Voortplanting door stekken

Liguster is een plant die behoort tot het geslacht van groenblijvende, bladverliezende en semi-groenblijvende kleine bomen en struiken uit de Olive-familie. Meest gebruikelijk in Europa, Australië, Noord-Afrika en Azië. De meeste soorten liguster bevinden zich in Japan, China, Taiwan en de Himalaya. Weet je dat? Liguster bevat ongeveer vijftig soorten.

Lees Verder

Chaenomeles, of Japanse kweepeer, is gegroeid als een sierlijke en nuttige vruchtdragende cultuur. Tijdens de bloei is deze buitengewoon mooie plant een sieraad voor elke tuin en zijn vruchten maken heerlijke desserts: jam en confituur. Chaenomeles is onmisbaar als heg rond een perceel, het uitgebreide gevorkte wortelsysteem houdt losse grond vast.

Lees Verder

Balsam - een tuin meerjarige bloem, dat is een bloeiende plant, goed verdragen schaduw. De balsem heeft een sappige rechte stengel, groeit tot 50 cm, ovale bladeren met een lengte tot 12 cm. Balsam is geweldig voor het creëren van schoonheid in de schaduw van de tuin. Je kunt een bloem in een bloementuin op de site laten groeien en thuis op de vensterbank.

Lees Verder

Majestic Hyssop - een plant die altijd nuttig is in de economie. Hysop, of blauw sint-janskruid, uit de familie van yasnotkovyh, groeit in Azië, de Middellandse Zee, de Kaukasus, de Krim. Hij houdt van de steppen en de stenige hellingen. Teelt van hysop sinds de oudheid werd beschouwd als een belangrijk en heilig ritueel. Elke priester en sjamaan behandelde deze plant met tederheid en zorgzaamheid.

Lees Verder

Juniper is een plant die behoort tot de familie cypressen. Het bleek 50 miljoen jaar geleden, en over de hele wereld zijn er ongeveer 70 soorten van deze plant. Sommige soorten jeneverbessen bereiken tot 15 m hoog. Types en variëteiten van jeneverbes die worden gebruikt in landschapsontwerp Laten we direct naar de soorten en variëteiten van jeneverbes gaan.

Lees Verder

Gerbera is een van die planten die met recht de liefde van tuiniers en bloemisten verdient. Grote, madeliefachtige bloemen op lange, bladloze stengels kunnen een echte decoratie voor uw huis zijn. Dit kan natuurlijk alleen worden bereikt wanneer de juiste verzorging van de gerbera is gewaarborgd, met name in de winter.

Lees Verder

Oleander is een groenblijvende plant uit de Kutrov-familie. Het heeft prachtige heldere bloemen van verschillende kleuren en donkergroene smalle bladeren. Er zijn veel legendes verbonden aan deze vertegenwoordiger van de flora, volksborden en bijgeloof. Ondanks de toxiciteit van de struik, wordt het in de subtropen veel gebruikt in landschapsontwerp.

Lees Verder

Vaak trekt uw aandacht voor de stadsbedden een kleine sierheester aan met karmozijnrode bloemen en geelachtig gebladerte. Dit is een spirea Japans. Ze nam een ​​waardige plaats in in de decoratie van stedelijke en voorstedelijke gebieden vanwege de lage kosten, onpretentie en behoud van decoratieve kwaliteiten van de lente tot de late herfst.

Lees Verder

Lila is een bloeiende struik met weelderige trossen van delicate bloemen, aangenaam niet minder delicate en delicate aroma. Deze plant is goed voor snoeien, waardoor je de site en enkele decoratieve vormen, en groepen, en zelfs levende hekken kunt versieren. Waar moet je een lila planten? De beste voorwaarden voor lila zijn: vlakke plek; de grond is bevochtigd, met goede drainage en indicatoren van zuurgraad, dicht bij neutraal; de doorgang van grondwater op minstens anderhalve meter van het oppervlak; zonverlichting het grootste deel van de dag; beschutting tegen tocht.

Lees Verder

Begonia is een plant die behoort tot de Begoniyev-familie en siert pleinen, parken en appartementen. In de wereld zijn er ongeveer 900 volwaardige soorten van deze plant. Homeland Begonias - Zuidoost-Azië. De plantafmetingen kunnen 5 cm tot 3 m lang zijn. In dit artikel leer je enkele van de geheimen van het zorgen voor de prachtige bloeiende begonia thuis.

