Komkommers kweken in de kas

Als je door de straten van een buitenwijk loopt, kun je waarschijnlijk vreemde gebouwen van film, glas of polycarbonaat vinden. Mensen hebben deze ontwerpen al lange tijd gebruikt, kassen genaamd, om op elk moment van het jaar verschillende soorten gewassen te verbouwen. Dit perspectief klinkt heel verleidelijk, maar het vereist veel tijd, moeite en helaas geld.

Lees Verder

Dankzij pretentieloosheid zijn snelle groei en rijpende komkommers vertegenwoordigd in bijna alle tuinen, en in veel landen. Omdat dit een van de groenten is die heerlijk in een kas groeit, is het een van de eersten die onze voeding binnengaat na een lange winter zonder vitamines. De komkommer zelf kan, in tegenstelling tot andere groentegewassen, niet beschikken over een schat aan voedingsstoffen voor de mens.

Lees Verder

Het tuinseizoen is niet alleen het plezier van de oogst, maar ook wat gedoe. Overweeg waarom de komkommers geel worden in de kas en wat te doen. Gebrek aan kunstmest in de bodem De grond in de kas kan slecht zijn wat minerale stoffen betreft, waardoor vergeling ontstaat. Bij gebrek aan een stikstofvel eerst helderder worden en vervolgens de kleur van zijn ader en alle openingen daartussen veranderen.

Lees Verder

Door komkommers in een kas te kweken uit zaden, bestaat het risico dat je veel kale bloemen krijgt. Veel tuinders gebruiken echter deze methode omdat dit het minst tijdrovend is in vergelijking met de zaailingmethode. Om een ​​rijke oogst te krijgen en risico's te minimaliseren, is het belangrijk om aan bepaalde aanbevelingen te voldoen, te beginnen met de selectie van zaden en hun voorbereiding.

Lees Verder

Verwelmende bladeren zijn het meest voorkomende probleem voor telers die komkommers in kassen kweken. In ons artikel leer je de redenen waarom dit kan gebeuren en leer je hoe je dit fenomeen en zijn preventie kunt bestrijden, zodat komkommers gezond kunnen zijn en vrucht kunnen dragen. Verwelking door ziekten Hoewel komkommers een nogal pretentieloze oogst zijn, is een van de redenen waarom komkommers vervagen in een kas de aanwezigheid van ziekten.

Lees Verder

Het kweken van komkommers vereist een evenwicht tussen bodem- en luchttemperaturen en het regelen van de luchtvochtigheid. Deze groentecultuur houdt van veel licht en warmte, dus het juiste bewateren van komkommers is de belangrijkste stap in de zorg. Dit geldt vooral voor het telen van groenten in kassen. De meeste tuiniers en tuinders, vanwege de eigenaardigheden van het klimaat van ons land, gebruiken polycarbonaatkassen om een ​​rijke oogst te verkrijgen, daarom is het noodzakelijk om de basisregels en bijzonderheden van komkommerirrigatie te bestuderen.

Lees Verder

Gemeenschappelijke komkommer is een jaarlijks kruid, gekenmerkt door meerdere wimpers, soms tot een lengte van meer dan 2 meter. In het open veld spreiden de zwepen zich over het bed uit, de plant heeft voldoende licht, dus de lengte van de wimpers en hun dichtheid zijn niet belangrijk. In de kas zal de verlichting niet genoeg zijn voor de planten, zullen de bladeren geel worden, zullen de wimpers gaan rotten, en zullen de vruchten geel zijn, verslaafd zijn en geen vulling geven.

Lees Verder

De ambitieuze tuinier heeft besloten om op eigen kracht groenten of fruit te laten groeien, en wordt geconfronteerd met veel nuances en geheimen die moeten worden geleerd en beheerst, omdat de kwantiteit en kwaliteit van het gewas ervan afhangen. En in dit artikel zullen we ontdekken hoe we deze indicatoren kunnen verbeteren bij het kweken van komkommers in kassen.

Lees Verder