Berry-cultuur

We herinneren ons allemaal het verhaal van de "jonge" appels, maar weinigen weten dat de natuur zijn eigen "elixer van de jeugd" heeft. Het is een kleine, onopvallende bes, en het wordt kamperfoelie genoemd. Waar komt deze analogie vandaan? Honeysuckle eetbaar heeft ongelooflijk veel nuttige eigenschappen. In deze bes zit een zeldzaam element in de natuur: selenium, dat de jeugd de cellen van het lichaam geeft.

Lees Verder

Steeds meer beginnen eigenaren van landerijen en huisjes bramen te verbouwen. Deze overblijvende struik geeft heerlijke en sappige donkere bessen. Fruit bevat veel heilzame stoffen. Het kweken van bramen is een vrij ingewikkeld en tijdrovend proces. Een warmteminnende plant is niet bestand tegen vorst, is vatbaar voor vele ziekten en talloze plagen compliceren alleen de verzorging van de plant.

Lees Verder

De Blackberry is een subgenus van de Rubus-familie van de Pink-familie. Bes met de geest lijkt erg op de helende frambozen. In Europa is braambes niet verbouwd, maar in Amerika is het een van de meest relevante bessen. Bramen uit Mexico zijn inheems en het hele gewas wordt geëxporteerd naar de VS en Europa. In ons land groeit de bessenstruik in het wild, maar dankzij de helende eigenschappen en eetbaarheid wint de braam aan populariteit in de moestuin.

Lees Verder

De Blackberry is een vaste plant uit de Rosaceae-familie, groeit in de noordelijke en gematigde streken van Eurazië, in naaldbossen, rivieren in uiterwaarden en, vreemd genoeg, in de tuin en in de tuin. Weet je dat? Blackberry heeft niet alleen uiterlijke schoonheid, maar is ook goed voor het lichaam. Blackberry-sap helpt de temperatuur te verlagen, de daarin aanwezige bioflavonoïden normaliseren de lichaamstemperatuur.

Lees Verder

Iedereen die heeft geleden voor het bloed op het moment dat bramen worden schoongemaakt, plant deze plant graag in zijn tuin uit de roze familie, verstoken van doornenfokkers. Met de gepresenteerde varianten van de niet-dragende bramen kunt u een rijke oogst oogsten, zonder dat u veel moeite hoeft te doen voor het schoonmaken zelf of voor de verzorging van een ongedwongen plant.

Lees Verder

Cornel is een struik of een korte boom, emigreerde naar ons vanuit de Kaukasus en is serieus geworteld in de landen van Oekraïne, Moldavië en Rusland. Kornoelje vertaald uit Turks betekent "rood". De scharlakenrode bessen bevatten een enorme hoeveelheid anthocyanines, vitamine C en pectine. De voordelen van gedroogde cornel Cornel zijn een voorraad aan voedingsstoffen en vitamines.

Lees Verder

We zullen je vertellen over de geheimen van het planten en verzorgen van aardbeien "Victoria". Nadat je ze hebt bestudeerd, word je een uitstekende tuinman. Wat is het verschil tussen "Victoria", aardbeien en aardbeien "Victoria" - is de naam van een van de variëteiten aardbei. Het belangrijkste verschil tussen aardbeien en aardbeien is dat aardbeien in de velden groeien en aardbeien in de bossen groeien.

Lees Verder

Kornoeljevariëteiten hebben in de regel een uitstekende weerstand tegen vries en droog klimaat en zijn niet veeleisend voor de toestand van de grond, die steenachtig, kalkachtig, droog, enz. Kan zijn. Dik, sterk vertakt wortelsysteem dat een meter diepte bereikt, laat het kornoelje vocht opnemen .

Lees Verder

De braam behoort tot het Rubus geslacht en is een lid van de roze familie. De plant groeit op noordelijke en gematigde breedten, in gemengde en naaldbossen. Heel vaak groeien de struiken in de uiterwaarden van rivieren, bos-steppe-zone. De plant begint te bloeien in het midden van juni en eindigt in augustus. Op een struik vind je bloemen, rijpe en groene bessen.

