Kippenei incubatie

Talloze kippenrassen, die al heel lang zorgvuldig werden geselecteerd, verloren helaas bijna alle manifestaties van het moederinstinct. Maar desondanks worden jonge kippen gefokt in pluimveebedrijven en huishoudens. Dit is te doen door het kweken van vogels in de incubatie, wat bestaat in het fokken van kippen zonder kippen.

Lees Verder

Met een home incubator kun je een groot aantal gezonde pluimvee krijgen. Maar een belangrijke factor die van invloed is op het aantal broedsels en het overleven ervan, is het correct leggen van eieren in de "kunstkip". Het is even belangrijk om een ​​goed incubatiemateriaal te selecteren, als ook om de individuele nuances van de incubatie van een bepaalde soort te bestuderen.

Lees Verder

Als je besluit om te groeien en kippen te fokken, zul je vroeger of later het moment moeten doormaken dat de kuikens uitkomen. Tegenwoordig worden zelfs in kleine boerderijen voor incubatie van vogels incubators gebruikt, omdat de uitkomst van de nakomelingen erin hoger is en de middelen voor de teelt een beetje oplopen. In dit stadium kan een onervaren pluimveehouder veel vragen hebben over het moment van uitkomen en het proces zelf, de noodzaak om de kuikens te helpen uitkomen en andere belangrijke punten.

Lees Verder

Broedeieren worden niet altijd door de kip gedaan. Incubators, die op moderne apparatuur worden geproduceerd, zijn ontworpen om het incubatieproces te vereenvoudigen en te versnellen, en de ruime keuze en kwaliteit van modellen kan voor succes bij dit streven zorgen. Maar helaas is het broedproces vaak vertraagd en gecompliceerd of komt het helemaal niet voor, en daar zijn veel redenen voor.

Lees Verder