Fazant rassen

Vele jaren geleden begonnen de bewoners van de dorpen bij de Phasis-rivier in het oude Griekenland zeer mooie vogels te domesticeren, waarvan het vlees een geweldige smaak heeft. Er wordt aangenomen dat fazanten hun naam hebben gekregen van de naam van de rivier de Fasis, in de buurt waarvan ze voor het eerst thuis werden gefokt. Fazanten zijn de grootste vertegenwoordigers van het kippendetachement.

Lees Verder

Voor beginners lijkt het fokken van fazanten thuis erg arbeidsintensief en niet altijd een succesvol proces. Maar in feite is deze decoratieve vogel niet veel anders dan gewone kippen en het voelt geweldig het hele jaar door in een openluchtkooi. Hoe fazanten een veilige winter kunnen regelen onder zware klimatologische omstandigheden, wat te eten, hoe om sterfte te voorkomen en jonge nakomelingen op te voeden - we zullen dit later in het artikel vertellen.

Lees Verder

Voor echte kenners van exotische vogels kan een witte fazant een echte versiering van de tuin worden, omdat deze, naast zijn aantrekkelijke uiterlijk, zich onderscheidt door zijn gratie en vergelijkende eenvoud in zijn zorg. Hoe ziet een witte eared fazant er uit? Veel pluimveehouders geven de voorkeur aan dit ras vanwege de elegante kleur, en onder goede omstandigheden om het verenkleed te behouden, blijft het altijd helder wit.

Lees Verder

Eared fazanten worden beschouwd als de grootste vertegenwoordigers in hun soort, en onder andere opvallen voor hun heldere niet-standaard uiterlijk. Hun sierlijkheid is niet alleen in het kleurrijke gevederte, maar ook in de structuur van het lichaam. Wat zijn de kenmerken van deze vogel, wat hij vertegenwoordigt in de zorg en het onderhoud - lees verder uit het artikel.

Lees Verder

Fazanten zijn ongelooflijk mooie en sierlijke vogels, maar helaas is hun schoonheid voor hen destructief geworden. Jagen op fazanten staat al heel lang op de lijst van de meest populaire, omdat jagers niet alleen worden aangetrokken door een mooi verenkleed, maar ook door het vooruitzicht van het eten van heerlijk wild. Sommige soorten fazanten zijn er al heel weinig en mensen beginnen na te denken over hun fokkerij.

Lees Verder

Vandaag zullen we het hebben over de fazant - een vogel, een populair jachtobject, evenals een symbool van South Dakota in de Verenigde Staten. Deze grote mooie vogel is een verwant van een gewone kip en voelt zich ook goed op de boerderij van een boer. In ons gebied zien zowel wilde als gedomesticeerde fazanten er exotisch uit, maar het is mogelijk om ze hier te fokken.

Lees Verder