Bijenteelt

Voor mensen die weten van bijenteelt door geruchten, is het moeilijk te begrijpen wat een drone is en waarom het nodig is in een bijenzwerm. Veel mensen kennen alleen de onplezierige kant van het bestaan: de drone doet niets in de korf, maar hij eet voor vijf. Niettemin voorziet de natuur in elke zwerm voor het bestaan ​​van meerdere van dergelijke individuen.

Lees Verder

We weten al van kinds af aan dat honing een smakelijke en zeer gezonde delicatesse is. Vandaag biedt de markt ons een enorm aantal verschillende soorten honing. Onder hen, helaas, overkomen en vervalsingen. Om een ​​kwalitatieve aankoop te doen en niet om uw gezondheid te schaden, is het erg belangrijk om te weten wat voor soort honing het is en welke eigenschappen het bezit.

Lees Verder

Asclepias, of, zoals het ook wordt genoemd, de vatochnik is een overblijvend kruid of semi-struik in de hoogte van 0,5 tot 1,5 m, die wordt beschouwd als de geboorteplaats van Noord- en Zuid-Amerika. Baarmoeder heeft een sterke horizontale wortelstok, verdikte rechte stengel. Grote lancetvormige bladeren bevinden zich tegengesteld of wervelend.

Lees Verder

Voordat een imker begint, moet een beginnende imker theoretisch de basis van de bijenteelt leren. Dit artikel bevat basisaanbevelingen voor een beginnende imker: waar te beginnen, hoe de bijen te kiezen, het type netelroos, de juiste verzorging en nog veel meer. Basiskennis van de bijenteelt, moet u eerst weten De beginselen van de bijenteelt voor beginners is een soort alfabet.

Lees Verder

Het verwerken van bijen van een teek is een noodzakelijke gebeurtenis voor alle imkers. Soms hangt het leven van hele bijenfamilies ervan af, en dan komt het medicijn "Bipin" in de hulp, waaronder amitraz. "Bipin": beschrijving, samenstelling en afgiftevorm van het medicijn Amitraz, het belangrijkste actieve ingrediënt van "Bipin", is een geneesmiddel bedoeld om varroa van bijen te bestrijden.

Lees Verder

Bij de bijenteelt worden vaak verschillende medicijnen gebruikt om het aantal individuen en zwermen in de bijenstal te vergroten. Beschouw vandaag een van hen - het medicijn "Apira". Samenstelling, vrijgaveformulier, algemene informatie "Apira" - een medicijn dat het vangen van zwermen tijdens het zwermen vergemakkelijkt. Verpakt in plastic roze potten van elk 25 g, is het een witte gel.

Lees Verder

Bijen zijn gewend om hun huizen te verbergen in holtes of dichte kronen van bomen. Om insecten sneller te laten acclimatiseren in een nieuwe omgeving, proberen ervaren imkers daarom optimale omstandigheden te creëren voor bijen om heerlijke honing te fokken en te maken. In dit artikel leert u hoe u een bijenkorf met uw eigen handen kunt maken, wat de beste materialen zijn voor bijenopvang en hoe u deze kunt arrangeren.

Lees Verder

Mead - een drank die bij de mensen bekend is sinds de tijd van het oude Rusland. Het werd voorbereid door onze voorouders, en vandaag heeft het zijn populariteit niet verloren. Nu kun je gemakkelijk een drankje kopen in elke winkel, maar onder ons zijn er veel liefhebbers van echte thuissmaak. Over de fijne kneepjes van het koken van mead, waarvan het recept hieronder wordt gegeven, zal dit artikel vertellen, en je zult ook veel nuttige tips leren.

Lees Verder

De rentabiliteit van de bijenstal is afhankelijk van de gezondheid van de bijen. Zorgzame bijenhouders vergeten nooit preventieve maatregelen en spuiten af ​​en toe de bijenstal op met een betrouwbare voorbereiding. Uitstekend bewezen "Apimaks" - een veilige en effectieve balsem die infecties en parasieten elimineert. Beschrijving en vrijgaveformulier bijenbalsem Apimax Balsam is een speciaal voederadditief dat dient als behandeling en preventie van schimmel- en bacteriële infecties bij bijen en Nozema.

