Pittige kruiden

Naast aardappelen, uien en tomaten, bedden in het land is het handig om kruiden en kruiden zoals oregano (oregano) te planten. Naast heerlijke thee en kruidige gerechten, zal het de tuin beschermen tegen ongedierte en zal het de perfecte decoratie zijn. Als je hier al over hebt nagedacht, zul je hieronder alles te weten komen over oregano, de teelt en zorg.

Lees Verder

Oregano of oregano is een meerjarige kruidachtige plant tot 60 cm hoog, vertakte, dunne scheuten, haren groeien aan de basis. Oval fijn getande bladeren groeien in paren, tegen elkaar op kleine stekken. Kleine bloemen van lila of witte kleur vormen schildachtige pluizige pluimen. De chemische samenstelling van oregano omvat essentiële oliën, vitamine C en B6, antioxidanten en tannines, waardoor de plant een helder aroma en helende eigenschappen heeft.

Lees Verder

Vaak verwarren liefhebbers van specerijen hartige en tijmplanten. Schuldig in de verwarring vergelijkbaar met het geluid van de namen van kruiden. Maar zowel hartige als tijm bezetten met recht hun plaats in het recept van culinaire specerijen. Er zijn meer dan dertig variëteiten van chabra in de wereld. De plant staat bekend om het sterk kruidige aroma van de bladeren, dat veel etherische oliën bevat.

Lees Verder

Koriander of koriander is een al lang bekend kruid, vooral geliefd bij bewoners van oostelijke landen die het al vele jaren hebben gekweekt. Het wordt gebruikt als een specerij voor verschillende gerechten: vlees, groenten, sauzen en rauw, in salades. De planten koriander heeft een uitgesproken aangename geur die nergens mee verward kan worden.

Lees Verder

Kruiden, zalf, thee, olie - dat is niet alleen gemaakt van marjolein. Spice is over de hele wereld beroemd en bijna geen familiediner kan zonder. Ze begonnen het tientallen eeuwen geleden te gebruiken. Bovendien was het toepassingsbereik zoals het was en blijft het erg groot. Tot nu toe werd marjolein gebruikt voor de behandeling van veel ziekten, maar ook voor toepassing in cosmetica en in andere richtingen.

Lees Verder

Peterselie is een tweejaarlijkse plant van het geslacht Parsley uit de familie Paraplu met rechtopstaande vertakte stengel en glanzende, donkergroene, geveerde bladeren. Bevat ascorbinezuur, vitamine B, retinol, riboflavine, ijzer, kalium, magnesium, pectine en fytonciden. Het wordt veel gebruikt in droge en verse vorm voor smaakstoffen bij het koken en bij conservering. Het wordt toegevoegd aan gerechten uit groenten, vlees, gekookte vis en wild.

Lees Verder

Veel mensen hebben gehoord over saffraankruiden, maar niet iedereen had de kans om het te proberen - het doet pijn bij het bijten van de prijzen. Het is deze specerij die met recht als de duurste ter wereld wordt beschouwd, wat zelfs wordt bevestigd door de overeenkomstige vermelding in het Guinness Book of Records. De transcendentale kosten van saffraan worden verklaard door een zeer arbeidsintensieve productietechnologie: het is nodig om het handmatig te verzamelen en de opbrengst van het ruwe materiaal is erg klein (10 kg per 1 ha).

Lees Verder

Groeiende groene huizen zijn zowel interessant als nuttig. Je kunt kruiden op je eigen vensterbank kweken. Zelfs een eenvoudige pot of een doos met smakelijke vegetatie op uw vensterbank is een goed begin. Dille, met eigen handen gekweekt, is een garantie voor de afwezigheid van schadelijke stoffen in de greens. Hoe dille van de zaden op uw vensterbank te planten, en zal worden besproken in dit artikel.

Lees Verder

Italianen vertegenwoordigen hun keuken niet zonder rucola, en voor ons is het pas sinds kort een bizarre en vrij dure greens. Vandaag kunt u het eenvoudig in de winkel kopen en het wordt steeds populairder. Sappige aromatische rucola voor salade kan nu probleemloos op een vensterbank thuis worden gekweekt.

Lees Verder

Rucola (Eruka, Indau) verscheen onlangs op onze tafel, maar het neemt zeker zijn positie in en wordt steeds populairder. Ontdek de meesterwerken van de Italiaanse en Mediterrane keuken, velen realiseren zich niet eens wat de voordelen zijn van deze prachtige groenheid. Over rucola in het algemeen, de voordelen en nadelen van het gebruik ervan, zullen we in dit artikel bespreken.

Lees Verder

Bijna niemand denkt tegenwoordig dat koken zonder het gebruik van groen. Naast het feit dat het een smakelijke en geurige smaakmaker is voor verschillende gerechten, is het ook een opslagplaats voor voedingsstoffen. Dus, bijvoorbeeld, peterselie bevat vier keer meer ascorbinezuur dan citroen. En in 100 g spinazie is 25% ijzer van de dagelijkse norm die voor de persoon nodig is.

Lees Verder

Invriezen is een uitstekende manier om voedsel in de winter op te slaan. De gastvrouwen werden gebruikt om groenten, fruit, bessen, kruiden en groenten te bevriezen. Dit maakt het mogelijk om het lichaam te voeden met essentiële vitamines en andere heilzame stoffen in de winter, wanneer het moeilijk is om verse groenten en fruit te krijgen.

Lees Verder

Vertegenwoordigen appeltaart of broodje, velen voelen de geur van vers gebak en ... de geur van kaneel. Deze specerij heeft zich op betrouwbare wijze tussen onze smaakvoorkeuren geplaatst en wordt steeds populairder. Een minder bekende smaakmaker is zijn Chinese neef, kassie, die de binnenlandse markt echter al stevig heeft bezet, maar nog geen zeer duidelijke plaats in de geest van de consument, en daarom is er veel controverse rond.

Lees Verder

Veel Europeanen associëren kaneel met een specifieke aromatische smaak die wordt toegevoegd aan gebak en groente- en fruitsalades. Maar in de wereldpraktijk is het gebruik van specerijen niet hiertoe beperkt. In de keukens van verschillende landen wordt het toegevoegd aan vlees, aspic vis, hapjes, voorgerechten, desserts, verschillende augurken, marinades.

Lees Verder