Hyacint

Hyacint kan zowel een kamerplant als een tuin zijn. Hyacinten beginnen in het vroege voorjaar te bloeien. De bloemen zijn zeer helder en geurig. Als we het hebben over moderne hyacinten, kunnen ze tot de verbeelding spreken met zijn kleurvariëteit - van wit tot kastanjebruin-zwart, roze en paars. Hyacinth is een veelzijdige bloem die geschikt kan zijn voor het tijdig forceren en voor het snoeien.

Lees Verder

Muscari (Eubotrys, Botryanthus) is een bolvormige vaste plant, ook algemeen bekend als "adderui" en "muizenhyacint". Onder natuurlijke omstandigheden groeit het in de bergen en bosranden van de Krim en de Kaukasus, het Middellandse Zeegebied, in Zuid- en Midden-Europa en Klein-Azië. De plant is vooral populair geworden door de vroege bloeiperioden van muscari, in vergelijking met andere lentebloemen.

Lees Verder

Na vorst en koude winters zal niets je opbeuren als de eerste sleutelbloemen uit de lente die hun weg banen door de sneeuw en voorafgaan aan de nadering van de lente. Vroege bloemen zijn bestand tegen kou, pretentieloos en vermenigvuldigen zich erg snel. Dankzij al deze eigenschappen zijn ze uitstekend geschikt voor het versieren van zomerhuisjes, parken, pleinen, enz.

Lees Verder