Tarwe

96,5 miljoen toon van tarwe - dit is het geplande volume van de tarweoogst in India. Om dit doel te bereiken, werd het areaal voor het zaaien van tarwe aanzienlijk verhoogd tot 31,3 miljoen hectare, wat zelfs meer is dan het gemiddelde vijfjaarlijkse cijfer (30,4 miljoen hectare). India was al een kampioen in de tarweproductie, namelijk in 2014, toen de oogst 95,8 miljoen ton bedroeg.

Lees Verder

Afgelopen vrijdag vond een bijeenkomst plaats tussen vertegenwoordigers van het Ministerie van Landbouw van Rusland en het ministerie van Landbouw van Brazilië, waar de staat en vooruitzichten van de ontwikkeling van de samenwerking in de landbouwsector werden besproken. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken van Rusland heeft Brazilië interesse getoond in het importeren van Russische tarwe zodra alle fytosanitaire problemen zijn opgelost.

Lees Verder

In 2016 bedroeg het volume van de invoer van tarwe naar Azerbeidzjan 1,6 miljoen ton, een stijging van 18,2% in vergelijking met dezelfde indicator in 2015, meldde het Comité voor de staatstatistiek van de Republiek Azerbeidzjan vanaf 20 februari. Volgens de statistieken bedroeg de totale waarde van geïmporteerde tarwe in het land ongeveer $ 295,02 miljoen (0,6% minder).

Lees Verder