatief recent, slechts ongeveer honderd jaar geleden, en dankt deze plant aan de grote Russische fokker Ivan Michurin.

Lees Verder

Rode lijsterbes, de voordelen voor de gezondheid, contra-indicaties en mogelijke schade door het gebruik ervan zijn al duizenden jaren bekend bij de mensheid. De unieke kwaliteiten van lijsterbes voorzagen haar in een speciale plaats in de traditionele geneeskunde, koken en cosmetologie. Red Rowan blijft de aandacht trekken en geniet van grote populariteit.

Lees Verder

Citroen - een plant van het geslacht Citrus. Het verscheen waarschijnlijk als een resultaat van spontane hybridisatie en ontwikkelde zich gedurende een lange periode als een afzonderlijke soort, en alleen dan werd het gedomesticeerd en veranderde het in een populaire tuincultuur (in Zuid- of Zuidoost-Azië). Tegenwoordig is deze plant onbekend in een wild groeiende staat.

Lees Verder