Lees Verder

Zamioculkas is een exotische bloem die in korte tijd erg populair is geworden. Het wordt, net als een vuile vrouw, een geldboom genoemd, maar om niet te worden verward met de laatste, worden zamiokulkas gewoonlijk een dollarboom genoemd. Blijkbaar decoreert hij daarom vaak kantoorruimte en banken. Optimale omstandigheden voor plantengroei In het wild ontwikkelt de plant zich goed op droge gronden en onder de hete zon.

Lees Verder

Ahimenez is een lid van de Gesneriev-familie. Er zijn ongeveer vijftig soorten van deze vaste planten in de wereld. Homeland Ahmenes - Zuid- en Midden-Amerika, het is bekend sinds de XVIII eeuw. Dit artikel zal u informeren over alle geheimen van het thuis kweken van een bloem. Weet je dat? Ahimenez - een verwant van viooltjes.

Lees Verder

Thunbergia wordt gewaardeerd om prachtige bloemen, die van verschillende tinten kunnen zijn, maar ook om zijn kronkelende karakter. Het kan worden overgelaten om te kruipen langs de grond, opgehangen in potten, zodat het sierlijke scheuten hangt, of laat krullen op een steun. Voor open grond is echter een jaarlijkse transplantatie vereist. Ideale omstandigheden voor het kweken van tunbergia in het huis Minst arbeidsintensieve teelt van tunbergia in huis.

Lees Verder

Magnolia is een van de mooiste bloemen, die iedereen altijd fascineert met zijn schoonheid, schakering en unieke aroma. Fans van een onnavolgbaar decoratief ontwerp streven er voortdurend naar om hun eigen gebieden met dergelijke sierheesters te decoreren, terwijl ze hun toevlucht nemen tot verschillende methoden.

Lees Verder

Iberis groenblijvend is een overblijvend kruid van de kruisbloemigenfamilie (kool), met maximaal 40 variëteiten. De tweede naam - Iberisch, peper, stennik, razlelepestnik. In de natuurlijke omgeving groeit het in de bergachtige regio's van Azië, de landen rond de Middellandse Zee, in de Kaukasus, op de Krim en de benedenloop van de Don. Weet je dat? Iberis dankt zijn naam aan het woord Iberia - de oude Griekse naam van het moderne Spanje, waar de hellingen van de Iberische bergen dicht bezaaid zijn.

Lees Verder

Clematis is een struik met hele mooie grote bloemen in verschillende kleuren. Bloei gaat door van de lente tot de late herfst. De plant is duur, dus informatie over het vermenigvuldigen van clematis zal nuttig zijn voor veel tuiniers. Weet je dat? Clematis is een overblijvende plant behorend tot de familie Buttercup en is een houtachtige plant.

Lees Verder

In de natuur zijn er ongeveer 500 soorten Potentilla, waaronder gras en struiken. Bij landschapsontwerp worden ze allebei gebruikt. Inderdaad, in aanvulling op zijn heilzame geneeskrachtige eigenschappen, zilverwier en sierplant. Potentilla-struik in de tuin planten, struik van zilverwit is niet grillig in de verzorging, planten en groeiende planten zullen ook niet gemakkelijk zijn.

Lees Verder

Floristiek en tuinmode ontwikkelen zich tegenwoordig net zo snel als elke andere industrie. Een nieuwe groep planten die de bloemenmarkt heeft veroverd en nu op het hoogtepunt van populariteit onder tuinders is, is chrysanthemum multiflora. Dankzij de uitstekende decoratieve eigenschappen heeft deze bloem niet alleen de harten van professionele bloemisten veroverd, maar ook liefhebbers die hun percelen willen decoreren.

Lees Verder

Veel bloemisten zijn geïnteresseerd in de vraag, wat zijn de manieren van reproductie van de kampsis. Men kent alleen generatieve reproductie, anderen kennen verschillende manieren om jonge planten uit scheuten of delen van het wortelsysteem te laten groeien. Om alle beschikbare methoden voor bloemweergave te kennen en te kunnen gebruiken, hebben we dit artikel gecompileerd.

Lees Verder