Rusland

Deskundigen van het analytische centrum "Sovekon" concludeerden dat Rusland het plan voor de export van tarwe mogelijk niet tijdig zal nakomen. Volgens operationele rapporten van het centrum steeg het volume van de tarwe-export in januari met 4,9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Sinds het begin van het huidige landbouwseizoen in Rusland is 16,28 miljoen ton tarwe in het buitenland verkocht.

Lees Verder

Het Russische ministerie van landbouw heeft de graanuitvoerprognose voor het lopende landbouwseizoen herzien. Alexander Tkachev, sprekend op de G20-top in Berlijn, zei dat Rusland tot 35-37 miljoen ton graan kan leveren aan de internationale markt. Volgens de minister zal het volume van de Russische export worden bepaald door de wereldprijzen voor belangrijke gewassen, de verhouding tussen de roebel en de Amerikaanse dollar en de logistieke kosten van weg- en spoorvervoer.

Lees Verder

De minister van Landbouw van de Russische Federatie, Alexander Tkachev, zei dat tijdens de bijeenkomst van de regering van de Russische Federatie subsidies ter waarde van 75 miljard roebel zouden worden uitgekeerd ter ondersteuning van de landbouw, waaronder: - 58,3 miljard werd voorgesteld om een ​​deel van de rente op investeringsleningen in het agro-industriële complex te vergoeden roebels; - ter compensatie van een deel van de gemaakte directe kosten, de oprichting en modernisering van de AIC-faciliteiten - 11,5 miljard roebel.

Lees Verder

Alle dieren, behalve in het wild, kunnen binnen een paar jaar een elektronisch paspoort krijgen. In Rusland wordt een routekaart ontwikkeld voor de identificatie van viervoeters. Een van de meest voorkomende manieren is om een ​​magnetische radiobuis onder de huid van een huisdier te implanteren. Deze chip is erg klein, zo groot als een rijstkorrel en onder de huid ingespoten met een injectiespuit.

Lees Verder

Het kwaliteitscontrolecomité heeft de kwaliteit van Russische pluimveeproducten gecontroleerd. Ze ontdekten dat een van de twee monsters antibioticumresiduen bevatte. Experts selecteerden 21 stukken gekoeld pluimveevlees van de best verkopende binnenlandse producenten om te controleren of aan de basiskwaliteitseisen werd voldaan.

Lees Verder

In 2016 werden nieuwe plantensoorten ontdekt door wetenschappers van de Moscow State University buiten Rusland - in Turkije, Kazachstan, Laos, Vietnam, Congo, Mongolië, Kirgizië, Kaapverdië en Madagaskar. Over het algemeen zijn er de afgelopen vijf jaar ongeveer 60 nieuwe soorten ontdekt. Er zijn drie manieren om soorten te openen: bij het uitvoeren van veldonderzoek, waarna de gevonden planten worden vergeleken met de reeds bekende soorten in naslagwerken.

Lees Verder

De Russische regering heeft onlangs nieuwe regels goedgekeurd die de procedure voor federale benoemingen van subsidies voor de ontwikkeling van de melkveefokkerij zullen bepalen. Bijna 8 miljard roebel werd toegewezen in de begroting om dit programma in 2017 te implementeren. In overeenstemming met een regeringsbesluit, werden de volgende wijzigingen aangebracht met betrekking tot de regels voor het verlenen van subsidies en de verdeling van 1 kg verkochte melk en / of voor verwerking in het huis: - Regels die moesten worden geïmplementeerd om subsidies te ontvangen voor het hoogste cijfer en (of) het eerste type koemelk en geitenmelk werd vervangen door de belangrijkste criteria: de melk moet voldoen aan de technische voorschriften van de douane-unie; - De vermenigvuldigde coëfficiënt zal worden gebruikt in de faciliteiten van de Russische Federatie, waar de melkproductie tijdens de verslagperiode meer dan 5000 kilogram bedraagt.

Lees Verder

Rusland overweegt de goedkeuring van regulerende maatregelen voor de invoer van gewasbeschermingsmiddelen (pesticiden) in het douanegebied van de Euraziatische Economische Unie (EurAsEC). Tijdens een bijeenkomst vorige week in het analytische centrum van Rusland, werd opgemerkt dat de import van pesticidenproducten in de periode van januari tot oktober vorig jaar met bijna 21% steeg ten opzichte van 2015 en blijft groeien.

