Voorbereiding op de winter

Als u uw verwanten en gasten wilt verrassen met jam die een ongewone smaak heeft en veel nuttige eigenschappen heeft, dan is Manchurische jam ideaal voor uw gelegenheid. Verre van iedereen heeft over zo'n delicatesse gehoord, hoewel het veel unieke medicinale ingrediënten en vitamines bevat, waardoor het niet alleen een heerlijk dessert is, maar ook een soort van medicijn.

Lees Verder

Maïs is een uitstekende delicatesse voor zowel volwassenen als kinderen, maar de periode van verse consumptie van dit product is vrij kort - helaas hebben jonge keien al lange tijd niet kunnen opslaan. Maar u kunt de periode van consumptie van maïs tot de volgende zomer verlengen, als u weet hoe u maïs moet invriezen voor de winter in de granen en de kolf.

Lees Verder

Dagelijkse huisvrouwen zijn verbaasd over de vraag: wat te koken voor lunch of diner. Met een kolossaal gebrek aan tijd, worden bepaalde criteria toegevoegd, omdat het belangrijk is dat het voedsel snel wordt gekookt, maar tegelijkertijd is het lekker, bevredigend en gezond. Een echte vondst zijn de verschillende voorbereidingen, van waaruit je snel lekkers kunt koken voor het hele gezin.

Lees Verder

Invriezen is een van de beste manieren om voedsel te verzamelen voor de winter, waardoor je hun heilzame stoffen maximaal kunt behouden gedurende de gehele periode van vitaminetekort. Bovendien, door er gebruik van te maken, is het mogelijk om ruimte in de kast te sparen, waardoor er minder conservering plaatsvindt. Bovendien bespaart u tijd, moeite en geld, omdat het proces snel en eenvoudig is en in de zomer groenten veel minder kosten dan in de winter.

Lees Verder

Blauw - voor velen is dit een van de meest geliefde groenten van het zomerseizoen. Zuiderlingen denken niet aan het zomermenu zonder Saute van aubergines en andere heerlijke gerechten. De zomer vliegt snel en aubergines worden zo lang opgeslagen! Maar je kunt proberen om deze mooie groente voor de toekomst te bereiden en te genieten van de blauwe gerechten in het koude seizoen.

Lees Verder

Tijdens de periode van seizoensgebonden voorbereidingen voor de winter, wordt de kwestie van sterilisatie van blikjes bijzonder acuut, omdat de netheid en steriliteit van de gerechten waar het conserveren zal worden opgeslagen de sleutel is tot de uitstekende smaak, het aroma en de veiligheid voor de menselijke gezondheid. Waarom heb je sterilisatie van blikjes nodig? Vreemd genoeg, maar veel hostessen negeren het proces van steriliseren van blikjes, en het is tevergeefs.

Lees Verder

Als je van pruimen houdt, maar je hebt er nooit compote van gekookt, dan is dit artikel iets voor jou! Hierin zullen we zes eenvoudige, maar tegelijkertijd zeer smakelijke recepten van pruimencompote delen. Bovendien leren we je de subtiliteiten van de voorbereiding van deze drank. En vergeet ook niet om u over de voordelen ervan te vertellen. Wat is nuttige pruimcompote Nuttige eigenschappen genoeg, niet alleen voor fruit, maar ook voor compote, gebrouwen van hen.

Lees Verder

Appelazijn staat op de lijst van natuurlijke producten die gunstige eigenschappen hebben. Mensen werden zich ervan bewust in de oudheid. En ze werden in meer detail beschreven door de natuurgeneeskundige arts uit Amerika, D. Jarvis, in de publicatie Honey and Other Natural Products, die in 1981 in druk verscheen. In zijn werk verzamelde hij alle effectieve recepten voor het gebruik van appelciderazijn in de traditionele geneeskunde, met het argument dat het gebruik ervan helpt bij de preventie en behandeling van vele ziekten.

Lees Verder

Abrikoos is een van de zoetste, meest voorkomende en smakelijke vruchten en heeft zijn eigen kenmerken van voorbereiding op de winter. Naast jam, confituur en jam worden er uitstekende compotes van bereid, de belangrijkste recepten die we nu zullen bespreken. Wat is nuttig compote van abrikozen Apricot bevat veel nuttige elementen en vitamines.

Lees Verder

Velen geloven dat doornen en drempels verschillende namen zijn voor dezelfde bes. In feite is alles een beetje verkeerd. De draai is een wilde struik, en de doornen zijn een ondersoort van huispruimen. Met andere woorden, het dressoir is een natuurlijke hybride van wilde doornen en gecultiveerde pruimen, die uiteindelijk groter en zoeter leken te zijn dan doornen, maar kleinere en verschrikkelijkere pruimen.

