Bes

Wat is het nut van zwarte bessen? Zwarte bes wordt beschouwd als een van de meest nuttige en smakelijke bessen. Zwarte bes wordt gebruikt in de geneeskunde, koken. Het wordt gebruikt voor de preventie van bepaalde ziekten. Zwarte bes voorziet het menselijk lichaam van verschillende soorten vitaminen (A, vitamines van de E, B, C, H-groep), micro-elementen (fluor, ijzer, jodium, koper, kobalt, zink, mangaan), macrocellen (calcium, kalium, fosfor, calcium).

Lees Verder

In de zomer is het gebruikelijk geworden om zwarte besbessen en rode bessen te verzamelen. Het zijn deze twee variëteiten van aalbessen die lang wortel hebben geschoten in onze gebieden. Maar weinig mensen weten over een andere variëteit van deze bes - gouden bes, de tweede naam is "krandal". Noord-Amerika wordt beschouwd als de geboorteplaats van dit soort bessen, waar deze struiken in het gebied tussen het noordwesten en Mexico onafhankelijk groeien, zonder menselijke hulp.

Lees Verder

Bessen is een struik die 2,5 m hoog kan worden. Aalbessenbladeren hebben grote tanden langs de rand, de bessen bereiken een diameter van maximaal 1 cm en hebben een sterke karakteristieke geur. Krenten kunnen in de schaduw groeien, maar een gunstiger gebied is de grond in een zonnig, goed verlicht gebied. Besbessen bevatten veel vitamines, organische zuren, micro- en macronutriënten.

Lees Verder

We verwelkomen liefhebbers van de tuin! Dit artikel zal zich richten op aalbes. We zullen je vertellen wat elke plaag is, hoeveel schade het kan aanrichten aan je krentenheester en hoe je het kunt bestrijden. Weet je dat? Zwartbessensap wordt gebruikt om voedselkleurstoffen te bereiden.

Lees Verder

Aalbessen kunnen in bijna elke tuin worden gevonden, omdat het een zeer populaire bes is. Die zwarte bes is het populairst onder alle anderen (rood en goud). Zwarte bessen zijn rijk aan vitamines en overschrijden aardbeien met 5 keer in hun concentratie, citrusvruchten met 8 keer, appels en peren met 10 keer, en druiven met bijna 100 keer.

Lees Verder

Vandaag zullen we het hebben over witte aalbessen. We zullen u vertellen hoe u in het voorjaar witte aalbes plant, een plek kiest voor aanplant en geschikte grond. Na het lezen van dit artikel, zult u genoeg kennis hebben om gezonde en vruchtdragende krenten te laten groeien. Weet je dat? Bessen verwijst naar de volgorde gecamoufleerd.

Lees Verder

Bijna alle tuinders en landeigenaren geven de voorkeur aan het telen van bessen. In de meest voorkomende gebieden ontmoeten we zwarte bessen (Ribes nigrum), rood (Ribes rubrum) en witte aalbes (Ribes niveum), en gele bes is recent populair geworden. Besziekten en hun behandeling Als u wilt dat uw struik u van jaar tot jaar verleidt met bessen, moet u niet alleen weten wat de belangrijkste kneepjes van de zorg zijn, maar ook krenten en ongedierte van krenten.

Lees Verder

Aalbes is een van de meest voorkomende bessen op onze breedtegraden. Gewaardeerde tuiniers voor bescheidenheid in de verzorging, weelderige, geurige groenten en heerlijke bessen, rijk aan vitaminen en micro-elementen. Voor een succesvolle teelt van gewassen moet duidelijk worden hoe om te gaan met bladluizen op krenten - een vrij veel voorkomende plaag.

