Pompoen

Pumpkin is een uitstekend, pretentieloos voedingsproduct dat goed en lang thuis wordt bewaard, zonder zijn oorspronkelijke vorm en een reeks nuttige stoffen te verliezen. U kunt een pompoen in een donkere kelder bij een temperatuur van + 15 graden bewaren of drogen - dit is een zeer compacte manier van opslag. Maar de meest populaire manier om pompoenen voor de winter te oogsten, bevriest.

Lees Verder

Beninkaz of waspompoen - een heldere vertegenwoordiger van de pompoenfamilie. Meestal geteeld in Indonesië, China, Latijns-Amerika. Beninkaz is echter een tamelijk onpretentieuze plant, dus de teelt kan worden aanbevolen aan tuinders in ons klimaat. Weet je dat? Groente wordt door Chinese genezers gebruikt om vele ziekten te behandelen.

Lees Verder

Wat alleen pompoenen niet gebeuren: plat en rond, fel oranje en lichtgeel, gespikkeld en gestreept, in de vorm van een kruik en serpentijn. De verscheidenheid aan soorten en variëteiten van deze groente is gewoon geweldig, en tuinders vinden het moeilijker om een ​​keuze te maken. Hoe de pompoen te benaderen, wat zijn de soorten en variëteiten, zullen we in dit artikel vertellen.

Lees Verder

Pompoen is populair in veel landen. Het wordt gekweekt sinds de oudheid. Veel planten geliefd door zijn pretentieloze zorg en rijke oogst. Tegelijkertijd heeft de plant een groot aantal geneeskrachtige eigenschappen. Uit het artikel leer je welke chemische elementen de vrucht bevat, welke pompoen helende eigenschappen heeft en contra-indicaties voor gebruik.

Lees Verder

Vandaag zullen we je voorstellen aan Lagenariya. In dit artikel kun je niet alleen interessante informatie over variëteiten van lagenariya lezen, maar zie je ook de variëteiten van vreemde planten in de foto. De Lagenaria-plant behoort tot de Pumpkin-familie, zoals blijkt uit de karakteristieke vrucht van de cultuur. Het is een lianoid plant die van nature in de tropen groeit.

Lees Verder

Tegenwoordig zijn er een groot aantal pompoenvariëteiten, iedereen kan ervoor kiezen om te proeven van welke variëteiten hij wil groeien. De vraag gaat alleen over de opslag van dit smakelijke en gezonde fruit. Hoe lang en onder welke omstandigheden het kan worden opgeslagen, welke variëteiten hiervoor het meest geschikt zijn - we zullen het in dit artikel lezen. Welke pompoenrassen het meest geschikt zijn voor opslag? Ervaren tuiniers noemen het handigst en geschikt voor langdurige opslag van pompoenvariëteiten:

Lees Verder

Pumpkin is bij velen bekend en geliefd. Pompoensoepen, stoofschotels, ontbijtgranen, pannenkoeken en pannenkoeken - alle gerechten en niet op te noemen. We bieden je een aantal prachtige bakrecepten met pompoen, namelijk pompoenmuffins. Nuttige eigenschappen van pompoen Het is bekend dat Indiërs uit Zuid-Amerika pompoen ongeveer 5 duizend jaar geleden begonnen te laten groeien, en in de zestiende eeuw werd het tot het grondgebied van het Russische rijk gebracht.

Lees Verder

Pompoenolie bevat veel stoffen die onmisbaar zijn voor het menselijk lichaam. Dit product wordt verkregen uit groentezaden door koud persen. Met een gekwalificeerde aanpak behoudt het resulterende product alle meest waardevolle vitamines en mineralen. Als resultaat van het spinnen wordt een olieachtige donkerbruine vloeistof met een gouden glans verkregen, die in de oudheid "zwart goud" werd genoemd.

Lees Verder

Pompoensap is een gezonde drank voor het behoud van een goede gezondheid. Het verrijkt het lichaam met vitamines, behandelt bepaalde ziektes en helpt het figuur in topvorm te houden. En als je het voorbereidt op de winter, combineer je het met appels, wortels, sinaasappels en ander fruit - problemen met een lage immuniteit zullen niet verschrikkelijk zijn.

Lees Verder

Als je een volwassene of een kind vraagt ​​compote te maken, zul je zeker horen dat fruit en bessen dat zijn. Maar stel je voor dat compote ook kan worden gekookt met groenten, en de meest geschikte is een pompoen. Probeer het maar eens - misschien wordt deze drank als één van de meest geliefde in uw menu opgenomen.

Lees Verder