Geneeskrachtige planten

Calendula wordt beschouwd als meer medicinale dan een sierplant. Oranje-gele, heldere bloemen op een weelderige groene achtergrond zien er echter meer dan aantrekkelijk uit. Een bloeiende calendula ziet er even goed uit, zowel in een groep, in een enkele plant, in het midden van de composities of als een frame.

Lees Verder

Een klein geurig gras - tijm, die droge en steenachtige zonnevlekken van bloeiend tapijt bedekt, heeft lang de aandacht van de mens getrokken. De oude Egyptenaren gebruikten tijm voor rituele doeleinden. Oude wetenschappers (Avicenna, Dioscorides, Theophrastus) schreven over de prachtige eigenschappen van tijm (antiviraal, antischimmel en antibacterieel).

Lees Verder

Calendula is een medicinale plant, ook bekend als medicinale goudsbloemen. De plant bloeit met oranjegele bloemen die een decoratieve rol spelen in de bloementeelt, maar de belangrijkste waarde ligt in de beschikbare bruikbare kwaliteiten. In de volksgeneeskunde worden de nuttige eigenschappen van calendula op grote schaal gebruikt om verschillende ziekten te behandelen.

Lees Verder

Boterbloemen zijn een van de meest verbazingwekkende bloemen die de natuur heeft gemaakt. Ze verbinden het onverenigbare: kracht en zwakte, voordeel en schade, leven en dood, medicijnen en gif. Fel gele bloemen hebben mensen lang naar zich toe getrokken. Buttercup (ranunculus) noemde Dioscorides (Ie eeuw na Christus) in zijn verhandelingen. De oude mythen van de Scandinaviërs en Slaven verbonden de bloemen van boterbloemen met de goden Odin en Perun.

Lees Verder

Folkmedicijnen vallen op door hun diversiteit en gebruiksgemak. Op elk gebied, in elke tuin of bos, kun je iets vinden dat zal helpen bij de bestrijding van ziekten en hun preventie. Vandaag zullen we het hebben over de gunstige eigenschappen van paardenzuring en tegen de contra-indicaties voor het gebruik van deze plant.

Lees Verder

Monarda is een geurige specerij, een plant van de familie Gubotsvetnye. Zijn thuisland is Noord-Amerika. Monarda wordt al lang gebruikt als smaakmaker en als medicijn. In de 19e eeuw werd dit kruid wereldwijd bekend als bergamot, Amerikaanse citroenmelisse, citroenmunt. Bergamotgras is een jaarlijkse of meerjarige plant tot anderhalve meter hoog.

Lees Verder

Sinds de oudheid staat verbena officinalis bekend om zijn verschillende gunstige eigenschappen. Keltische Druïden noemden haar 'heilig'. Verbena werd gebruikt door genezers en artsen in hun medische praktijk. In dit artikel zullen we de chemische samenstelling, nuttige geneeskrachtige eigenschappen van verbena, beperkingen op het gebruik ervan, het gebruik ervan bij het koken, de verzameling en opslag van grondstoffen van verbena beschouwen.

Lees Verder

Bijna alle gastvrouwen zijn waarschijnlijk bekend met laurierbladeren, maar weinigen weten dat lauwerkruid niet alleen voor ons een kruid is, maar ook een zeer mooie boom, vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden. Als je alle kenmerken van de groei en ontwikkeling zorgvuldig bestudeert, zul je je realiseren dat je met succes een plant thuis kunt laten groeien.

Lees Verder

Op de voorsteden en in de buurt van de particuliere landgoederen worden vaak dergelijke geurende planten gevonden als munt- en citroenmelisse. De meeste mensen brouwen ze waarschijnlijk meer dan eens als thee, maar je weet niet altijd zeker welke plant voor je staat. Ze hebben een soortgelijk uiterlijk en aroma, waardoor verwarring ontstaat.

Lees Verder

Mint is een zeer waardevolle en nuttige plant die in de oudheid door de mens werd gebruikt. In de moderne wereld is er veel vraag naar in de geneeskunde, koken, parfum. Het artikel geeft informatie over welke muntsoorten er beschikbaar zijn en er wordt beknopte informatie over enkele van deze soorten gegeven. Weet je dat? Volgens de database van The Plant List behoort het geslacht Mint tot de familie Luminous en bestaat het uit 42 soorten en hybriden.

Lees Verder

Koupena is een vaste plant die zich heerlijk voelt in de schaduw, wat betekent dat het een goede aanvulling op een dikke tuin kan zijn. Garden lily of the valley (de tweede naam is kupeny) is ideaal voor het maken van ontwerpen in een natuurlijke omgeving, vooral gezien het vermogen van de plant om snel te groeien. In totaal zijn er ongeveer 50 soorten kupen, en verschillende variëteiten verschillen niet alleen in de kleur en vorm van bloemen, maar ook in de grootte van de struik zelf (de gigantische Chinese kupen groeit bijvoorbeeld tot een hoogte van 120 cm).

Lees Verder

Lavas als sierplant is van weinig belang, maar als een pittig en medicinaal kruid is het al lang bekend. De aroma en zure smaak van lavas lijkt op selderij. Beschrijving lavas Voor hoe het lijkt lovage, noemen de Fransen het nep selderij. De bladeren van de planten lijken erg op een tweeling: glanzende, heldergroene bladplaten met gekartelde randen verdeeld in verschillende delen.

Lees Verder

Aardappelen, tomaten en aubergines, die we kennen in het dagelijks leven, behoren tot de negenhonderd soorten van de jaarlijkse familie van kruidachtige planten, bekend als het herbed. Een prominente vertegenwoordiger van deze grote groep is de zwarte harige, waarvan de genezende voordelen voor genezers al lang bekend zijn sinds de tijd van Hippocrates, en de mogelijke schade die ook door de artsen niet wordt vergeten.

Lees Verder

Ash - een voorraadhuis met voedingsstoffen. Gebruik in de volksgeneeskunde alle delen van de plant: schors, bloemen, fruit en bladeren. Geneesmiddelen, waaronder as, besparen op vele ziekten. Beschrijving van de as en zijn medicinale samenstelling Ash - een krachtige hoge boom. De bladeren hebben zwarte stippen. Elk blad heeft zeven of kleinere bladeren.

Lees Verder

Salie, of salvia - een van de meest bruikbare planten. Latijn wordt vertaald als "gezond". In de geneeskunde wordt salvia gebruikt samen met bekende geneeskrachtige kruiden als kamille en calendula. Gemakkelijk herkenbaar voor felblauwe kleuren en een rijk aroma. Er zijn veel soorten salie en ze hebben allemaal individuele eigenschappen en aroma.

Lees Verder