Bodem

Van de vele moderne kunstmeststoffen bevinden perliet en vermiculiet zich niet op de laatste plaats in de binnenbloementeelt. Nog niet zo lang geleden wisten maar weinig mensen van de mogelijkheid om deze materialen voor deze doeleinden te gebruiken, maar vandaag kunt u ze gemakkelijk bij elke bloemenwinkel kopen. Ondanks het feit dat perliet en vermiculiet voor planten erg op elkaar lijken, is het verschil er nog steeds, en nu zullen we uitvinden welke.

Lees Verder

De normale ontwikkeling van elke landbouw hangt af van de kwaliteit van de bodem. In de loop van de tijd gaan de eigenschappen van de bodem achteruit - water- en luchtdoorlatendheid vallen, samenperst, verhardt. Wortels krijgen niet genoeg lucht en water. Gewassen voedingsstoffen, de vruchtbaarheid neemt af. Aan de andere kant komt vaak de overvochtigheid van de aarde voor, bij het bemesten met minerale meststoffen kan een overschot van deze of gene stof optreden.

Lees Verder

Niet iedereen kent ammoniumnitraat, dus laten we deze meststof van dichterbij bekijken, en ook ontdekken hoe en waar het wordt gebruikt. Ammoniumnitraat is een korrelige minerale meststof van witte kleur met een grijze, gele of roze tint, met een diameter van maximaal vier millimeter. Ammoniumnitraat beschrijving en samenstelling van kunstmest Kunstmest genaamd "ammoniumnitraat" - een vrij veel voorkomende optie bij de zomer bewoners, die brede toepassing heeft gevonden vanwege de aanwezigheid in de samenstelling van ongeveer 35% stikstof, wat zeer noodzakelijk is voor actieve groei van planten.

Lees Verder

Na terugkeer van een lange reis zijn veel telers met afschuw vervuld door de staat van hun kamerplanten, die bij afwezigheid van irrigatie veranderen in een herbarium. Om dit te voorkomen, zullen alleen groeiende planten in een hydrogel helpen, wat we hieronder zullen bespreken. Hydrogel: what it is Wat is een hydrogel, niet iedereen weet het, hoewel deze stof de laatste jaren steeds meer onder tuinders verspreid wordt.

Lees Verder

De rol van regenwormen in de natuur en in het menselijk leven is moeilijk te overschatten. De nobele regenworm is een onmisbare deelnemer in het creëren van vruchtbare grond, en daarom is het creëren van voedsel het levensonderhoud van de mensheid. Hoewel we er niet vaak over nadenken, maar zonder regenwormen, kan ons bestaan ​​gecompliceerd zijn.

Lees Verder

Steeds vaker gebruiken tuinders organische meststoffen als voer. Een daarvan is turf. Houd er echter rekening mee dat het niet geschikt is voor alle bodems. Ja, en het toepassen van deze meststof moet verstandig zijn, om noch de planten noch de grond te schaden. Over wat veen is, hoe het gebeurt en hoe het op de juiste manier wordt toegepast in de vorm van kunstmest in de tuin, lees in de volgende secties.

Lees Verder

Tegenwoordig is een van de meest gebruikte en populairste meststoffen in de landbouw het medicijn "Azofoska". Deze uitgebalanceerde minerale meststof wordt al lang gebruikt in grootschalige industriële landbouw en is ook goed toepasbaar in kleine percelen, kleine percelen. "Azofoska" - wat is het?

Lees Verder

Een veel voorkomend probleem van tuinders is een te dichte grond, die praktisch geen lucht en vocht toestaat, waardoor planten zich niet kunnen ontwikkelen. Agroperlite zal een echte redding zijn voor een dergelijke zaak, waarvan de eigenschappen en de toepassing hieronder zullen worden besproken. Wat is perliet en zijn eigenschappen Perliet is wijdverspreid in de tuinbouw en tuinieren, dus iedereen moet weten wat het is.

Lees Verder

Minerale meststoffen worden gekenmerkt door een hoge concentratie aan voedingsstoffen. De samenstelling van minerale meststoffen kan verschillen, en afhankelijk van de gewenste voedingsstof is verdeeld in complex en eenvoudig. Het is belangrijk! Meststoffen moeten in kleine hoeveelheden worden gebruikt, terwijl het gehalte aan voedingsstoffen in de bodem in acht moet worden genomen.