Lees Verder

De natuur geeft ons gezond en smakelijk voedsel. Dus aan het eind van de zomer rijpen aubergines of "blauwe" op de bedden, zoals ze door het gewone volk werden genoemd. Hoewel deze groente meer paars van kleur is dan blauw van kleur, zijn sommige soorten zelfs wit. Deze groente is zeer nuttig en voedzaam, dus de gastvrouwen proberen het voor te bereiden op de winter, om vervolgens zichzelf en hun gezin te kunnen behagen met een heerlijk product.

Lees Verder

"Kaviaar in het buitenland, aubergine!" - Dus presenteerde dit ongelooflijk smakelijke gerecht met trots het personage van de Sovjet-komedie L. Gaidai "Ivan Vasilyevich Changes Profession". Natuurlijk is een dergelijk product niet te vergelijken met rode of zwarte kaviaar, hetzij door prijs of door gunstige eigenschappen, maar toch is het een geweldige snack, niet alleen seizoensgebonden, omdat de blauwe kaviaar kan worden bereid in de vorm van een twist voor de winter.

Lees Verder

De herfst is een belangrijke tijd van het jaar voor elke huisvrouw, omdat het tijd is om het behoud van de winter voor te bereiden. En weinig vergeleken met hete thee met jam op een koude winteravond. Pruim - een goede keuze, want de jam is ongelooflijk lekker en koken is niet moeilijk. Over de voordelen van pruim Plum (lat.

Lees Verder

Ingemaakte pruimen zijn een interessante, heerlijke knuppel. Pittige zoetzure pruimvruchten vinden altijd hun fans. Momenteel zijn er vele recepten voor de bereiding van een dergelijk conserveren. Overweeg sommige ervan. Ontdek welke voordelen vrouwen kunnen helpen. Welke pruim is beter om te kiezen? Voor het beitsen is het het beste om pruimenrassen "Hongaars", "Renklod" of andere variëteiten met dicht vlees te kiezen.

Lees Verder

Duindoorn is een van de meest bruikbare planten die groeien in Europa en Azië. Bovendien moeten de onmiskenbare voordelen worden toegeschreven aan een zeer hoge opbrengst: in een goed jaar kan tot 15 kg fruit worden geoogst van een enkele boom, of zelfs meer! Het is duidelijk dat het eten van zoveel bessen, hoe lekker ze ook zijn, behoorlijk problematisch is.

Lees Verder

Op de schappen van de winkels verkocht blik maïs in blikjes. Het wordt vaak gekocht, omdat het een ingrediënt is in veel salades en andere gerechten. Maar zo'n blanco kan je thuis alleen doen en je kunt niet alleen granen koken, maar hele maïskolven. Waarom ingeblikte maïs Wanneer warmtebehandelde mais bijna zijn kwaliteiten niet verliest en ingeblikt voedsel is nuttig vanwege bepaalde eigenschappen: het bevat weinig calorieën (58 kcal per 100 gram) en zal nuttig zijn in het dieet van mensen die hun gewicht willen verliezen; bevat vitamines van groep B, ascorbinezuur, vitamine A en beta-caroteen, niacine; bevat macro- en micro-elementen - natrium, kalium, fosfor, calcium, magnesium, selenium, mangaan, koper, ijzer en zink; stoffen in maïskorrels hebben antioxiderende en oncoprotectieve eigenschappen; bevat aminozuren, inclusief essentiële; veroorzaakt geen winderigheid, in tegenstelling tot alleen gekookt; erop bijna geen allergieën; bevat geen gluten.

Lees Verder

Met de komst van de herfst begint ons lichaam een ​​gebrek aan vitamines en mineralen te ervaren. Het fruit- en bessenseizoen is voorbij en de nieuwe zal niet snel zijn. Om ons lichaam het hele jaar door voedingsstoffen te laten ontvangen, is het daarom noodzakelijk om fruit te oogsten voor de winter. Favoriete delicatesse en goed medicijn in ons gebied sinds onheuglijke tijden is abrikozenjam.

Lees Verder

Kersentinctuur is een op bessen gebaseerd drankje met toegevoegde alcohol. Er zijn veel recepten voor kersentincturen, maar vandaag zullen we naar de top 10 kijken, met een indicatie van het aantal ingrediënten en een stap-voor-stap kookgids. Wat is nuttige tinctuur op kers Het gebruik van tinctuur op een kers wordt bepaald door de samenstelling ervan.

Lees Verder

Autoclaven worden al lang op veel gebieden gebruikt: medicijnen, cosmetica en verschillende industrieën, maar de meerderheid is bekend met apparaten voor thuisbehoud. Gezien de kwaliteit van de producten die erin worden gekookt, is dergelijke populariteit niet verrassend. Velen zijn geïnteresseerd in het kopen of creëren van een vergelijkbaar mechanisme voor thuisgebruik, dus vandaag bespreken we de voor- en nadelen van gekochte en zelfgemaakte opties.

Lees Verder