Rassen geiten

Geiten vestigden zich lange tijd op onze economische werven. Deze dieren worden gewaardeerd om hun melk, omdat niet iedereen de mogelijkheid heeft om een ​​koe te kopen en te onderhouden, maar de geit kost minder en vergt niet veel ruimte. Maar net als de koeien komen geiten in verschillende richtingen: zuivel, vlees, wol en gemengd.

Lees Verder

Het alpengeitenras is een zeer oud ras. Het werd teruggetrokken in de kantons van Zwitserland. Gedurende lange tijd leefden deze geiten alleen op alpenweiden (hier komt de etymologie van de naam vandaan). In de jaren twintig van de twintigste eeuw breidde dit ras zich uit naar het grondgebied van Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten, waar het in feite populair werd.

Lees Verder

Aan het begin van de twintigste eeuw, vanuit de provincie La Mancha - Spanje, werden de halfhoge geiten naar Mexico gebracht. Al in 1930 woonden ze in de Verenigde Staten, Oregon. In de volgende jaren begonnen fokkers met het doel nieuwe melkrassen te introduceren. In de loop van de oversteek van kortoorhoge geiten met Zwitsers, Nubiërs en andere rassen, ontvingen de wetenschappers een nieuwe unieke soort, die La Mancha heette.

Lees Verder

Het fokken van geiten voor het verkrijgen van melk is niet erg populair op onze breedtegraden, wat voornamelijk te wijten is aan de lage prevalentie van rassen die overvloedige melkgiften opleveren. Na verloop van tijd echter, de ontwikkeling van de wetenschappelijke en technologische vooruitgang en de integratie van de verschillende landbouwmethoden van de landbouwmethoden in verschillende landen, kreeg elk van de moderne boeren de mogelijkheid om hun veehouderij te diversifiëren, inclusief geiten die goed en overvloedig worden gemolken.

Lees Verder

Nubische geiten kunnen tot een ton melk per jaar produceren, dus dit ras is zeer gewaardeerd onder geitenrassen. Zelfs een zeer ervaren herder kan haar houden. Het belangrijkste is om de eigenaardigheden van het onderhoud en de voeding van het dier te kennen. Laten we nader kennismaken met het ras. Geschiedenis van oorsprong Dit ras is gefokt door Engelse kwekers, waarvan de officiële naam - de Anglo-Nubische geiten - kwam.

Lees Verder

De meest waardevolle vertegenwoordiger van hoge geitenrassen is de Zwitserse Zaanen, de geboorteplaats van de stad Zaanen, gelegen in de Alpen. Het dier verschilt van andere geiten door zijn hoge productiviteit, goede vruchtbaarheid en uitstekende aanpasbaarheid aan de barre klimatologische omstandigheden.

Lees Verder

Dwergdieren zijn niet alleen de bewoners van dierentuinen. Boeren hebben dergelijke dierenrassen lang en met succes gefokt voor verschillende doeleinden: als huisdier, voor agrotoerisme, enz. In deze beoordeling zullen we ons concentreren op de Kameroense dwerggeiten en hun kenmerken. Algemene informatie Compacte geiten van Kameroen zijn de afgelopen twee eeuwen over de hele wereld wijdverbreid.

Lees Verder

Tegenwoordig is het fokken van geiten op gezinspercelen niet minder populair dan voorheen. En met de opkomst van nieuwe moderne rassen gefokt voor specifieke doeleinden, het verkrijgen van melk, vlees, wol, en rekening houdend met de kleine omvang van het dier, zullen zelfs beginnende geitentelers, die eenvoudige regels volgen, in welvaart gezonde, hypoallergene geitenmelk krijgen.

Lees Verder