Hout

Essenhout werd zelfs door onze voorouders gebruikt om gevechtsgereedschap en elastische schachten voor koude wapens te maken. Momenteel wordt de boom geplant als een decoratief element van de tuin, worden de vruchten van as gebruikt voor voedsel en worden de bladeren en schors gebruikt voor medicijnen. Ash: Beschrijving Ash is lid van de Olive-familie.

Lees Verder

Hout is een van de meest gebruikte materialen in de bouw en de meubelindustrie. En om zo lang mogelijk bediend te worden, heeft hij de juiste zorg nodig. Er zijn nogal wat factoren die een negatief effect hebben op hout en het onbruikbaar maken, waardoor de externe eigenschappen van het materiaal worden aangetast of de interne structuur wordt vernietigd.

Lees Verder

Vóór aanvang van het stookseizoen kopen particuliere handelaren hout, waarbij alleen wordt gelet op de prijs en het uiterlijk van brandbaar materiaal. Voor het koken op de natuur wordt alles gebruikt wat brandt, waardoor het vlees vaak een onaangename smaak krijgt. In dit artikel zullen we uitleggen waarom je moet letten op de eigenschappen van een bepaald hout, wat is het verschil tussen harde en zachte stenen.

Lees Verder