Selderij

Tegenwoordig is geen dieet, met zeldzame uitzonderingen, compleet zonder selderij. Deze groene groente heeft een enorme hoeveelheid voedingsstoffen die het lichaam normaliseren en helpen bij de behandeling van een aantal ziekten. Laten we eens kijken waar bleekselderij goed voor is en hoe deze het beste in uw dieet kan worden gebruikt. De chemische samenstelling van selderij De samenstelling van de groente naast eiwitten, vetten en koolhydraten omvat een enorme hoeveelheid vitamines, mineralen en vezels.

Lees Verder

Selderij is een tweejaarlijkse plant uit de overkoepelende klasse. Het wordt vaak gebruikt bij de bereiding van een verscheidenheid aan gerechten: eerste, tweede, desserts. Selderij kan worden geteeld op uw land, omdat de plant is gewend aan elk klimaat, vorst. Bij het oogsten voor opslag wordt selderij in het late najaar geoogst, het verdraagt ​​gemakkelijk vorst, zodat u de tijd kunt nemen om te oogsten.

Lees Verder

Het kweken van wortel selderij is geen moeilijke taak, maar het vereist aandacht en aanpak. Het is immers heel goed om in de winter te genieten van voedzame salades met wortelgroenten die in hun tuin worden gekweekt. Iemand schrikt al zo lang van het rijpen van selderij af, iemand wil hem geen tijd gunnen.

Lees Verder

Selderij staat op de eerste plaats bij de meest gezonde groenten. Zelfs in de oudheid werd het gebruikt als een ingrediënt voor drugs. In onze tijd is de knolgewas niet alleen bekend als een middel voor traditionele geneeskunde, maar ook als een smakelijk en nuttig onderdeel van de dagelijkse voeding. Wortelselderij Wortelselderij is een tweejaarlijks koudebestendige plant behorende tot de familie Umbrella.

Lees Verder

De bekende tuincultuur selderij (blad, stengel en wortel) wordt al lang niet alleen gebruikt om de smaak van gerechten op smaak te brengen, maar ook in volks- en traditionele geneeskunde, namelijk als middel om de seksuele activiteit van mannen te verbeteren. Het artikel zal vertellen over de genezende eigenschappen en hoe deze heerlijke groente te gebruiken.

Lees Verder

Hoewel de herkomst van de selderij afkomstig is uit de Middellandse Zee, is de cultuur vrij zeker populair geworden in meer noordelijke regio's, waaronder Rusland en Oekraïne. Het is bekend dat alle delen van de plant geschikt zijn om te eten - van de wortel tot de stengels en de greens, maar niet iedereen weet hoe je selderij moet schoonmaken en of het überhaupt nodig is om het te doen.

Lees Verder

Ongetwijfeld bevatten groenten en fruit een grote hoeveelheid voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. Bij het maken van het dieet, is het belangrijk om rekening te houden met de gezondheidstoestand, omdat, ondanks de rijke vitaminevoorraden, veel producten gecontra-indiceerd zijn bij bepaalde ziekten. Chemische samenstelling en calorische inhoud van het product Eet zowel wortelgewassen als het groene deel van selderij, die bevatten: vitaminen: A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K; macro- en micro-elementen: boor, calcium, chloor, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium, selenium, zwavel, zink.

Lees Verder

Mensen waardeerden de aroma- en smaakkwaliteiten van selderij nog niet zo lang geleden: deze plant is al eeuwen in de keuken gebruikt, hoewel verwijzingen ernaar teruggaan naar oude Griekse kronieken; in de oudheid werd hij alleen als medicijn gewaardeerd. Tegenwoordig zijn veel voorstanders van gezonde en gezonde voeding bezig met het verbouwen van selderij in privépercelen.

