Export

China miste Turkije en werd de beste exporteur van Russische voedselproducten. Aan het einde van het jaar 2016 bedroeg de totale voedseluitvoer in China meer dan $ 1 miljard. Rusland heeft alle kansen om een ​​van de belangrijkste voedselleveranciers in China te worden, samen met de VS, Brazilië, Australië, Thailand en andere landen.

Lees Verder

Volgens gegevens van analisten van APK-Inform exporteerde Rusland in de eerste vier maanden van 2016-2017 (september-december) een recordhoeveelheid zonnebloemolie - 704 duizend ton (inclusief naar de landen van de douane-unie), en dit toont een toename van 1, 5 keer vergeleken met dezelfde periode vorig seizoen (458 duizend ton).

Lees Verder

Tegen 2020, Wit-Rusland plannen om de export van plantaardige productie te verhogen tot $ 500 miljoen, zei het hoofd van het ministerie van buitenlandse economische activiteit van het ministerie van Landbouw en Voedsel van de Republiek Belarus, Aleksey Bogdanov, op 16 februari. In 2016 bereikte de export van plantaardige producten een niveau van 380 miljoen dollar, en in 2020 zou het land een bedrag van 500 miljoen dollar moeten bereiken.

Lees Verder

Analisten van CJSC Rusagrotrans verlaagden de prognose voor export van Russisch graan in februari 2017 naar 1,8-2 miljoen ton, in tegenstelling tot de vorige voorspelling, die 2,3-2,4 miljoen ton was. Bovendien zal het exportvolume aanzienlijk dalen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, zoals aangekondigd op 20 februari door de adjunct-directeur voor strategische marketing en bedrijfscommunicatie van Rusagrotrans, Igor Pavensky.

Lees Verder