Tomaatverzorging

Het doel van het zaaien van een tomaat is natuurlijk hun fruit, waaraan tuinders het meest aandacht besteden. Het moet echter duidelijk zijn dat het voor een goede oogst in de eerste plaats de moeite waard is om uitstekende zaailingen te laten groeien, waarvoor frequente en juiste meststoffen nodig zijn. Extra aanvulling van deze plant is bijna altijd nodig, daarom kijken we hieronder naar wat voor soort meststof je nodig hebt om tomaten te voeren.

Lees Verder

Bij het telen van tomaten is de belangrijkste taak voor de tuinman het verkrijgen van hoogwaardige zaailingen. Om goede tomatenstruiken uit zaailingen te krijgen, moet het echter nog steeds de nodige zorg bieden, en in het bijzonder regelmatig voeren. Daarom zullen we hieronder vertellen hoe we de tomaten moeten voeden na het planten in de grond, wanneer doen en hoe.

Lees Verder

Tomaten bewerken helpt om de opbrengst van de groente te verbeteren en deze tegen verschillende ziekten te beschermen. Maar om het proces de verwachte resultaten te laten produceren, moet men weten wanneer en hoe deze procedure correct moet worden uitgevoerd om de planten van de nodige voedingsstoffen te voorzien. Over hoe de tomaten in de kas te zetten, zullen we verder vertellen.

Lees Verder

Gist is een vrij veel voorkomend product voor onze voeding. We eten het regelmatig in gebakken goederen, brood, kwasten en veel andere voedingsmiddelen. Gisten zijn eigenlijk schimmels rijk aan eiwitten, ijzer, macro- en micro-elementen en aminozuren. Weet je dat? Gist is een uitstekende bron van veel natuurlijke bacteriën die de intensiteit van de ontwikkeling van planten kunnen versnellen en een natuurlijke stimulans zijn voor hun immuniteit.

Lees Verder

Het is heel moeilijk om een ​​goede oogst te krijgen zonder het gebruik van effectieve schimmelbestrijdingsmiddelen die niet alleen gericht zijn op het bestrijden van ziektes, maar ook op het voorkomen van hun uiterlijk. Het is zo'n onmisbaar hulpmiddel en het is "Kvadris" - een fungicide, instructies voor gebruik waarvan we het in het onderstaande artikel beschrijven.

Lees Verder

Chemische stoffen, bekend onder de gewone naam herbiciden, heeft de mensheid voldoende verzameld om alle vegetatie op de planeet te vernietigen. Dit onderstreept alleen de noodzaak voor een zorgvuldige en zorgvuldige omgang met deze agenten bij de toepassing ervan. In de landbouwpraktijk worden herbiciden met selectieve (selectieve) actie gebruikt, waardoor u met succes een groot aantal onkruiden kunt behandelen.

Lees Verder

Veel tuinders en enthousiaste hoveniers zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om bepaalde gewassen te telen, dus het is niet verrassend dat de teelt van tomaten volgens de methode van Terekhina brede publiciteit kreeg. Opgemerkt moet worden dat er verschillende meningen zijn over deze kwestie, en hoewel sommige tuiniers de methode prijzen en de positieve resultaten van het gebruik ervan opmerken, vragen anderen zich af wat er zo speciaal aan deze technologie is.

Lees Verder

Tomaten worden beschouwd als niet-pretentieloze planten die zelfs bij gebrek aan voldoende aandacht van de eigenaar vruchten kunnen afwerpen. Er is echter één "maar" - om de maximale opbrengst te geven kunnen alleen die planten, waarvoor de juiste zorg was. En de tomaat heeft alles met mate nodig - voldoende voor de normale ontwikkeling van drenken en bemesten.

Lees Verder

Om tomaten in je zomerhuisje te laten groeien, hoef je er niet veel tijd aan te besteden. Voor hoogwaardige zaailingen volstaat het om zaden te kopen en met de juiste zorg krijgt u een rijke oogst. Laten we eens kijken hoe de oplossing van boor wordt gebruikt voor planten. Ongetwijfeld zal het sproeien van de bloem het fruit beschermen tegen verschillende ziekten.

Lees Verder

Door tomaten in de kas te telen, kunt u eerder rijpen en vermindert u het risico op dood van aanplant door vorst en schimmelziekten. Het kweken van een groente in een kas vereist echter maatregelen om de gunstigste omstandigheden ervoor te creëren. Mulching tomaten in de kas is een agrotechnische techniek die nodig is om het proces van rijping van het gewas te versnellen en de hoeveelheid ervan te vergroten.

Lees Verder

Tomaat en peper behoren tot de meest populaire tuingewassen, die op bijna elke site te vinden zijn. Ze zijn lekker en hebben een grote hoeveelheid vitamines nodig voor ons lichaam. Om een ​​rijke en hoogwaardige oogst van deze groenten te krijgen, is het niet alleen belangrijk om ze op de juiste manier te planten, maar ook om zaailingen op de juiste manier te bemesten.

Lees Verder

Tomaat, deze vertrouwde vrucht van heel Zuid-Amerika, is om een ​​goede reden populair. Het is niet alleen vol met nuttige micro- en macro-elementen, vitamines en antioxidanten, maar ook "verwijdert" trombose, darmobstructie en spataderen, is nuttig voor het cardiovasculaire systeem en versterkt het immuunsysteem. Maar als u denkt aan uw eigen tomatenbedden, moet u zich hun grilligheid herinneren.

Lees Verder

Vrijwel alle boeren die zich bezighouden met het telen van verschillende gewassen op hun tuinpercelen, wijzen altijd een bed toe voor een traditionele groente - tomaten. Dit is niet verrassend, omdat het zelfstandig kweken van deze vruchten buitengewoon interessant is. Rassen zijn heel verschillend - zowel onvolgroeid als lang. In onze omgeving wordt het planten gedomineerd door hoge tomatengewassen, die grote vruchten geven.

Lees Verder

Bij het telen van tomaten in kassen is drenken een van de belangrijkste agronomische maatregelen. Het is aan u of u waterplanten correct water geeft, dat hun goede groei en goede oogst afhangen. Op basis van observaties, ontwikkelden tuinders een aantal aanbevelingen over hoe en wanneer het het beste is om de tomaten in de kas water te geven, en welk niveau van vochtigheid nodig is voor hun normale groei.

Lees Verder

Soms gebeurt het dat groenten voor een goede oogst een beetje hulp nodig hebben. Als tomaten bijvoorbeeld vruchten beginnen af ​​te werpen, hebben ze mogelijk extra voer nodig: als de grond is opgebruikt, worden er al vele jaren tomaten op de site geteeld of zijn dergelijke manipulaties niet van tevoren uitgevoerd.

Lees Verder

Elke tuinman wil van hem een ​​rijke oogst krijgen, terwijl hij de hoeveelheid gebruikte nitraten minimaliseert. Voor sommigen is het gewoon een kwestie van trots, terwijl anderen simpelweg hun kinderen geen groenten en fruit willen geven dat is verbouwd met pesticiden. In dit artikel zullen we uitleggen hoe de tomaten water geven met jodium.

Lees Verder

Serveerwerk is een van de stappen die de opbrengst van tomaten helpen vergroten en het fruit groter en smakelijker maken. Geen enkele tuinman kan het zonder. Wat is deze procedure en hoe het te doen - probeer het uit te zoeken. Waarom stepbredomaten Pasony - dit doet de stengel van de plant weg van de extra scheuten die tussen de twee belangrijkste groeien.

Lees Verder