Wetenschappers

Amerikaanse, Spaanse en Japanse wetenschappers waren in staat om een ​​hybride van mens en varken te brengen door een van de drie soorten menselijke geïnduceerde stamcellen in varkensembryo's te introduceren. Daarna werden de embryo's in zeugen getransplanteerd voor verdere ontwikkeling, wat behoorlijk succesvol was. Het menselijke materiaal, namelijk de dynamiek, werd gevolgd met behulp van een fluorescerend eiwit, voor de productie waarvan menselijke stamcellen werden geprogrammeerd.

Lees Verder

Een recente studie suggereert dat bijna 20% van alle voedsel dat beschikbaar is voor consumenten verloren gaat als gevolg van overeten of verspilling. Volgens de studie verbruikt de wereld 10% meer voedsel dan nodig, terwijl bijna 9% wordt weggegooid of verwend. Wetenschappers uit Edinburgh zeggen dat pogingen om miljarden tonnen aan verliezen te verminderen de mondiale voedselzekerheid kunnen verbeteren en universele toegang tot een veilig, betaalbaar en voedzaam dieet kunnen garanderen.

Lees Verder

"De voedselproductie zou in 2050 moeten verdubbelen om de groeiende bevolking van de planeet te voeden." Deze truïsme is de afgelopen jaren zo vaak herhaald dat het brede erkenning heeft gekregen onder wetenschappers, politici en boeren, maar nu dagen onderzoekers deze bewering uit en stellen ze een nieuwe visie voor de toekomst van de landbouw voor.

Lees Verder