Bessen

Bosbessen zijn een van de meest populaire voedingsmiddelen ter wereld. Ze bevatten veel vitamines en antioxidanten. Meestal worden ze gebruikt om het gezichtsvermogen te verbeteren, cholesterol in het bloed te verlagen en de kans op urineweginfecties te minimaliseren. Het is bekend dat er ook na de hittebehandeling nog veel positieve eigenschappen overblijven, waardoor vandaag de dag veel mensen bosbessen voor de winter thuis maken.

Lees Verder

Over de helende eigenschappen van wilde roos wist in de oudheid. En voor medicinale doeleinden gebruikten ze niet alleen bessen, maar ook wortels, bladeren, bloemen. In de officiële geneeskunde worden deze doornige struiken beschouwd als multivitamineplanten met verzachtende, antibacteriële, diuretische, hemostatische en regulerende werking op het maag-darmkanaal.

Lees Verder

Elk voorjaar bewonderen mensen de tedere knoppen van meidoorn, maar velen weten niets over de helende eigenschappen ervan. Intussen oefenen fytotherapeuten de behandeling uit met de vruchten en bloemen van een plant voor neurose, atherosclerose, hart- en vaatziekten en overgangsklachten. In dit artikel zullen we de kenmerken van de bloemen en vruchten van meidoorn onthullen, en vertellen over hun nuttige, helende eigenschappen en contra-indicaties.

Lees Verder

In de afgelopen paar jaar zijn bosbessen niet langer geassocieerd met de hoge kosten van bessen en de complexiteit van het kweken in de tuin. Er is meer informatie over deze wonderbes, en bijna elke tuinman kan proberen hem te laten groeien. Laten we uitvinden welke variëteiten van lange bosbessen als de beste worden beschouwd.

Lees Verder

Lingonberries zijn niet zo populaire bessen, zoals de vruchten van frambozen of andere dacha-gewassen, maar tegelijkertijd heeft het gewoon heel veel nuttige eigenschappen, dankzij welke jam er tegenwoordig zo populair is geworden. Laten we eens kijken naar een aantal van de meest interessante en tegelijkertijd eenvoudige recepten voor het behoud van lingonberryvruchten.

Lees Verder

Lingonberry, of, zoals onze voorouders het noemden, de bes van onsterfelijkheid, was geliefd bij velen vanwege zijn fijne delicate aroma, zuurzure smaak en meest waardevolle genezende eigenschappen. Verschillende vruchtendranken, sauzen, jam, bosbessenjam staan ​​op een eervolle plaats in het dieet van mensen die voor hun gezondheid zorgen en die jarenlang jong en energiek willen blijven.

Lees Verder

Mensen hebben lang geweten over de medicinale en nutritionele eigenschappen van de zwarte nachtschade en leerden hoe ze de plantaardige grondstoffen en vruchten in de traditionele geneeskunde konden gebruiken, evenals het maken van sauzen, conserven, jam en vullingen voor het bakken van bessen. In dit artikel zullen we uitleggen hoe je van deze vruchten jam kunt maken, en over de voordelen ervan voor het lichaam.

Lees Verder