Grijze rot

Frambozen zijn een levende cultuur, net als aardappelen met tomaten. Daarom wordt het blootgesteld aan verschillende virussen, bacteriën en insecten die deze planten ernstig kunnen schaden. Het is beter om de ontwikkeling van de ziekte op tijd op te merken en te voorkomen dan te wachten tot deze vanzelf overgaat. Sommige plagen en ziekten kunnen leiden tot de vernietiging van de struiken, wat een zeer onaangename verrassing voor u zal zijn.

Lees Verder

Het is veilig om te zeggen dat elke persoon kamerplanten in huis heeft, maar de inwoners van ons land hebben een speciale liefde voor geranium. Weet je dat? Huisgeranium wordt ook wel "pelargonium" genoemd. De belangrijkste plagen van geraniumgeranium, zoals elke andere plant, heeft veel vijanden. Verschillende ziekten en plagen kunnen ernstige schade aan kamergeraniums veroorzaken.

Lees Verder

Chubushnik is een plant behorend tot de familie Hortensia. Deze struik met prachtige witte bloemen en een zoet aroma kan verward worden met jasmijn. Dit artikel gaat over waarom het de moeite waard is om jasmijn te planten en hoe je het moet doen. We zullen ook nadenken over de juiste zorg voor hen en de soorten plantreproductie en de tijd van het jaar wanneer het de moeite waard is om een ​​pince-face te planten.

Lees Verder

Host liefde ontwerpers niet alleen voor de spectaculaire mooie bladeren, maar ook voor pretentieloosheid. Toch lossen decoratieve bladeren veel op. Ze creëren een verrassend mooie achtergrond voor andere planten en de bloemen van de plant zelf zijn best interessant. Weet je dat? Khost komt van de Latijnse naam Hosta en heeft een andere naam - funky.

Lees Verder

Gerbera is een meerjarige plant van de Compositae-familie. Er zijn veel variëteiten van gerbera's, die zich onderscheiden door kleur, badstof en soort bloeiwijze. Laten we eens kijken naar de vragen over hoeveel gerbera's bloeien, hoe ze moeten planten en voor hen zorgen. De meest populaire tuingerberasoorten Tegenwoordig zijn 80 soorten van deze prachtige bloem bekend.

Lees Verder

Onder de kamerplanten is begonia een van de meest geliefde planten, omdat het zich niet alleen onderscheidt door zijn prachtige bloei, maar ook door zeer aantrekkelijke bladeren. Maar de verzorging van deze plant vereist veel, dus hieronder bespreken we de meest bekende ziekten van begonia's en fouten bij de teelt. Problemen met bladverliezende begonia's als gevolg van onjuiste groeiomstandigheden en de zorg voor hen.De meest voorkomende problemen met groeiende begonia's zijn te wijten aan het feit dat de bloem niet goed wordt verzorgd.

Lees Verder

Dit artikel concentreert zich op de "bloem van samurai" - chrysanthemum. We zullen praten over hoe je voor chrysanthemum moet zorgen, hoe het van de bodem houdt en hoe vaak je de plant water moet geven. Overweeg mogelijke plagen en leer ze te vechten. We zullen u vertellen hoe u luxe bloei van chrysanten kunt bereiken. Weet je dat?

Lees Verder

Kruisbes is voldoende resistent tegen ziekten en plagen. Maar hij wordt geconfronteerd met gevaarlijke ziekten. Kruisbesnijdenis kan worden genezen met de juiste zorg, preventie en tijdige controle. Meeldauw: hoe om te gaan met schimmelziektes Heel vaak verschijnt deze schimmelziekte op de kruisbessen in de vorm van een witte bloem die de bessen van de struik bedekt.

Lees Verder

Meloen kan onderhevig zijn aan verschillende schimmel-, bacteriële en virale ziekten, wat leidt tot een daling van de opbrengst en fruitkwaliteit. Een verscheidenheid aan plagen die zich voeden met het sap van deze plant, veroorzaakt ook minder schade. Daarom is het nodig om hiervan op de hoogte te zijn. Vandaag kijken we naar de meest voorkomende ziekten van meloenen en hoe ze te behandelen, en praten we ook over het plaagorganisme van meloenen en hoe ze te bestrijden.

