Soorten pruimen

Je kunt eindeloos praten over de voordelen van pruimen: het kan de afscheiding van de maag verbeteren, de bloeddruk beïnvloeden, kan worden gebruikt als een laxeermiddel, en in de vorm van gedroogde pruimen - om cholesterol te verwijderen. U kunt eindeloos praten over variëteiten van pruimen. Vandaag zullen we echter proberen ons alleen te richten op de meest populaire variëteiten.

Lees Verder

Peach pruim is een boom, waarvan de cultivatie niet alleen problemen oplevert, maar ook het plezier van het overwegen van de oogst. De bes rijpt in augustus, de afmetingen zijn groot, het vruchtvlees van de bessen is sappig, zuurzoet. Peach plum is niet alleen geschikt voor consumptie, maar ook voor de vervaardiging van verschillende conservering ervan.

Lees Verder

Chinese pruimen in onze tuinen zijn vrij zeldzaam. Het is echter bestand tegen vorst, draagt ​​sneller fruit dan andere en geeft een hoge opbrengst. Alle soorten zijn vrij origineel en we presenteren een lijst met de meest bekende soorten pruimen onder uw aandacht. Alenushka Sort Alenushka werd verkregen door de rassen Red Ball en Chinese Girl te kruisen.

Lees Verder

Pruim - is een van de meest voorkomende fruitbomen in ons land. De hoge opbrengst van een pretentieloze plant en de onovertroffen smaak van fruit bracht hem grote populariteit. Dankzij de inspanningen van fokkers heeft pruim veel verschillende hybriden gewonnen die buitengewone smaak en aroma aantrekken.

Lees Verder

Vroegrijpe variëteiten "Honey White" onderscheiden zich door hoge opbrengsten, grote grote vruchten die een aangename zoete smaak en aroma hebben. De variëteit is populair bij veel tuinders ver buiten het land. Laten we de belangrijkste vereisten van deze boom analyseren voor aanplant en verzorging. De teelthistorie van de "Honey White" -pruim Het auteurschap van de variëteit behoort toe aan de wetenschapper van de tak van het instituut voor tuinbouw UAAS, geëerd agronoom van Oekraïne Liliya Taranenko, die van 66 jaar anciënniteit 62 jaar werkte aan de Artyomovskaya proefstationkwekerij.

Lees Verder

Pruim "Anna Shpet" toegeschreven aan het record tussen de tuin gewassen in termen van rendement. Elk jaar geeft het tuinders smakelijke, geurige en sappige vruchten, die met groot succes worden gebruikt voor de vervaardiging van verschillende gerechten, winterbereidingen of als een onafhankelijke delicatesse. Geschiedenis van het fokken De variëteit van zelfgemaakte pruim "Anna Shpet" werd voor het eerst verkregen in de late XIX eeuw, in 1870.

Lees Verder

Pruim is niet alleen een opslagplaats van nuttige stoffen, maar ook een zeer smakelijk product. Daarom wil elke tuinier, die een fruitboom voor zijn tuin kiest, dat hij hem zo vaak mogelijk een goede oogst geeft. Fokkers zorgen voor toenemende opbrengsten. Zij waren het die de universele, zelfvruchtbare variëteit van zelfgemaakte pruim, genaamd "Bogatyrskaja", brachten.

Lees Verder

In een goede tuin zijn er altijd verschillende soorten pruimen. En dit is niet verrassend, omdat mensen deze vrucht al meer dan honderd jaar hebben verbouwd. Gedurende deze tijd verschenen meer dan driehonderd soorten pruimenboom. En niet de laatste plaats in deze serie is de pruim Mirabel. Botanische beschrijving Mirabel is een groep variëteiten van pruimen die groeien op bomen met middelmatige groei, met een wortel in de vorm van een staaf en een grijsachtige schors op de stam en takken.

Lees Verder

Mooie en vruchtbare boomgaard - de droom van elke inwoner van de zomer. Daarom moeten bomen voor aanplant op uw site zorgvuldig worden geselecteerd, zodat er later geen onaangename verrassingen zijn. Vandaag zullen we het hebben over pruimen, een variëteit die "president" wordt genoemd. Hoe de boom eruit ziet, welke kenmerken deze verscheidenheid aan pruimen van anderen onderscheiden, en hoe, waar en wanneer een boom moet worden geplant en hoe voor deze variëteit moet worden gezorgd, zul je uit dit artikel leren.

Lees Verder

In de boomgaarden van onze breedtegraden is zo'n boom als pruim erg populair. Pruim is een volledig geslacht van steenfruitplanten, die verschillende subgenera's tellen, en in elk ondergeslacht een groot aantal variëteiten. Maar om een ​​fruitboom te selecteren, is het voldoende om te weten wat de kenmerken zijn van het ras waartoe het behoort. Daarom beschouwen we in dit artikel de karakteristieke kenmerken van de pruim "Angelina".

Lees Verder

Pruim is niet alleen een plant waarvan het fruit een verbazingwekkende smaak heeft en is een uitstekende grondstof voor het maken van geurige jam voor de winter. Het kan ook decoratieve functies uitvoeren en dient als een element van een uitstekend landschapsontwerp. Vooral als het een rode bladpruim "Pissardi" is. Dit type trekt de aandacht van de oorspronkelijke bloei en bladkleur, die een speciale smaak geven aan het tuinperceel, cottage, park of gazon.

Lees Verder