Lees Verder

Bodembemesting is een belangrijk proces voor de actieve groei en ontwikkeling van planten en bijgevolg voor het verkrijgen van een groot en kwalitatief goed gewas. Meststoffen - een set stoffen die wordt gebruikt om de conditie en eigenschappen van bodems te verbeteren. Ze voeden de planten met de nodige chemische componenten. Er zijn de volgende soorten meststoffen: organisch en mineraal (van oorsprong); vast en vloeibaar (aggregatietoestand); directe actie en indirect (werkingswijze); basic, pre-zaaien, voeden, ondergrond, oppervlak (methode van introductie).

Lees Verder

Wat is de zuurgraad van de grond in hun eigen tuin, weten niet alle grondbezitters. Velen gaan verloren bij het zien van een onbegrijpelijke afkorting van pH en numerieke waarden erna op de pakketten winkelmixen. Hoewel het in feite de belangrijkste informatie is voor de organisatie van competent zaaien en toekomstige oogstvoorspellingen.

Lees Verder

Voor de tuinman en de tuinman is de belangrijkste factor de kwaliteit van het land in zijn plot. Verschillende grondsoorten onderscheiden zich door de volgende kenmerken: structuur; het vermogen om lucht door te laten; hygroscopisch; warmtecapaciteit; dichtheid; zuurgraad; verzadiging met micro- en macro-elementen, organisch. Door tuinierkennis van bodemtypen en hun kenmerken te oefenen, kunt u de juiste gewassen voor de teelt in de tuin kiezen, meststoffen verzamelen en agrotechnologische processen optimaal plannen.

Lees Verder

Gedesinfecteerd substraat - een belofte van sterke en gezonde scheuten van zaailingen. Dus, het eerste punt van voorbereiding voor het zaaien van zaden. De verwerking kan worden uitgevoerd door folk-methoden of door chemische of biologische preparaten toe te passen. Als u wilt weten welke technologie geschikt is voor uw site, overweeg dan de meest voorkomende, goedkopere en effectieve manieren.

Lees Verder

Tuinbouw en tuinbouw kunnen eenvoudig worden beheerd op vruchtbare zwarte aarde, en perliet zal mensen helpen die arme, in feite ongeschikte gebieden voor gewasproductie hebben. Het is deze stof die bijdraagt ​​aan de verrijking van voedingsstoffen en vocht in klei en zanderige substraten: nadat ze zijn geïntroduceerd, verschillen ze gunstig in chemische samenstelling en zachte loszittende structuur.

Lees Verder

Tegenwoordig gebruiken veel tuinders verschillende bedekkingsmaterialen op hun percelen. Maar weinig mensen weten over zo'n schuilplaats als een spunbond, en nog meer, zullen maar weinig mensen zeggen wat het is en de gebieden van de toepassing ervan noemen. Tegelijkertijd staat de tijd niet stil en verbeteren fabrikanten de kwaliteit van het product regelmatig, waardoor de mogelijkheden voor het gebruik ervan worden uitgebreid.

Lees Verder

Elke plantenteler, die op de site plant, een plant, een struik, een boom of een groentegewas, moet de toestand van de grond onderzoeken. Omdat verschillende gewassen in één gebied absoluut verschillend kunnen groeien, hangt dit niet alleen af ​​van de vruchtbaarheid van de bodem, maar ook van de zuurgraad. Een hoge zuurgraad heeft een negatief effect op het verval van verschillende meststoffen en oxideert de wortels van planten, wat op zijn beurt de ontwikkeling van veel gewassen nadelig beïnvloedt.

Lees Verder

Motoblock of minitrekker kan een onmisbare assistent worden voor elke kleine boer op zijn perceel. Het vereist niet veel brandstof, neemt weinig ruimte in, is eenvoudig te bedienen en lost een aantal belangrijke taken op, waarvan er één het land ploegt. Mini, gemiddeld of zwaar? Om te kunnen werken met een ploeg (helmstok) om effectief te zijn, is het noodzakelijk om de juiste uitrusting te kiezen.

Lees Verder

Voordat bomen of bomen worden geplant, moet worden onderzocht welke bodem voor hen het meest gunstig is. In ons artikel zullen we beschrijven hoe de zuurgraad van de bodem onafhankelijk kan worden bepaald, omdat het deze indicator is die een ernstige impact heeft op de ontwikkeling van gewassen. Soorten zuurgraad De zuurgraad van de aarde is een van de belangrijke indicatoren in de analyse van de bodem.

Lees Verder

Het onderhoud van de tuin of het huisje is gekoppeld aan een groot aantal verschillende agrotechnische technieken. Sommigen van hen worden gebruikt in "handmatige modus", terwijl efficiëntere methoden worden geassocieerd met het gebruik van speciale apparatuur. In grote gebieden worden universele methoden gebruikt die verschillende grondbewerkingen tegelijkertijd dekken.

Lees Verder