Lees Verder

Medogonka - een belangrijk hulpmiddel in de bijenstal. Met dit mechanisme kun je verse honing uit de honingraat halen. Ons artikel gaat over wat medogonki zijn, hoe ze te gebruiken en hoe ervoor te kiezen om zich niet te vergissen. Het gebruik van honingzuiger in de bijenteelt Elke imker heeft honingzuiger nodig, omdat honing die door bijen is verzameld, moet worden verkregen uit gesloten honingraten.

Lees Verder

Bijna alle amateur-imkers gebruiken de bijenkorf van het gegeven ontwerp of de aanpassingen ervan. De naam van het bijenhuis was ter ere van Charles Dadan - een Franse imker die, met behulp van geavanceerde ontwikkelingen voor zijn tijd, het ontwerp van een eengezins bijenkorf uitvond met een groot breed kader van quinby 11 in aantal en verschillende winkels op de top.

Lees Verder

Tegenwoordig is het niet moeilijk om een ​​kant en klaar multihull-nest te krijgen. Een dergelijk ontwerp kan worden gekocht in bijna elke winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van apparatuur voor de bijenteelt. Maar als u geld wilt besparen en tegelijkertijd uw creatieve vermogens wilt realiseren, kunt u met uw eigen handen een vergelijkbare korf maken.

Lees Verder

Het houden van bijen in multi-hives is alleen een zaak voor een professionele imker. Deze methode heeft de voorkeur vanwege de functionaliteit. De productiviteit van honing neemt immers driemaal toe. Laten we eens kijken waarom. Ontwerpkenmerken Dit type bijenkorf kan onafhankelijk worden gemaakt.

Lees Verder

Het lijkt erop, wat is het gebruik van de giftige wiet, die zelfs voor veevoer niet geschikt is? Maar nee - van nature heeft alles zijn toepassing. En de gewone blauwe plek, die zo populair is bij imkers, bevestigt dit nogmaals. Botanische beschrijving Deze pretentieloze tweejaarlijkse plant is zowel in de steppe als op de wegbermen te zien, zowel op steenhellingen als in de buurt van vuilstortplaatsen.

Lees Verder

Om goede hoeveelheden honing te krijgen, is het erg belangrijk om een ​​grote hoeveelheid honinggras bij de bijenstal te hebben. Als dat niet het geval is, kun je de natuur helpen en bijkomend deelnemen aan de teelt van planten die veel stuifmeel en nectar kunnen produceren. In dit artikel zullen we een lijst met de beste honingplanten geven, die hij toevoegt aan zijn foto met de namen.

Lees Verder

Om honing eruit te pompen, heb je een speciaal apparaat nodig: honingafzuiger. De prijs van zo'n apparaat is niet laag, dus niet iedereen kan het kopen. Dit artikel bespreekt hoe je een honingzuiger met je eigen handen kunt maken. Hoe werkt het? Honing wordt gepompt door de werking van de middelpuntvliedende kracht. Dit gebeurt als volgt: de honingraat wordt afgedrukt met een speciaal mes; vervolgens worden ze ingevoegd in cassettes die het frame vasthouden tijdens het proces; de rotor draait en honing wordt op het binnenoppervlak van de honingslinger geworpen; het stroomt vervolgens naar de bodem en in het gat om te worden gedraineerd.

Lees Verder

Honing is misschien een van de meest waardevolle gaven van de natuur, die de mensheid al lang kent en waardeert. Bijenteelt is een beroep dat bepaalde kennis vereist over honingbijen (tenslotte, niet elke bij kan honing produceren), organisatie van een bijenfamilie en omstandigheden die comfortabel zijn voor hun levensonderhoud. De structuur van honingbijen Het lichaam van insecten is voorwaardelijk onderverdeeld in drie hoofddelen: het hoofd, de borst en de buik.

Lees Verder