Lees Verder

Aalbes is een van de lekkerste en gezondste bessen, zorgt voor struiken die elke tuinman kan doen en is vooral in de herfst nodig. De toepassing ervan kan zowel in de keuken als in de geneeskunde worden gevonden. In het eerste geval worden compote en jam gekookt van bessen bessen, vers verbruikt, zelfs bessen bladeren worden gebruikt voor conservering, en geurende theeën worden van hen gebrouwen.

Lees Verder

Zwarte, rode en zelfs witte aalbessen zijn vrij populaire gewassen op onze breedtegraden, daarom zijn veel inwoners van de zomer geïnteresseerd in bessenverzorging na de winter. In dit artikel zullen we het hebben over de nuances van snoeien, voederen, drenken en verwerken van het ongedierte van deze planten, en ook stilstaan ​​bij de kwestie van het beschermen van de struiken tegen mogelijke voorjaarsvorst.

Lees Verder

Bessen is een ideale, pretentieloze plant, die overvloedig nuttige vruchten voortbrengt die andere bessen overhoop gooiden naar smaak en hoeveelheid nuttige stoffen. De speciale waarde is in pretentieloosheid. Maar nog steeds voor groot en groot fruit, is het noodzakelijk om de plant elk jaar extra activatoren voor groei te geven. Daarom geven zorgzame tuiniers krenten in het voorjaar en het hele seizoen.

Lees Verder

De geur van een besstruik kan niet met iets anders worden verward. Als je het eenmaal in je leven voelt, zul je het voor altijd herinneren. Bessen, bladeren, twijgen - alles is doordrenkt van deze geur. Daarom heeft deze bes in Rusland al lang de bijnaam 'bes' gekregen (in Old Church Slavonic, 'strong smell'). Naast de geur staat het bekend om zijn speciale unieke eigenschappen.

Lees Verder

De beste wijn - gekookt met zijn eigen handen. Een van de populairste bessen voor het maken van een drankje is zwarte bes. Na het lezen van het artikel, leert u hoe u zelfgemaakte zwarte bessenwijn kunt maken. Black Currant Wine: Ingredients List Het maken van een zelfgemaakte wijndrank is een complex en veeleisend proces.

Lees Verder

Roest is een van de meest voorkomende en gevaarlijke ziekten voor aalbessen en kruisbessen. Beschrijving, diagnose, behandeling - we zullen het hieronder vertellen. Het risico op roest De zieke plant begint bladeren te verliezen, de kwaliteit van bessen verslechtert en de vorstbestendigheid daalt. In de struik worden de metabole processen verstoord, fotosynthese, het verlies verdwijnt, de verdamping van water neemt toe.

Lees Verder

Zonder jaarlijkse verjonging zullen bessenstruiken niet hun volledige potentieel kunnen benutten voor overvloedige vruchtvorming. En dat allemaal omdat de bessen gebonden zijn aan de groeistakken van vorig jaar, die niet meer dan 5 jaar zijn. Daarom is het zo belangrijk om alle oude, droge, beschadigde, concurrerende met elkaar te verwijderen en de groei van nieuwe scheutenelementen te belemmeren.

Lees Verder

Aalbes is een vertakte heester van de kruisbessenfamilie. Het proces van het planten en verzorgen van bessen vereist bepaalde kennis en vaardigheden. In dit artikel zullen we kijken naar hoe we aalbessen in de lente planten, en een stap-voor-stap handleiding bieden voor actie. Wanneer planten Vroeg in de herfst is de optimale tijd voor het planten van krenten, omdat in de winter de grond rond de struik zinkt en dikker wordt, wat bijdraagt ​​aan een betere ontwikkeling van de bes.

Lees Verder

Zwarte bessen is een echte vitaminebom onder de bessen. Het voorziet het menselijk lichaam van vitamine C, B, PP, K, E, H, A en de samenstelling is rijk aan voedingsstoffen zoals ijzer, organische, fosfor- en ascorbinezuren, pectines, kalium, calcium. Het is interessant dat niet alleen bessen, maar ook bessenbladeren een genezend effect hebben.

Lees Verder