Meelachtige dauw

Heel vaak, het planten van sierplanten, je hoopt dat ze zullen bloeien en alsjeblieft in het oog. Maar soms gebeurt het dat de plant pijn gaat doen. In dit geval ziet u geen weelderige bloemen of gezonde heldere bladeren. Dit onderwerp is bedoeld om uw clematis te helpen, die de "ziekte" trof. We zullen onderzoeken waarom clematissen slecht groeien, wat te doen als de boom is geïnfecteerd met parasieten, hoe de struik tegen vorst kan worden beschermd en nog veel meer.

Lees Verder

Wanneer ten minste één viooltje in je huis verschijnt, wees dan voorbereid op het feit dat het zal worden aangevallen door ziekten en verschillende soorten ongedierte. Maar een beetje vooruitlopend, willen we zeggen dat de belangrijkste manier om dit te voorkomen reguliere preventieve maatregelen zijn. Daarom moet het een nieuwe plant aanschaffen, apart van andere planten en zorgen voor een gezonde toestand.

Lees Verder

Madeliefjes zijn delicate bloemen, planten en verdere zorg en reproductie kost niet veel moeite. Om ze op open land te laten groeien, hebt u geen speciale kennis en vaardigheden nodig, en de verscheidenheid aan variëteiten zal zelfs de meest kieskeurige bloemist tevreden stellen. Wat madeliefjes liefhebben, optimale omstandigheden voor het kweken van bloemen Als je niet een bent van degenen die niet alleen margrieten op foto's willen overdenken, maar ze in je tuin willen planten, kies dan eerst een plaats.

Lees Verder

Er zijn veel ziekten in tomaten. Kennis van hen zal nuttig zijn voor iedereen die tomaten laat groeien om een ​​smakelijke, gezonde en genereuze oogst te krijgen. Vandaag bekijken we de meest voorkomende ziektes van tomaten die u kunt tegenkomen. Bacteriële ziekten van tomaten: symptomen, controlemethoden De oorzaken van bacteriële ziekten bij tomaten zijn verschillende bacterioses, die leiden tot de dood van planten, tot een vermindering van hun vruchtbaarheid en de kwaliteit van tomatenfruit.

Lees Verder

Alle tuingewassen, inclusief kool, zijn vatbaar voor ziekten. Het is veel gemakkelijker om preventieve maatregelen te nemen tegen infecties dan om verworven medicijnen te genezen. Bovendien kunnen sommige van hen niet worden behandeld. Bacteriële en virale ziekten van kool: symptomen en controlemethoden Het hele eetbare deel van de kool ligt boven de grond en daarom is het schadelijk om de gezondheid van de kool te vernietigen door giftige chemicaliën te gebruiken om de koolziekte te doden.

Lees Verder

Veel tuinders planten in hun percelen prachtige eenjarige of meerjarige kruidachtige planten - asters. Ze tellen meer dan 500 soorten. Asters worden geplant in bloembedden, gebruikt voor borders, rabatok, om balkons of terrassen te versieren, om prachtige boeketten en bloemstukken samen te stellen. Maar helaas kan al deze schoonheid worden bedorven door de ziekten van asters, waarmee meer dan één tuinman is geconfronteerd.

Lees Verder

Phlox - een echte versiering van elke tuin. Licht aroma, heldere bloeiwijzen van verschillende tinten zullen hun eigenaars verrukken tijdens de zomer. Deze bloemen vereisen geen speciale zorg totdat ze ziek worden. Helaas zijn phloxes ziek, zoals mensen. En ze zijn niet altijd behandelbaar (vooral als de eerste symptomen van de ziekte niet op tijd worden opgemerkt).

Lees Verder

Kalina Buldenezh (met de Fransen. "Boulede Neige" - sneeuwbol) - sierheesters, variëteiten van viburnum met grote, sneeuwbalachtige bloeiwijzen. De plant is erg populair bij tuinders, ondanks het feit dat het geen vruchten afwerpt. Kenmerken en kenmerken van viburnum Buldenezh Deze variëteit wordt steriele viburnum genoemd, omdat de bloemen ervan onvruchtbaar zijn.

