Peterselie

Laat de peterselie thuis groeien en niet een grote hoeveelheid geld besparen, maar het interieur en de gedekte tafel zal altijd met zijn zachte groente worden versierd en de bereide gerechten verrijken met een complex van vitamines en andere nuttige stoffen. Groeiende peterselie: hoe rassen te kiezen voor thuis planten De pracht van groen en de snelheid van rijping zijn de belangrijkste criteria voor het kiezen van variëteiten van zelfgemaakte peterselie, het zaaien en het daaropvolgende onderhoud ervan vereisen geen speciale zorg.

Lees Verder

Het is moeilijk iemand te vinden die niet van peterselie houdt. In de regel worden pittige groenten geassocieerd met dit woord in het bewustzijn, maar elke huisvrouw weet dat de wortel van deze plant niet minder geurig en waardevol is dan het bovengrondse deel, daarom wordt peterselie soms zelfs een plantaardige, meer precies, een wortelgewas genoemd. Wat is deze cultuur, wat zijn de kenmerken van de structuur ervan, hoe verschilt deze van andere soorten groen - dit alles en nog veel meer zullen in deze review worden besproken.

Lees Verder

Peterselie is een van de favoriete kruiden van bijna elke huisvrouw. Kruiden kan een perfecte aanvulling zijn op zowel vlees- als groentegerechten en vis. Maar weinig mensen kennen de gunstige eigenschappen van de wortel van het pittige gras, evenals de helende eigenschappen van verschillende middelen die erop zijn gebaseerd. In dit artikel wordt uitgebreid beschreven hoe de wortel van peterselie eruitziet, hoe deze goed is voor de gezondheid en hoe u hem goed kookt.

Lees Verder

De voordelen en genezende eigenschappen van peterselie zijn te danken aan een breed scala van biologisch actieve stoffen die alle delen van de plant vormen. Dit artikel is gewijd aan het diuretisch effect, dat een pittige plant heeft. Of peterselie een diuretische peterselie is, een van de meest beroemde en populaire kruidige oliezaadgewassen die wordt gebruikt door koks over de hele wereld om voedsel te verrijken met pittige aroma's en hartige smaak, is ook een medicinale grondstof.

Lees Verder

Peterselie wordt veel gebruikt als smaakmaker voor verschillende gerechten. Infusies en theeën daaruit kunnen grote voordelen voor het lichaam met zich meebrengen. Als je thuis leert hoe je het moet zetten, kun je genieten van een heerlijk drankje en een helende werking krijgen. Lees meer over peterselie-infusie en de toepassing ervan zal in het artikel worden besproken.

Lees Verder

Stel je voor dat een tuin zonder peterselie bijna onmogelijk is, het is geteeld voor zowel de productie van wortelgroenten en geurige kruiden, die wordt gebruikt om de smaak van verschillende gerechten te verbeteren. Hoe je peterselie met succes op je vensterbank of in de tuin kunt laten groeien, hoe je een goede en snelle ontkieming van zaden kunt garanderen, kun je meer in meer detail lezen.

Lees Verder

Elke vrouw droomt van een zacht en strak gezicht. Ze wil echter wel een minimum aan tijd besteden aan het zorgen voor haar, maar om het maximale resultaat te behalen. In dit geval, heel goed helpen zelfgemaakte cosmetica voor het gezicht. Vooral populair zijn ijsblokjes gemaakt van zuiver water met de toevoeging van enkele kruiden.

Lees Verder

Elke tuinman wil een overvloedige en hoogwaardige oogst krijgen, maar niet altijd blijkt dat. Vaak worden groenten door plagen aangevallen of door ziekte aangetast. Het gewas lijdt aan deze tegenslagen, dus je moet worden begeleid bij de oorzaken van tuinproblemen en maatregelen kunnen nemen om ze op te lossen.

Lees Verder

Gewone tuinpeterselie is niet alleen een specerij of een leverancier van vitaminen en micro-elementen. Het kan helpen met een dergelijk onaangenaam fenomeen als oedeem. Deze accommodatie wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde. We leren welke peterselie nuttig is bij het zwellen, wat zijn de contra-indicaties voor het gebruik ervan, hoe de zwelling in de benen te behandelen, gebruik.

Lees Verder

Het lichaam van elke vrouw is individueel, dus de maandelijkse cyclus voor sommigen is niet erg stabiel. In één maand kan de menstruatie na 24 dagen beginnen, en in een andere, na 30 dagen. Het verschil in de cyclus en dienovereenkomstig de vertraging van menstruatieperiodes van 2-6 dagen wordt als absoluut normaal beschouwd. Maar er zijn situaties waarin vrouwen maandelijks proberen te bellen en hun komst zelfs versnellen.

Lees Verder

Zelfs de oude Grieken waren op de hoogte van de genezende eigenschappen van peterselie en tegenwoordig is deze groene populair in verschillende gebieden van de traditionele geneeskunde. Maar zo'n bekendheid kreeg niet de zaden van deze plant, die meestal worden weggegooid of gaan om het vee te voeren. En tevergeefs, omdat ze qua samenstelling bijna hetzelfde zijn als rijpe bladeren.

Lees Verder

Sommige kruiden kunnen in de vroege stadia van de zwangerschap baarmoedercontractie en foetale afstoting provoceren. Peterselie wordt als een van deze planten beschouwd. De vraag of dit waar is en of het mogelijk is om met haar hulp een abortus te veroorzaken, wordt in dit artikel beantwoord. Hoe peterselie het lichaam van een vrouw tijdens de zwangerschap beïnvloedt Vrouwen, vooral jongeren, geven de voorkeur aan natuurlijke manieren van abortus.

Lees Verder

In elke tuin en huisje toegewezen een perceel voor groen, waaronder peterselie. Het is een essentieel ingrediënt van verse salades, geconserveerd, eerste en tweede gangen. Om weelderige groene struiken in de tuin te laten groeien, moet je goed voor ze zorgen. Hoe dit te doen, wordt beschreven in dit artikel.

Lees Verder