Planten en verzorgen

Courgette is zeer gewaardeerd in koken vanwege de delicate smaak en voedingskwaliteiten. Het wordt gebruikt om niet alleen stoofschotels en de bekende kaviaar, maar zelfs zoete jam te bereiden. Deze groente heeft lang wortel geschoten in veel gebieden in de buitenwijken. Squashen zijn vrij eenvoudig in planten en verzorgen in het open veld, ze kunnen zowel van zaden als zaailingen worden gekweekt.

Lees Verder

Hazel wordt in veel landen beschouwd als een mysterieuze boom, omringd door legendes, legendes en bijgeloof. De Slaven vonden deze plant bijvoorbeeld puur en heilig, daarom verstopten ze zich er tijdens een onweersbui onder, stopten de takken bij de riem en brachten ze op de plaats die ze wilden beschermen tegen bliksem. Wat deze boom echt opmerkelijk is en hoe je hem thuis kunt laten groeien, beschrijven we hieronder.

Lees Verder

Colchicum (lat. Colchicum), aka Kolhikum of Osennik - een plant die behoort tot het geslacht van bloeiende vaste planten. Colchicans behoren tot de koloniefamilie, en hun verspreidingsgebied is Centraal- en West-Azië, Europa en de Middellandse Zee en Noord-Afrika. De Latijnse naam van de herfstkrokus is afgeleid van de woorden Kolkhis, wat Kolkhida betekent.

Lees Verder