Lees Verder

Het doel van alle tuiniers is een rijke oogst aan fruit. Om het te laten groeien, moet je echter constant zorgen voor fruitbomen, om ziekten te voorkomen en te behandelen. En de gevaren die bomen te wachten staan, zijn talrijk. Een peer kan meerdere kwalen treffen. Na het lezen van dit artikel, zult u leren over de meest voorkomende ziekten van de peer, over de methoden voor hun preventie en behandeling.

Lees Verder

Viola (viooltjes) - een van de meest voorkomende planten in bloembedden en rabatkah, geliefd bij veel tuinders. Het behoort tot de violette familie. Ook gebruikt voor decorloggia's, balkons, priëlen. Weet je dat? De oude Grieken en Romeinen versierden de kamer met altviool tijdens vakanties en tijdens diners.

Lees Verder

Het kweken van appelbomen in het land is veel moeilijker dan het op het eerste gezicht lijkt. Om regelmatig een goede oogst te kunnen maken, is het nodig om te zorgen voor fruitbomen, om de belangrijkste ziektes van appelbomen en hun behandeling te kennen. Het gaat over de ziekten van appelbomen, hun bladeren en behandelingsmethoden zullen in dit materiaal worden besproken. Weet je dat?

Lees Verder

Als je perzikboomgaard verschillende kwalen verslaat, wanhoop dan niet en maak een einde aan de oogst. De meeste ziekten zijn niet zo moeilijk te overwinnen. Je moet jezelf bewapenen met geduld, aanbevelingen van ervaren tuinders en ziektebestrijdingsproducten die je gemakkelijk kunt kopen bij de dichtstbijzijnde speciaalzaak.

Lees Verder

Pompoen noemen we een groente met een feloranje kleur. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, hoewel in ons land, afhankelijk van de teeltomstandigheden en variëteit, pompoenfruit 1 m in diameter kan bereiken, met een massa van meer dan 200 kilogram. De pulp en zelfs pompoenpitten worden geconsumeerd als voedsel, maar de huid van een groente wordt meedogenloos weggegooid, omdat deze zeer compact, ruw en smaakloos is.

Lees Verder

Misschien zal er geen groente meer zijn waarmee in de Russische taal zoveel gezegden, stabiele uitdrukkingen en scheldwoorden zouden zijn, zoals mierikswortel. Allereerst benadrukken ze de scherpe en bittere smaak van deze plant. Ondertussen is mierikswortel (Lat Armorácia) een pittige smaakmaker die erg nuttig is voor een persoon en veel helende eigenschappen heeft.

Lees Verder

Dille is een eenjarige plant tot 125 cm hoog, de stengel is hol, dunne bladeren zijn meerbladig, bloemen van geel vormen een complexe paraplu, bloeien, vormen ovaal bruin fruit - zaden. Dille is een tamelijk ongedwongen plant, maar wordt vaak aangetast door verschillende ziektes die voorkomen dat de tuinman een goede oogst van geurende groenten krijgt.

Lees Verder

Radijs verwijst naar vroegrijpe gewassen die zelden door ziekte worden aangetast. Het gebeurt echter nog steeds. Een goede landbouw en tuinieren zal de meeste van hen vermijden. In dit artikel zullen we het hebben over de tekenen en methoden om radijsziektes te bestrijden. Deze groente kan zowel virussen als pathogene schimmels overwinnen.

Lees Verder

In het wild zijn er ongeveer 600 soorten wilgen. Ze komen in de vorm van struiken en bomen, lang en hoog, met een verscheidenheid aan bladvormen en schorskleur. In de cultuur zijn er ook veel variëteiten en variëteiten. En ze kunnen allemaal worden bedreigd door een groot aantal ziekten en plagen. Over de gevaarlijkste daarvan zul je uit dit artikel leren.

Lees Verder

Voor elke tuinman is het veranderen van het uiterlijk van volwassen bloemen een serieuze reden om na te denken over hun gezondheid. Op dezelfde manier met orchidee verschenen er kleverige druppels op de bladeren - we zoeken onmiddellijk naar de oorzaak. Opgemerkt moet worden dat dit fenomeen niet noodzakelijkerwijs aangeeft dat de plant moet worden behandeld, maar deze mogelijkheid kan niet worden uitgesloten.

Lees Verder