Naaldplanten

Van alle coniferen is er geen boom gelijk aan ceder voor de harmonie van het inlijsten van landschapslandschappen. Dit is wat de meeste Engelsen denken, wat de populariteit van dit soort groenblijvende gewassen in aristocratische tuinen volledig verklaart. Twee of drie ceders bij de ingang van het huis zijn voldoende om een ​​architecturale compositie in te kaderen, waardoor het een huiselijke en tegelijkertijd feestelijke sfeer krijgt.

Lees Verder

Slanke cipressen zien er harmonieus uit in elk landschapslandschap. In de zomer zorgen ze voor een contrast in de bloeiende composities en in de winter ontdoen ze de tuin van saaie grijsheid. De decoratieve variëteit van struiken van deze evergreens zal elke tuinman tevreden stellen. Degene die op zoek is naar een boom in de vorm van een kaars, en iemand die een nette elfachtige boom of een korte vertakte struik in zijn verbinding wil zien, vindt een naaldplant voor zichzelf.

Lees Verder

Het gebruikelijk voor onze breedtegraden thuy met zijn zachte groene naalden lijkt op cypress, waarvan de geboorteplaats Noord-Amerika, het eiland Taiwan en Japan wordt genoemd. In totaal zijn zes hoofdsoorten van deze boom bekend, in elk waarvan vrij veel cypressenrassen worden gevolgd. Alle bomen van dit geslacht worden gekenmerkt door een piramidale kroon en bruin-bruine schors.

Lees Verder

Fir is een naaldboom groenblijvend met een conische kroon. De kruin van de spar begint vanaf de stengel. Bij volwassen bomen is de bovenkant van de kroon afgerond of ingekerfd. De kleur van het periderm is grijs, het is niet gerimpeld in de meeste soorten sparren. De periderm van volwassen bomen wordt dikker en scheurt na verloop van tijd.

Lees Verder

Een van de beste opties voor het inrichten van uw zomerhuisje is een Servische spar. Het trekt kopers niet alleen vanwege de externe kenmerken, maar ook vanwege de duurzaamheid en het gemak van de zorg. Maar zijn deze deugden voldoende om alle andere kandidaten te overtreffen? Een korte beschrijving van de Servische spar, waarvan de wetenschappelijke naam picea omorika is, vertegenwoordigt de Pine-familie.

Lees Verder

De kalender reset met vertrouwen folders met de markering "December", wat betekent dat het nieuwe jaar dichterbij komt. Aangename ophef, shoppingtrips, plannen en dromen - we gaan langzaam aan deze marathon mee. Maar het belangrijkste is natuurlijk de kerstboom, zonder welke deze vakantie ondenkbaar is. We leren hoe we deze boom kunnen versieren, zodat de bijeenkomst van het komende jaar in het geheugen een heldere gebeurtenis blijft.

Lees Verder