Lunar kalender

Tegenwoordig zijn telers bereid om zich meer en meer tot de maankalender te wenden, omdat het concept van biodynamische landbouw erg populair is geworden. Biodynamische landbouw is gebaseerd op de teelt van planten, waarbij de boer vertrouwt op de fasen van de maan. De invloed van de aardesatelliet op vegetatie is sinds mensenheugenis waargenomen door mensen, maar op dit moment is dit effect al wetenschappelijk bewezen.

Lees Verder

Zuurkool of zuurkool is een frequente gast op de tafels tijdens het koude seizoen, want naast de pittige en pittige smaak heeft het helende eigenschappen en is het ook de bron van veel nuttige stoffen en vitamines. Onder degenen die zich vaak bezighouden met zouten van kool, zijn velen verzoend met de maankalender, want zelfs als je dezelfde technologie en hetzelfde recept volgt, kun je een heel ander resultaat krijgen.

Lees Verder

Elke maand van het jaar heeft zijn dagen gunstig voor agrarische aangelegenheden en niet aanbevolen voor het werken op aarde. Op het schema van werken van de tuinman-tuinman voor mei 2019, met tips van de maankalender en de nuances van het gebruik ervan, in detail - in het artikel. Invloed van de maanfase op plantplanten Terwijl de maan de aarde nadert of verlaat, beïnvloedt zijn zwaartekrachtveld de biosfeer van onze planeet.

Lees Verder

Zuurkool is een van de meest geliefde delicatessen in de winter. Naast het feit dat het een uitstekende smaak heeft, wordt het beschouwd als een unieke leverancier van ascorbinezuur, vezels en enzymen. Om de kool knapperig en sappig te maken, fermenteren veel huisvrouwen het product op bepaalde dagen van de maankalender.

Lees Verder

Plan je werk met bloemen in januari met behulp van de maankalender. Het zal helpen bij het bepalen van de tijd voor het zaaien of verplanten van kamergewassen. Meer hierover - verderop in het artikel. Hoe de fasen van de maan de planten beïnvloeden De maankalender is een eenvoudige verklaring van de fasen van de maan gedurende de maand. Er zijn in totaal 4 fasen: de opkomende maan, de volle maan, de afnemende maan en de nieuwe maan.

Lees Verder

De maanzaaidagenda voor de boer en bloemist van Wit-Rusland voor 2019 zal helpen om de positieve en negatieve dagen voor het zaaien van planten gemakkelijk te bepalen. Wat zijn de maanritmes, evenals de impact van de satelliet op de aarde op de cultuur - lees hieronder. Welke invloed de fasen van de maan hebben op plantengroei Men gelooft dat de maancycli de groei en ontwikkeling van plantenorganismen beïnvloeden.

Lees Verder

De maan heeft ongetwijfeld invloed op de aarde. De maanattractie, die in staat is om miljoenen tonnen oceaanwater te verhogen en te verlagen, eb en vloed te vormen, is net zo sterk van invloed op al het leven op onze planeet, inclusief de vegetatie. De maanzaaidagenda is gebaseerd op dit fenomeen, dat in het artikel zal worden besproken.

Lees Verder

Het krijgen van een kwaliteitsgewas kan niet altijd worden gegarandeerd door de vaardigheden en kennis van de zomerbewoner. Daarom houden ervaren tuiniers ook rekening met de maankalender, die gebaseerd is op de natuurwetten en in staat is de gunstigste dagen aan te geven, niet alleen voor het planten en planten van verschillende planten, maar ook voor verplanten en zelfs verschillende soorten werk op de percelen, wat altijd een positieve invloed heeft op het eindresultaat. .

Lees Verder

Voor een succesvolle teelt van tuin- en tuinbouwgewassen nemen boeren allerlei middelen in, en een daarvan is de maankalender. Siberië verschilt van de middelste band, niet alleen in het klimaat, maar ook in enigszins verschillende maanfasen, daarom stellen astrologen afzonderlijke kalenders samen voor Siberische hoveniers, tuinders en tuiniers.

Lees Verder

Zuurkool is rijk aan vitamines, wat een positief effect heeft op het menselijke maagdarmkanaal. Het gerecht is eenvoudig te bereiden, maar ervaren huisvrouwen weten dat er volgens de maankalender gunstige dagen zijn voor dit proces. Pickles, geoogst op de juiste dag, lekker en lang bewaard.

Lees Verder

Zuurkool is een gezonde en smakelijke snack. Het beste resultaat wordt verkregen als u de maankalender volgt. Welke dagen in november zijn het meest gunstig voor het beitsen van groenten, lees hieronder. Hoe goed om kooloogst op de maankalender te maken? Onze voorouders begonnen te werken aan het oogsten van zuurkool na 14 oktober (het feest van de voorbede) in overeenstemming met de maanfasen.

Lees Verder

In de maankalender worden de fasen van de fasen van de maan weergegeven, dat wil zeggen veranderingen in de externe configuratie, afhankelijk van hoe de zon delen van de satelliet van de aarde verlicht. De maanmaand duurt 29-30 dagen en bestaat uit 4 maanfasen die van invloed zijn op de mens en de loop van vele processen op onze planeet. Er wordt aangenomen dat ze onder andere de smaak en kwaliteit van winterbereidingen beïnvloeden, met name - zuurkool.

Lees Verder

Veel tuinders bezig met de teelt van groenten en fruit, het uitvoeren van planten, gericht op de gunstige data van de maankalender. En dit is niet verrassend, omdat de invloed van de satelliet op alle levende organismen en processen die op de planeet plaatsvinden al lang bekend is. Hoe de fasen van de maan de vegetatie beïnvloeden en wanneer het beter is om landbouwactiviteiten uit te voeren - verderop in het artikel.

Lees Verder

In de hoofden van de overweldigende meerderheid van mensen, zelfs degenen die iets met landbouw te maken hebben, is de maanzaaidagkalender in de eerste plaats geassocieerd met de lente en de zomermaanden, omdat het in deze tijd was dat het planten van planten (in ieder geval voor inwoners van het noordelijk halfrond) lijkt relevant.

Lees Verder

Mensen wisten lange tijd over de invloed van de maan op al het leven dat onze planeet bewoont, en bij het plannen van hun veldwerk was het helemaal niet verrassend dat onze voorouders die betrokken waren bij de teelt van landbouwgewassen niet alleen probeerden zich te concentreren op weersomstandigheden, maar ook op de fasen van de "kleine ster". Vreemd genoeg heeft de maankalender voor zaaien niet zijn relevantie verloren in de moderne periode van intensieve ontwikkeling van nieuwe technologieën en wetenschappelijke ontdekkingen.

Lees Verder