Lees Verder

Winterharde bramenrassen zijn erg populair in de teelt van eigen kweek vanwege hun smaak, heilzame eigenschappen, vorstbestendigheid, ziekten en plagen. Er zijn nogal wat van zulke variëteiten. Wij brengen de meest populaire vorstbestendige kwaliteiten van Blackberry onder uw aandacht. Agave Deze verscheidenheid aan bramen meer dan honderd jaar geleden werd gefokt in Amerika.

Lees Verder

Frambozen - de favoriete bessencultuur van veel tuinders. Sappige bessen worden niet alleen gewaardeerd voor een uitstekende smaak, maar ook bekend om hun gunstige eigenschappen. De vruchten van de plant hebben ontstekingsremmende, koortswerende effecten, verhogen de tonus van het lichaam en geven energie, helpen bij het bestrijden van stress. Voor succesvolle cultivatie moet u echter weten hoe u zich effectief tegen frambozenplagen kunt verzetten.

Lees Verder

Niet elke tuinman kent de naam "yoshta". Onlangs zijn meer en meer liefhebbers van tuinbessen op onze breedtegraden geïnteresseerd in deze hybride struik, hoewel de hybride zelf in de jaren 80 werd gefokt. Het is aantrekkelijk omdat het gewas voor een lange tijd in delen kan worden geoogst - de bessen rijpen ongelijk.

Lees Verder

Bosbessen zijn al lang bekend in onze streek, maar niet iedereen riskeert het te verbouwen. Sommige tuinders geloven dat het probleem met de plant meer is dan het resulterende gewas. Anderen weten niet hoe ze moeten groeien. We hopen dat dit materiaal iedereen zal helpen om de plant op de juiste manier te cultiveren. Blueberry: beschrijving van de plant Blueberry is een struik die door sommige biologen wordt geïdentificeerd als een vaccinium geslacht.

Lees Verder

Afgeleid 30 jaar geleden, blijft de hybride het hart van tuiniers winnen. In yoshte is er iets van kruisbessen, maar het lijkt eerder op krenten. Hybride bezwijkt bijna niet voor schimmelziekten en plaagt niets aan haar. In tegenstelling tot krenten, kan het zelfs in droge gebieden groeien. Het grote voordeel van Yoshta is dat de bessen ongelijk rijpen en dat je bij het oogsten nauwelijks rotte vruchten kunt vinden.

Lees Verder

De bessen van appelbes kunnen lang op de boom blijven als de vogels ze niet opeten. Ze kunnen vers worden gebruikt en je kunt ze een verscheidenheid aan lege plekken laten maken. Over hoe de zwarte wolf wordt geoogst voor de winter, ons volgende materiaal. De tijd van het verzamelen van bessen van appelbes om te bereiden bleek heerlijk en voldeed aan de verwachtingen, je moet weten wanneer bessen te plukken.

Lees Verder

De prinses, als tuincultuur, is niet bekend bij alle moderne tuiniers, omdat de noordelijke breedtegraden onder natuurlijke omstandigheden dichter bij haar staan. Deze bes was echter bekend in de tijd van het oude Rusland, toen het werd gebruikt in voedsel en als een medicijn. Voorwaarden voor het planten en kiezen van een plaats Landings van vorsten: in het voorjaar - het eerste decennium van mei, in de herfst - het tweede decennium van september.

Lees Verder

Stekelige stelen, verschrompelde bladeren en sappige bessen van de prinses zijn goed bekend bij de inwoners van het Verre Oosten, Siberië, de noordelijke breedtegraden van Europa en Amerika. De mensen zijn een lage vaste plant, die koos voor de ruige, schaduwrijke bosgazons en moerassige gebieden, frambozen, arctische frambozen, aardbeien. Inderdaad, de prinses door de beschrijving doet in veel opzichten denken aan frambozen en aardbeien, maar de bijzonderheid van de plant is in zijn genezende eigenschappen.

Lees Verder