Krokus

Krokussen kunnen gerust de eerste voorboden van de lente worden genoemd, hoewel er soorten zijn die in de herfst bloeien. Ze behoren tot de irisfamilie en zijn kleine overblijvende bolgewassen met verschillende kleuren bloembladeren. Vandaag zijn er ongeveer driehonderd variëteiten van deze plant.

Lees Verder

In de winter kunnen tedere primula's een feestelijke sfeer in de kamer creëren. Met behulp van speciale methoden kun je hun bloei op een bepaald tijdstip bereiken, bijvoorbeeld op het nieuwe jaar. Krokussen zijn gewoon dergelijke planten, maar het planten en verzorgen van hen thuis vereist enige kennis en inspanning.

Lees Verder

Ongelooflijk mooie lentebloemen zijn krokussen. Ze beginnen te bloeien in de vroege lente en verrassen anderen met hun kleuren tot tien dagen. Nadat de bloemen vervaagd zijn, zijn de bloemblaadjes nog sappig en vers, maar tegen midden juni zal ook hun beurt komen. Verder komt de krokus een periode van rust. In dit artikel zullen we alles vertellen dat je misschien geïnteresseerd bent in krokussen.

Lees Verder