Perzik snoeien

De perzikboom is een van de oudste tuinculturen die de mens cultiveert. Aanvankelijk werd deze fruitplant alleen gekweekt in warme subtropische landen. Maar al jarenlang worden perziken bij ons verbouwd. Dit was mogelijk vanwege het feit dat de koudebestendige variëteiten van deze smakelijke vrucht werden gefokt.

Lees Verder

Wil je een mooie perzikboom in je tuin laten groeien en elk jaar lekker fruit verzamelen? Lees aandachtig en noteer wat we u zullen vertellen. Het belangrijkste doel van het snoeien van alle soorten perzik, evenals een andere fruitboom, is het zorgen voor de juiste groei van vruchtdragende takken, evenals de groei van groot en sappig fruit, gelijkmatig verdeeld over de kroonstructuur van de boom.

Lees Verder

Om teleurstelling en teleurstelling te voorkomen, moet de zorg voor zo'n grillige boom als een perzik voorbeeldig correct zijn, zonder de kleine dingen te verwaarlozen. Daarom beschouwen we in detail een zeer belangrijke operatie - perziken snoeien, uitgevoerd in het voorjaar. Lente perzik gesnoeid om een ​​natuurlijke kroon bij de boom te vormen, t.

Lees Verder

Tot voor kort werden perziken beschouwd als iets exotisch, maar weinigen konden het zich veroorloven zich te vergasten op deze vrucht. Dankzij het werk van fokkers was het mogelijk om dergelijke perziksoorten te maken die zelfs in de meest ongeschikte omstandigheden voor dit gewas vruchten kunnen afwerpen. Met de juiste groei van perziken, kun je niet alleen een hele mooie boom krijgen, maar ook een groot aantal vruchten van uitstekende kwaliteit.

Lees Verder

Een perzik is een tedere boom die bang is voor vorst, verschillende plagen en, natuurlijk, ziekte. Een van de meest typische en gevaarlijke is peach leaf curl. Wat is het en hoe ermee om te gaan, vertel het je dan. Weet je dat? Van waar de perzik zich over de hele wereld verspreidde, is niet betrouwbaar bekend. Onderzoekers hebben vastgesteld dat de wild uitziende perzik Prunus davidiana Franch, die te vinden is in de buurt van Beijing (China), het dichtst bij is.

Lees Verder