Rozen

Een van de meest populaire planten in de moderne wereld is de "koningin van bloemen" - de roos. Archeologische vondsten wijzen erop dat zelfs in de V-eeuw voor Christus. e. haar imago begon te incarneren in huishoudelijke artikelen, kunst. Gedurende vele eeuwen van selectie, hybridisatie, kruising en natuurlijke selectie zijn vele groepen en variëteiten van rozen gevormd, die zijn gecombineerd op basis van verschillende kenmerken.

Lees Verder

Je zult niemand verrassen met roze boeketten of bloembedden, maar een roos met een deksel of een wijnstop is iets nieuws! Voornamelijk twee producten zijn gemaakt van rozenblaadjes: wijn en jam. Dit zijn zeer waardevolle dieetproducten, rijk aan vitamines en essentiële vetzuren, bovendien hebben extracten van rozen een ontstekingsremmend effect en bevorderen de genezing van het slijmvlies van inwendige organen.

Lees Verder

Zoals bekend is er nog steeds geen zwarte roos in de wereld. De close-upkleur van de knoppen heeft een cijfer van "Black Baccara". Hij werd in 2004 gefokt door een Franse fokker. Volgens de beschrijving verschilt de roos "Black Baccarat" aanzienlijk van andere hybride theesoorten. Bestudeer deze verschillen zorgvuldig voordat je deze bewoner in je tuin plaatst.

Lees Verder

Roos "Westerland" (Westerland) - een van de beste variëteiten onder de spray- en semi-bonte rozen. En dit is niet tevergeefs, want naast het opmerkelijke uiterlijk heeft deze plant ook een goede weerstand tegen ziekten en vorst. Geen bloem, maar een wonder voor elke tuinman! Daarom, als je besluit om het op je perceel te planten, vergis je je absoluut niet met de keuze.

Lees Verder

Alle rozen zijn koninklijke bloemen, favorieten van de schone seks. Maar de uitstraling van het park is bijzonder: het hoogtepunt van het Engelse pelgrimspark rozen ligt in hun onvergelijkbare geur en verrassend interessante vorm van bloemen. Wat zijn de andere kenmerken van deze bloemen, hoe ze eruitzien en hoe voor ondeugende tuinprinsessen te zorgen, lees verder in het artikel.

Lees Verder