Lees Verder

Tegenwoordig is orchidee niet zo'n zeldzame plant in een bloementuin. Het is echter onderhevig aan verschillende ziekten en vereist speciale zorg. Helaas is het moeilijk om volledige informatie te vinden over het onderhoud van een bloem, orchideeënziektes en hun behandeling. Daarom hebben we geprobeerd de veelvoorkomende problemen en moeilijkheden van het kweken van orchideeën te verhelpen.

Lees Verder

De natuurlijke habitat van bramen, struiken met gekrulde doornen en heerlijke zwarte bessen is breed - dit is Noord-Amerika en Eurazië. Het meest actieve fokwerk op de teelt van tuinvariëteiten van Blackberry is uitgevoerd sinds de negentiende eeuw in de VS (meer dan 300 variëteiten zijn gefokt). De populariteit van deze bes in ons land groeit - een toenemend aantal tuiniers begint de bramen voor haar te waarderen: zoete en aangename smaak; therapeutische en nutritionele eigenschappen; hoge opbrengst; pretentieloosheid en gemak van zorg; zwakke ziektegevoeligheid.

Lees Verder

Met het begin van de zomer wacht iedereen reikhalzend op de oogst van aardbeien. Aardbeien zijn echter gevoelig voor een groot aantal ziekten en behandelingsmaatregelen moeten op tijd worden genomen. Anders dreigt er te blijven zonder delicatesse. Dit artikel beschrijft de meest voorkomende plantenziekten, hun tekenen, behandelings- en preventiemethoden die u zullen helpen bij het redden van aardbeien en het genieten van de goddelijke smaak van het fruit.

Lees Verder

Kanna is een favoriete plant met tuinders en hoveniers met vreemde bloemen. Het gebeurt echter dat de canna weigert te bloeien, hoewel het lijkt alsof alle noodzakelijke voorwaarden ervoor zijn gecreëerd. Het antwoord op de vraag waarom kanonnen niet bloeien, kan per specifieke situatie verschillen, maar de oorzaak is altijd de verkeerde zorg voor hen.

Lees Verder

Een interessante en mooie petunia-bloem, hoewel resistent tegen allerlei ziektes en gewend om te groeien onder hoge vochtigheid en hitte, maar we zijn in de voortuin de echte test. De meeste plagen en ziekten komen samen met de zaailingen in de tuin. Dus als je petunia in je omgeving wilt kweken, moet je een beetje weten hoe je met verschillende kwalen en parasieten moet omgaan.

Lees Verder

Amandel - zuidelijk knap met prachtige zachte bloei en de meest waardevolle vruchten. De amandelplant wordt gepresenteerd in de vorm van hoge struiken en bomen. Amandelbomen werden sinds de oudheid door mensen gekweekt en de eerste vermelding van amandelen werd gevonden in de teksten van de oude Assyriërs en de Bijbel. Het voedsel wordt echter niet gebruikt voor de vruchten van amandelen zelf, maar alleen voor de botten ervan.

Lees Verder

Ieder van ons zou graag een prachtige dennenboom op het perceel hebben. Deze boom is echter vrij wispelturig en onderhevig aan vele ziekten. Om een ​​mooie, hoge, weelderige spar te laten groeien, moet je veel moeite doen. Het belangrijkste is de juiste zorg. In dit artikel zullen we bekijken wat kan worden veroorzaakt door ziekten en aandoeningen van de schoonheid van het bos aten.

Lees Verder

In de zomer zie je in sommige tuinen een ongewone plant die op een verdovend middel lijkt - met een grote mooie bloem en een sterk aroma. Deze boomstruik - Brugmancia, een alien uit Zuid-Amerika. Brugmansia is zeer decoratief en zelfs beginnende tuiniers kunnen het planten en verzorgen in het open veld.

Lees Verder

Ondanks de inspanningen van de veredelaars om frambozenrassen te ontwikkelen die meer resistent zijn tegen ziekten en virussen, zijn planten nog steeds vatbaar voor hen. Dit artikel beschrijft de meest voorkomende plantenziekten, hun symptomen en controlemethoden. Framboos anthracnose Anthracnose is een schimmel die verschijnt als vlekken op frambozenstengels.

Lees Verder

Clivia, of Kaffir Lily, behoort tot de familie Amaryllis. Deze meerjarige bloem in het wild is te vinden op het grondgebied van Zuid-Afrika, en vandaag zijn er slechts drie soorten van deze plant bekend. Door zijn decoratieve kwaliteiten, pretentie en gemak, is clivia erg populair in tuinieren.

Lees Verder