Lees Verder

De Russische landbouwadministratie is van plan melk van leukemische koeien toe te staan ​​voor de productie van zuivelproducten. Het besluit om de technische voorschriften over "voedselveiligheid" tijdig aan te passen, kan binnenkort worden goedgekeurd. Volgens het Ministerie van Landbouw van Rusland wordt deze kwestie nu besproken met andere leden van de Euraziatische Economische Unie.

Lees Verder

De president van de Russische graanunie, Arkady Zlochevsky, zei dat de graanoogst in 2017 in Rusland hoog zal zijn, maar niet het recordniveau van het voorgaande jaar zal bereiken. Het uitgangspunt is dat de toestand van wintergewassen aan het einde van de winter de bepalende factor is en dat in 2015-2016 bijna 100% van hen overleefde, terwijl traditioneel boeren 10-15% verliezen, zodat men nauwelijks op dezelfde resultaten kan rekenen dit jaar.

Lees Verder

Het Russische ministerie van Landbouw meldt dat in 2016 de productie van slachtzwijnen in levend gewicht voor alle categorieën met 9,4% is gestegen ten opzichte van 2015. Het lijkt erop dat commerciële fokkers, in tegenstelling tot kleine particuliere boeren, investeren in productie op basis van landbouworganisaties.

Lees Verder

De veterinaire waakhond van Rusland kondigde gisteren aan dat ze van plan zijn om een ​​verbod op rundvlees- en rundvleesproducten uit Nieuw-Zeeland in te voeren, beginnend op maandag volgende week. De resultaten van laboratoriumtests die in 2016 zijn uitgevoerd, hebben aangetoond dat talrijke schendingen van normen op het gebied van vlees en vleesproducten uit Nieuw-Zeeland zijn vastgesteld.

Lees Verder

Op het agronomische Al-Russische congres zei het hoofd van het ministerie van Landbouw, Alexander Tkachev, dat Rusland bovenaan de wereldlijst stond van de grootste producenten van suikerbieten, vooruitlopend op landen als Frankrijk, de Verenigde Staten en Duitsland. Volgens de minister bedroeg de zomeroogst van suikerbieten in 2016 meer dan 50 miljoen ton.

Lees Verder

Jambulat Khatuov, eerste viceminister van Landbouw van Rusland, zei tijdens een vergadering over importbepalingen voor gewasbeschermingsmiddelen dat het nieuwe regels zou opstellen voor pesticiden die in de Russische Federatie worden geïmporteerd en EurAsEC. Hij legde ook uit dat strengere regels zouden helpen de stroom van pesticiden naar de Russische markt te beperken.

Lees Verder

In de periode van 31 januari tot 6 februari 2017 hebben de zeehavens van het Russische grondgebied van Krasnodar (Novorossiysk, Yeisk, Temryuk, Toeapse, Kaukasus en Taman) voor export 14 schepen met graan en bijproducten, voor een bedrag van meer dan 280 duizend ton, geëxporteerd. inclusief meer dan 202 duizend ton tarwe, meldt de territoriale afdeling van de federale dienst voor veterinair en fytosanitair toezicht (Rosselkhoznadzor) in het Krasnodar-gebied en de Republiek Adygea op 7 februari.

Lees Verder

De Russische minister van Landbouw Alexander Tkachev, sprekend op het VIII Congres van de Nationale Unie van melkproducenten, zei dat, ondanks de moeilijkheden, de zuivelindustrie vorig jaar een positieve trend liet zien. Over het hele land bleef de melkproductie op het niveau van 2015 en bedroeg deze 30,8 miljoen ton.

Lees Verder

De Russische regering blijft luide verklaringen afgeven over de ondersteuning van de landbouw - deze keer wees de eerste vice-minister van landbouw op de noodzaak om de zaadproductie te ontwikkelen. Tijdens een recente bijeenkomst van wetenschappers en zaadveredelaars zei de onderminister dat zij de boeren hoogwaardige Russische zaadleveringen moeten bieden en dat het noodzakelijk is de zaadverhouding op de markt te wijzigen om te concurreren met buitenlandse selectie.

Lees Verder

De Russische regering zou op de middellange termijn een alomvattende oplossing moeten ontwikkelen om de productie en export van landbouwproducten te ondersteunen, zei de Russische president Vladimir Poetin. Volgens hem heeft het land geïntegreerde oplossingen nodig waarmee Russische producenten de productie en export van landbouwproducten kunnen verhogen en hen alle nodige infrastructuur en potentiële informatie kunnen bieden.

Lees Verder