Lees Verder

Selderewortel verwijst naar planten met een lang groeiseizoen. Deze eigenschap ontmoedigt agronomen vaak, maar in de praktijk is het niet zo moeilijk om selderij te verbouwen op een datsja, op voorwaarde dat bepaalde landbouwpraktijken worden waargenomen. Over de eigenaardigheden van de teelt, evenals de basisregels voor de verzorging van selderij, lees hieronder.

Lees Verder

Traditionele geneeskunde kent een groot aantal soorten natuurlijke medicijnen die veilig zijn voor het lichaam. Ze zijn in staat om het probleemgebied voorzichtig te beïnvloeden zonder nadelige reacties of andere negatieve gevolgen te veroorzaken. Een van de meest gewilde en waardevol voor de gezondheid is een mengsel van citroen, honing en selderij.

Lees Verder

Geurige knolselderij is een gewenste groente in elke tuin. Om een ​​overvloedige oogst van dit gewas te laten groeien, moet men de optimale variëteit kiezen en de hieronder beschreven aanbevelingen volgen. Kenmerken van de plant en zijn variëteiten Selderij behoort tot de tweejaarlijkse culturen van de paraplufamilie. De karakteristieke kenmerken zijn als volgt: struikhoogte tot 1 m met een grote bladrozet; bladeren worden ontleed, heldergroen, met een karakteristiek aroma; de worteloogst wordt gevormd in het eerste jaar; Knol rond of spindelvormig; de kleur van de knol is grijs of beige-wit, de pulp is wit of crème; bloeit en geeft zaden bij het opnieuw planten.

Lees Verder

Selderij is een van de meest voorkomende tuingewassen. Het is ook een schatkamer aan vitamines en sporenelementen. Een verscheidenheid aan gegevens over de plant, de voordelen en het gebruik ervan worden in ons artikel gesystematiseerd. Botanische omschrijving Celery is een plant van één of twee jaar oud en behoort tot de familie Umbrella.

Lees Verder

Door de rijkdom aan voedingsstoffen is selderij een zeer effectief adjuvans en het belangrijkste ingrediënt van jichtmedicijnen. Een gedetailleerde kennismaking met de ongebruikelijke eigenschappen, samenstelling en gebruiksmethoden helpt u bij de behandeling en preventie van deze ziekte. Wat is jicht? Dit is een laesie van de gewrichten, veroorzaakt door endocriene stoornissen.

Lees Verder

Selderij is geliefd bij velen, deze plant kan tevreden zijn met zowel sierlijke en geurige groenten als een voldoende voedzame wortelgewas. Weinig mensen weten echter van de genezende eigenschappen van het sap van deze plant. Het kan een krachtig effect hebben op het lichaam en de gezondheid in veel pathologieën behouden. Dit artikel bespreekt de belangrijkste voordelen en schade van selderijzap voor de gezondheid, en beschrijft in detail hoe veel je per dag kunt drinken en hoe je een helende drank op de juiste manier kunt drinken.

Lees Verder

Met het begin van de lente op de schappen van supermarkten begint te verschijnen geurige groene groente genoemd selderij. Al vele eeuwen wordt dit unieke product beschouwd als niet alleen een waardevolle voorraad vitaminen en mineralen, maar ook een onmisbare hulp bij de bestrijding van vele gevaarlijke ziekten. Dit artikel stelt voor om kennis te maken met de variëteiten van selderij, de gunstige eigenschappen ervan, evenals met de manieren van gebruik en contra-indicaties.

Lees Verder

Selderij is een groente die uniek is in zijn gehalte aan voedingsstoffen, waarvan alle delen - de knolgewas, de stengel en de groenten - worden geconsumeerd door de mens. Naast de voedingswaarde en gezondheidsvoordelen heeft de knolgewas een opmerkelijke eigenschap - de regelmatige consumptie helpt om gewicht te verliezen. De samenstelling en calorie selderij Plantaardige bevat een grote hoeveelheid van een breed scala aan vitamines en mineralen, daarnaast bevat het essentiële oliën, purines, carotenoïden, choline.

Lees Verder