Kippenziekte

In onze wereld is de vee- of pluimveehouderij een van de meest winstgevende takken van de landbouw. Maar om een ​​gezonde vogel te laten groeien, moet je hun detentievoorwaarden controleren. Uw winst is er direct van afhankelijk. Het is belangrijk op te merken dat veel ziekten afhangen van de juiste voeding en het microklimaat.

Lees Verder

Vleeskuikens zijn populair bij zowel boeren als eigenaren van kleine boerderijen. De snelle groei en eenvoud in inhoud trekken veel mensen aan. Het is handig voor toekomstige eigenaren om erachter te komen welke ziekten bij kippen kunnen voorkomen, wat hun symptomen en behandeling zijn. Устойчивость бройлеров к болезням Бройлеры суточного возраста очень уязвимы, поэтому требуют особого внимания.

Lees Verder

Een aanzienlijk aantal eigenaren van boerderijen en dochterbedrijven, die vleeskuikens kopen, denken dat het goedkoper en betrouwbaarder zal zijn om dergelijke kippen te laten groeien in termen van het gebruik van veilige groeistimulanten. En velen zijn al zo gegaan. Het bleek echter dat aan deze voordelen een zeker deel van de onoverkomelijke nadelen is toegevoegd, een van de belangrijke factoren is dat bezet door ziekten van vleeskuikens, waarvan de symptomen gemakkelijk herkenbaar zijn en de behandelingsmethoden worden getest met vele jaren ervaring.

Lees Verder

Vandaag zullen we het hebben over zo'n medicijn als "Baytril", dat veel wordt gebruikt in de diergeneeskunde. Het wordt gebruikt voor de behandeling van mycoplasmose en bacteriële infecties van gedomesticeerde vogels. In dit artikel leert u over de belangrijkste kenmerken van deze tool. Beschrijving, samenstelling en afgiftevorm van het geneesmiddel Het geneesmiddel bevat 25 g enrofloxacine.

Lees Verder

Vleeskuikens zijn al lang opgekweekt in pluimveebedrijven en huishoudens. Daar zijn redenen voor - zulke kippen zijn relatief ongecompliceerd in de zorg en groeien snel. Maar ze leveren ook periodiek problemen aan hun meesters. Een van de meest voorkomende problemen is diarree bij vogels, dus dit probleem moet apart worden overwogen.

Lees Verder

Beginnende pluimveehouders die zich bezighouden met het kweken van slachtkuikens, kunnen last krijgen van gevederde diarree. Wat is de oorzaak van de ziekte en hoe daarmee om te gaan, beschouwen we in dit artikel. Oorzaken van diarree Oorzaken van pluimveeziekte kunnen zijn: infecties veroorzaakt door slechte omstandigheden; feed van lage kwaliteit; ziek geworden individuen.

Lees Verder

Kippen, zoals volwassen kippen of andere soorten pluimvee, kunnen besmet raken met verschillende ziekten. Een van de meest levensbedreigende kuikens van kwalen is coccidiose. Laten we eens nader bekijken wat coccidiose is, waarom het voorkomt en hoe we de vogel kunnen helpen om van deze ziekte af te komen. Wat is coccidiose? Coccidiose is een parasitaire ziekte die wordt veroorzaakt door eencellige ongedierte van coccidia.

Lees Verder

Kweekkousen kunnen de pluimveehouders veel problemen bezorgen: in de beginfase van hun leven zijn kippen erg gevoelig voor externe omstandigheden - elke verandering kan hun ontwikkeling negatief beïnvloeden. Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk om de klimatologische omstandigheden van de kuikens zorgvuldig te controleren, hun dieet te volgen, preventieve maatregelen te nemen om ziekten te bestrijden en de belangrijkste redenen voor de groei van de jongen te kennen.

Lees Verder

Bij het grootbrengen van vogels kan men soms dergelijke storende symptomen tegenkomen, zoals hoesten en niezen. Andere ademhalingsstoornissen kunnen ook optreden, zoals zware ademhaling, verschillende piepende ademhaling. Het negeren van deze symptomen kan resulteren in de dood van een vogel en het verlies van een aanzienlijk deel van de bevolking.

Lees Verder

Kippen behoren over het algemeen niet tot vogels, waarvan de inhoud met bijzondere moeilijkheden te maken heeft. Maar alleen volwassenen zijn winterhard en pretentieloos. Kippen daarentegen zijn zachte en kwetsbare wezens, ze kunnen zelfs worden vernietigd door een lichte trek of een onbeduidende temperatuurdaling. Maar soms is er bij een gezond uitziend kuiken zo'n vreemde storing, zoals het spreiden van poten: de vogel kan niet echt opstaan ​​en als aan een touw zitten.

Lees Verder

Kippen hebben altijd meer aandacht van fokkers nodig, omdat de immuniteit van baby's nog niet in staat is om de schadelijke effecten van de omgeving te weerstaan, zodat de kuikens gemakkelijk verschillende ziekten oppikken. Als u niet snel reageert op de ondervonden problemen, bestaat het risico dat u alle dieren verliest.

Lees Verder

Bij het fokken van zeer productieve rassen van pluimvee worden veel boeren geconfronteerd met tamelijk ernstige problemen, waaronder allerlei pathologieën en verstoringen in de werking van het vogelorganisme. Een van de meest voorkomende onder hen is de val op de poten van jonge kippen. Het fenomeen heeft ernstige gevolgen voor de jeugd, omdat de snelle verzwakking van het lichaam de dood van het gehele broed kan veroorzaken.

Lees Verder

Kleine kippen zijn gevoelig voor vele ziekten die vaak de dood veroorzaken in de eerste week van hun leven. Natuurlijk is het voor een beginnende pluimveehouder moeilijk om alle mogelijke kwalen te onthouden, maar u moet zich wel bewust zijn van de meest voorkomende kwalen. In dit artikel zullen we aandacht besteden aan een bekend probleem als pullorose en u vertellen over de symptomen, diagnose en behandeling.

Lees Verder